|
خبرگزاري فارس: : معاون دفتر ارزيابي زيست محيطي سازمان محيط زيست گفت: علي رغم مخالفتهاي محيط زيست، مجري طرح مجتمع پتروشمي اصرار دارد در يك كيلومتري تالاب پريشان مجتمع احداث شود.
علي رضا رحمتي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس، درباره احداث كارخانه سنگشكني در مسير جاده كازرون و تأثير آن در تالاب پريشان گفت: احداث اين كارخانه با صدور مجوز اداره محيط زيست كازرون در 3 كيلومتري تالاب انجام شده است.
وي ادامه داد: ضمن اينكه محيط زيست استان از كارخانه سنگ شكني تعهد گرفته است كه در صورت توليد گردوغبار بايد تعطيل شوند.
به گفته رحمتي بر اساس ضوابط استقرار صنايع، كارخانه سنگ شكني بايد يك هزار و 500 متر از روستاي حسن آباد فاصله داشته باشد در حالي كه 2 هزار و 300 متر فاصله دارد و مشكل زيست محيط زيستي ندارد و در صورت ايجاد گردوغبار بايد تعطيل شود.
به گفته وي فاصله اين كارخانه سنگشكني از تالاب بايد يك هزار متر باشد در حاليكه 3 هزار متر از تالاب فاصله دارد.
وي همچنين درباره احداث مجتمع پتروشيمي در يك و نيم كيلومتري درياچه پريشان و خشك شدن اين ذخيرهگاه بينالمللي گفت: احداث اين مجتمع پتروشيمي در كميته ارزيابي زيست محيطي دو بار مطرح شده است كه هر بار نيز با مخالفت كميته ارزيابي زيست محيطي مواجه شده است.
معاون دفتر ارزيابي زيست محيطي سازمان محيط زيست اظهار داشت: اين مجتمع در 27 كيلومتري جنوب كازرون و در زميني به مساحت 383 هكتار در جاده كازرون قرار است بنا شود.
رحمتي با اشاره به اينكه مجتمع پتروشيمي مورد نظر از فلزات سنگين استفاده ميكند، گفت: بدون شك پساب اين مجتمع براي درياچه بسيار خطرناك است و بر سيستم عصبي انسان و موجودات زنده اثر منفي خواهد داشت.
به گفته رحمتي فرآيند توليد اين مجتمع پتروشيمي از طريق تبديل اتيلن به اكسيد اتيلن و تركيت اكسيد اتيلن با آب است كه بسيار مضر است.
وي گفت: اين مجتمع پتروشيمي بايد در كنار يك منبع آب قرار داشته باشد، در صورت احداث اين مجتمع در كنار تالاب، پسابها وارد تالاب شده و آب تالاب با توجه به برداشت مدام كاهش خواهد يافت.
به گفته رحمتي منطقه مورد نظر براي احداث مجتمع پتروشيمي جزء دشتهاي بحراني و ممنوعه وزارت نيرو است و كاربري منطقه نيز كشاورزي است نه صنعتي.
وي گفت: پس از اعزام كارشناسان محيط زيست به محل مورد نظر و انجام مكانيابي مجدداً بر اساس نتايج گزارشها، محيط زيست با اين مسئله مخالفت كرده است.
رحمتي با اشاره به اينكه مجري طرح و استانداري كازرون به جاي معرفي مكان جديد، همچنان اصرار بر گرفتن موافقت محيط زيست و احداث مجتمع در همان محل دارند، گفت: محيط زيست اعلام كرده است كه كماكان با احداث مجتمع پتروشيمي در كنار درياچه پريشان مخالف است.
تالاب درياچه پريشان 40 كيلومتر مربع بيشترين مساحت را در زمان پر آبي دارد و در كنوانسيون رامسر به عنوان تالاب بينالمللي ثبت شده و از مهمترين مناطق براي زيستگاه پرندگان محسوب ميشود.
کاری نکنیم که فردا پشیمان شویم. مردم از مسایل سیاسی دیگر خسته شده اند و می خواهند زندگی سالمی داشته باشند. با تشکر
فاجعه فقط مربوط به پریشان نیست. جنگلهای بی نظیر کوهمره تا تنگ ابوالحیات هم با تاسیس پتروشیمی روستای آقای نوذری (نودان) در شرف نابودی است. از آنجا هم بنویسید و خطر را گوشزد فرمایید.