پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۳۳۶۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۸۸ - ۰۷:۲۳
گزارش تصویری- تشریحی مهر/
تجاوز به حریم دریاچه پریشان در روزهای کم رونقی آسمان این بار توسط کشاورزان حاشیه تالاب و با نیت گسترش زمینهای کشاورزی و تولید محصول در حال انجام است و بلعیده شدن این تالاب بین المللی را می توان به راحتی مشاهده کرد. یک فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از بی توجهی به تالاب پریشان تاکید کرد: حریم تالاب پریشان به زیر کشت محصولات کشاورزی رفته و به دلیل کیفیت بالای خاک کف تالاب از حاصلخیزی بی نظیری برخوردار است
تجاوز به حریم دریاچه پریشان در روزهای کم رونقی آسمان این بار توسط کشاورزان حاشیه تالاب و با نیت گسترش زمینهای کشاورزی و تولید محصول در حال انجام است و بلعیده شدن این تالاب بین المللی را می توان به راحتی مشاهده کرد.
یک فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از بی توجهی به تالاب پریشان تاکید کرد: حریم تالاب پریشان به زیر کشت محصولات کشاورزی رفته و به دلیل کیفیت بالای خاک کف تالاب از حاصلخیزی بی نظیری برخوردار است. در واقع به دلیل نبود نظارت و همچنین خشکی سطح تالاب، کشاورزان زمینهای خود را از اطراف گسترش داده اند.

محسن عباسپور اضافه کرد: هیچ برنامه ای برای تعیین حریم تالاب انجام نشده است تا تالاب بیش از پیش ویران شود. با این حال امیدوار بودیم با تعطیلی چاههای غیر مجاز و جلوگیری از فعالیتهای غیر مجاز برخی کشاورزان حداقل بخشی از لطمات وارده به تالاب جبران شود اما این امکان وجود ندارد.

این اظهارات در حالی از سوی عباسپور بیان می شود که بررسی کارشناسان نشان می دهد سطح تخریب سفره های زیر زمینی تامین کننده آب دریاچه پریشان به حدی است که حتی بارشهای مطلوب اخیر نتوانسته یکی از چشمه های تامین کننده این دریاچه را فعال کند.



به گزارش خبرنگار مهر، بارش باران در ماههای اخیر اگرچه توانسته این امید را در دل هوادران محیط زیست بوجود آورد که بخشی از لطمات خشکسالی های اخیر در تالاب ها و آبگیرهای کشور جبران شود اما شدت تخریبها در تالابهایی مثل پریشان به حدی است که به عقیده کارشناسان هواشناسی، بارش 162.8 میلیمتر بارندگی در ایام اخیر هم نتوانسته حتی ابتدایی ترین نیازهای احیای اولیه تالاب پریشان را تامین کند.

عضو موسسه غیردولتی هم اندیشان جوان که از نزدیک تحولات تالاب را زیر نظر دارد معتقد است: به جز چشمه "بنگ" که حتی بعد از خشکسالی و تخریب راهسازان اندکی فعال بوده هیچ کدام از چشمه های تامین کننده آب تالاب پریشان فعال نیستند با این حال سطح آبگیری در دریاچه پریشان اصلا قابل توجه نیست که در آمارها اعلام شده است.



محسن عباسپور با اشاره به پائین بودن سطح آب در بخشهای کوچک و کم عمق از تالاب افزود: تنها سطح تالاب خیس شده و حتی پای پرندگان کوچک جثه هم از آب بیرون می زند در حالی که عمق دریاچه در زمانهای مشابه بسیار بالا می آمد که تنها پرندگان عظیم الجثه می توانستند در سواحل و یا نقاط خاصی تردد کنند. دریاچه عمق ندارد و حالت شناوری برای پرندگان وجود ندارد.

این فعال محیط زیست در کازرون به فعالیتهای دفتر منطقه ای تالاب پریشان اشاره کرد و افزود: از طرف این دفتر تنها پایه های بتنی تعیین حریم تالاب ساخته و به امان خدا رها شد اما بعد از آن دیگر هیچ تلاشی در این زمینه صورت نگرفته است. با این حال با شروع فصل بارندگی کشت در اطراف دریاچه پریشان زیاد می شود که مشاهدات ما نشان می دهد حریم دریاچه مورد استفاده کشاورزان قرار گرفته است.



این فعال محیط زیست اضافه کرد: هیچ نقطه ای از حریم تالاب پریشان نیست که زیر کشت نرفته باشد و اگر با هواپیما بر فراز دریاچه گشتی بزنید زمینهای زراعی دور تا دور دریاچه قابل مشاهده هستند. زمینهایی که به کشت گوجه فرنگی و فلفل اختصاص یافته است.

با این حال پیشتر یک کارشناس محیط زیست در جزیره قشم علت مهاجرت پنج گونه جدید پرنده به این جزیره را تخریب تالابها و آبگیرهای کشور به خصوص در مناطق گرمسیری استان فارس اعلام کرده بود.

محمد هاشم داخته در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه جزیره قشم در فصل پائیز هر سال میزبان پرندگان مهاجر است گفت: از 510 گونه پرنده شناسایی شده در ایران بیش از نیمی از آنها مهاجر جزیره قشم هستند. با این همه دلیل مهاجرت گونه های جدید پرندگان به این جزیره تغییر شرایط زیستگاههای اصلی آنها در اثر تخریب گسترده محل زندگی آنها است.



به نظر می رسد تخریب آبگیرها و تالابهای کشور باعث هجوم پرندگان به جزایر جنوبی ایران به خصوص جزیره قشم شده است که محسن عباسپور در این زمینه گفت: سال گذشته که تالاب چندان وضعیت مناسبی نداشت 20 گونه پرنده که تعداد آنها 4325 قطعه شمارش شد در تالاب زندگی می کردند اما امسال وضعیت بسیار بغرنج است و تعدا پرندگان کمتر از 100 تا 150 قطعه است.

این فعال محیط زیست به تعداد بسیار کم گونه ها نیز اشاره کرد و افزود: برای مثال در تالاب پریشان تنها سه قطعه از پلیکانها مانده اند که به نظر می رسد از دسته های مهاجر جا مانده اند در حالی که رودخانه های منطقه کازرون و مناطق همجوار که آبگیرهای فصلی مناسبی هستند میزبان تعداد و گونه های زیادی پرنده است.
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۲۸ - ۱۳۸۸/۰۹/۲۷
0
0
اگر چنين باشد دادستان شهرستان بر حسب وظيفه موظف است دنبال كند و مسببين را مجازات نمايد .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۸۸/۱۰/۱۵
0
0
آقای عباس پور شما کارشناسی تالاب شناسی را کدام دانشگاه گرفته ای شما نیز به همراه ما جوامع محلی در جلسه بودی که مسیول محیط زیست گزارش هماهنگی وتحویل نقشه وبازدید های اولیه به اتفاق منابع طبعی و....را وساخت پایه سیمانی برای علامت گذاری را اعلام کرد و خشکسالی 5سال است در شهرستان کازرون ادامه دارد حتما" آب شدن یخ سیبری وزمینه مساعد ماندگاری پرندگان مهاجر به گردن کسانی است که به شما توجه ندارند
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۹
اذان صبح
۰۵:۱۵:۳۴
طلوع افتاب
۰۶:۳۹:۳۵
اذان ظهر
۱۱:۵۲:۲۹
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۰۱
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۲۵