با احیا شدن بخشی از دریاچه پریشان روزنه امیدی برای آنهایی که دغدغه خشکی این دریاچه را داشتند باز شد که شاید در آیندهای نه چندان دور روزهای پرطراوت این تالاب دوباره بازگردد. در قسمتی از دریاچه به نام چشمه "بنگ" سدی کوچک برای احیای دریاچه احداث و تاکنون گونههای مهمی از آبزی در پشت آن جمع شدهاند.
با احیا شدن بخشی از دریاچه پریشان روزنه امیدی برای آنهایی که دغدغه خشکی این دریاچه را داشتند باز شد که شاید در آیندهای نه چندان دور روزهای پرطراوت این تالاب دوباره بازگردد.
به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، دریاچه پریشان یکی از زیباترین دریاچههای آب شیرین ایران است که در بخش مرکزی شهرستان کازرون قرار گرفته، این دریاچه به نامهای مور، پریشان، شور، کازرون، یون، موز، توز، پریشم، فزشویه، و فامور شناخته شده است.
دریاچه پریشان با مساحتی حدود 43 کیلومترمربع تا قبل از خشکی به عنوان یکی از ظرفیتهای بزرگ گردشگری استان فارس و کشور به شمار میرفت.
این دریاچه طی چند سال گذشته در پی وقوع خشکسالیهای مستمر و برخی عوامل انسانی نظیر حفر چاههای غیر مجاز دچار خشکی گسترده شده بود و در این مدت دغدغههای بسیاری برای دوستداران محیط زیست کشور ایجاد کرد.
در این رهگذر مدتی است که خبرهای امیدوار کنندهای در خصوص احیای بخشی از دریاچه شنیده میشود که آن را شاید بتوان کورسوی امیدی برای بازگشت روزهای با طراوت این تالاب دانست.
قسمت احیا شده دریاچه پریشان
رئیس محیط زیست شهرستان کازرون در این خصوص به خبرنگار مهر در شیراز گفت: در قسمتی از دریاچه به نام چشمه "بنگ" سدی کوچک برای احیای دریاچه احداث و تاکنون گونههای مهمی از آبزی در پشت آن جمع شدهاند.
جمال خداپرست افزود: هدف از انجام این کار علاوه بر احیای دریاچه، احیای گونههای نادر ازجمله لاک پشت، شنگ (سگ آبی) و گونههای ماهی است که در حال حاضر نیز تعداد قابل توجهی در آن منطقه زیست میکنند.
به گفته وی از 12 چشمه دریاچه پریشان فقط یک چشمه خشک نشده است.
برگزاری جشن احیای دریاچه پریشان
رئیس محیط زیست شهرستان کازرون از برگزاری جشن احیای دریاچه پریشان خبر داد و افزود: با احداث سد و احیای قسمتی از تالاب در صورتی که طی یک یا دو ماه آینده بارش باران مناسب باشد و یا اینکه احیا به تثبیت برسد، جشن احیای دریاچه پریشان با همکاری مدیریت تالابهای کشور برگزار خواهد شد.
خداپرست ادامه داد: برای احیای دریاچه پریشان علاوه بر اقدامات مناسب محیط زیست، مردم محل نیز همکاری کرده که نتیجه مطلوبی تاکنون به دست آمده است.