كارشناسان محيطزيست علت اصلي خشك شدن و تخريب پريشان را كاهش نزولات جوي طي ساليان اخير ميدانند و معتقدند هيچ عامل انساني باعث اين آشفتگي نيست اما فعاليتهاي مخرب انساني در تخريب آن بيتاثير نبوده است. از جمله عوامل انساني مخرب، فعاليتهاي زراعي روستاييان در اطراف درياچه است.
سيام خردادماه سال1388؛ روزي غمانگيز كه هرگز از ياد نخواهم برد. پس از ساعتها پيمودن راه به درياچه پريشان رسيديم. پريشان اوايل خرداد كاملا خشك شده بود.
كارشناسان محيطزيست علت اصلي خشك شدن و تخريب پريشان را كاهش نزولات جوي طي ساليان اخير ميدانند و معتقدند هيچ عامل انساني باعث اين آشفتگي نيست اما فعاليتهاي مخرب انساني در تخريب آن بيتاثير نبوده است. از جمله عوامل انساني مخرب، فعاليتهاي زراعي روستاييان در اطراف درياچه است. كشاورزان با بهرهبرداري بيرويه از آب درياچه نقش مهمي درخشكشدن آن داشتهاند.
از طرفي به دليل پيشبيني نكردن خشك شدن درياچه چاههاي عميق در اطراف زمينهاي كشاورزي طراحي نشده و چاههاي سطحي منطقه نيز آب مورد نياز اراضي كشاورزي را تامين نميكند. بحران آب باعث شده كشاورزان زمينهاي خود را به حال خود رها كنند. در حاشيه تالاب، بوتههاي خشك شده گوجهفرنگي و ديگر محصولات كشاورزي ديده ميشد. اگر كشاورزان منطقه از پيامدهاي سوء بهرهبرداري بيرويه خود آگاهي داشتند با استفاده اصولي، تعادل محيط را حفظ كرده و امروز بر سر زمينهاي خود در حال كشت و كار بودند.
كاربران محترم مي توانند جهت مطالعه متن كامل اين نوشتار به اين جا (
كليك كنيد ) مراجعه نمايند .
فکرمیکنم بازهم درقسمت وبلاگهای به روزشده اختلالاتی بوجودآمده باشد.
باتشکرپیام صادق