به گزارش اشرفی خبرنگار کازرون نما، جلسهاي با حضور سرپرست فرمانداري كازرون، مديركل محيط زيست استان فارس و كارشناسان محيط زيست كشور و فارس در فرمانداري اين شهرستان برگزار شد كه در آن مسائل و مشكلات تالاب پريشان بررسي شد.
در جلسهاي با حضور مسئولان استاني، شهرستاني و كارشناسان محيط زيست مشكلات تالاب پريشان كازرون بررسي شد.
به گزارش اشرفی خبرنگار كازرون نما، شامگاه ديروز جلسهاي با حضور سرپرست فرمانداري كازرون، مديركل محيط زيست استان فارس و كارشناسان محيط زيست كشور و فارس در فرمانداري اين شهرستان برگزار شد كه در آن مسائل و مشكلات تالاب پريشان بررسي شد.
پس از پايان اين نشست، اعضا به صورت گروهي در منزل شهيد اميني از محيطبانان سازمان محيط زيست حاضر شدند و سرپرست فرمانداري كازرون خواستار رسيدگي به خانواده اين شهيد بزرگوار شد و گفت: شهدا حق بزرگي برگردن ما دارند، از اين رو بايد به آنها و خانوادهشان احترام بگذاريم و براي حل مشكلات آنها تلاش كنيم.
در حاشيه اين نشست، سرپرست فرمانداري كازرون در گفتوگو با خبرنگار فارس در كازرون اظهار داشت: با توجه به اينكه تالاب بينالمللي پريشان يكي از زيستمحيطهاي مهم كشور و در واقع شناسنامه زيستمحيطي شهرستان كازرون بوده از اين رو نيازمند توجه بيشتر مسئولان استاني و شهرستاني است.
وي، شناساندن تالاب به كودكان را يكي از راهكارهاي حمايت از تالابها دانست و افزود: با نزديك كردن مردم به تالاب و ايجاد ارتباط مردم محلي با آن ميتوان به آينده تالاب اميدوار بود.
شريفي اضافه كرد: درياچه پريشان از نظر تنوع زيستي بسيار غني بوده و محل زادآوري و زمستانگذراني بسياري از پرندگان مقيم و مهاجر است.
وي با بيان اينكه طرح حفاظت از تالابهاي ايران طرحي بينالمللي است، ادامه داد: سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان هماهنگكننده ملي آن را با حمايت برنامه عمران ملل متحد UNDP و تسهيلات جهاني محيط زيست GEF اجرا ميكند.
اين مقام مسئول بيان داشت: ايده طرح حفاظت از تالابهاي ايران، با احساس نياز سازمان حفاظت محيط زيست به تغيير نگرش در زمينه مديريت زيست بومهاي تالابي و با هدف بسط و گسترش مديريت جامع زيست محيطي در اكوسيستمهاي تالابي شكل گرفت.
سرپرست فرمانداري كازرون با اشاره به طرح مديريت جامع تالاب پريشان گفت: هدف كلي اين طرح كابرد رويكرد اكوسيستمي براي احيا و پايدارسازي تالاب پريشان براي استفاده جوامع كنوني و نسلهاي آينده است.
شريفي با اشاره به اهداف راهبردي براي مديريت تالاب پريشان خاطرنشان كرد: احياي بهبود و حفاظت از ارزشهاي تنوع زيستي تالاب، بهبود شرايط تامين و ارتقاي كيفيت آب براي حفاظت از ارزشهاي تالاب، بهبود كابري اراضي اطراف تالاب، ارتقاي منابع و ترويج شيوههاي صحيح بهرهبرداري از منابع تالاب براي بهبود وضع زندگي روستائيان و بالابردين سطح آگاهي عمومي و گسترش امكانات و فرصتها براي انجام تحقيقات و آموزش، از اهداف راهبردي براي مديريت تالاب پريشان است.
وي برنامه مديريت تالاب پريشان را يك برنامه فرابخشي توصيف و اضافه كرد: در اين برنامه گروههاي مختلف ذيربط متناسب با نقش، مسئوليت دارند، از اين رو براي اينكه به خوبي اجرا شود نيازمند پشتيباني قوي از سوي مقامات ذيربط است.
سرپرست فرمانداري كازرون از تهيه هفت پروتكل براي بررسي ويژگيهاي تنوع زيستي تالاب، دو پروتكل براي ويژگي هيدرولوژيكي و شش پروتكل نيز براي ويژگيهاي اقتصادي، اجتماعي تالاب پريشان خبر داد و تصريح كرد: برنامه پايش تالاب پريشان نيز به صورتهاي پايش تنوع زيستي، پايش آب و رسوبات و پايش اجتماعي، اقتصادي طراحي شده است.
پس از پايان اين نشست، اعضا به صورت گروهي در منزل شهيد اميني از محيطبانان سازمان محيط زيست حاضر شدند و سرپرست فرمانداري كازرون خواستار رسيدگي به خانواده اين شهيد بزرگوار شد و گفت: شهدا حق بزرگي برگردن ما دارند از اين رو بايد به آنها و خانوادهشان احترام بگذاريم و براي حل مشكلات آنها تلاش كنيم.