فرماندار کازرون با بیان اینکه منافع حفاظت از تالاب پریشان را گوشزد کرده ایم گفت: انگیزه مردم را در حفاظت از تالاب پریشان بالا برده ایم.
به گزارش كازرون نما، کاوس رئیسی در جمع هیئت هشت نفره پاکستاتی که با هدف آشنایی با اجرای طرح جامع مدیریت تالاب پریشان به کازرون سفر کرده اند با بیان موقعیت و مشخصات تالاب پریشان اظهار داشت: برنامه مدیریت جامع تالاب پریشان بر اساس دستاوردهای جلسات کارگاه های آموزشی و مشورتی برگزار شده که با حضور نمایندگان گروه های عمده ذی ربط در شیراز و کازرون طی ماه های اسفند 85 تا آبان 86 تهیه شده است.
وی با بیان اینکه اطلاعات تکمیلی از جلسات ارزیابی مشارکتی در روستاها حاصل و در تدوین برنامه گرفته شد افزود: در ادامه روند و انجام نظر خواهی و اصلاحات لازم طی دومین سفر استانی هیئت دولت به استان فارس در جلسه هیئت وزیران مطرح و به عنوان یک سند فرابخشی به تصویب رسیده است.
رئیسی، نظارت و پایش اجرای برنامه مدیریت جامع، بازبینی و به روزرسانی برنامه مدیریت به طور سالانه، ارزیابی نحوه اجرای برنامه، تهیه گزارش اجرایی سالانه، تهیه برنامه اجرای سالانه، تسهیل هماهنگی های بین بخشی و حل مناقشات، برنامه ریزی و هماهنگی با کمیته استانی برای تامین بودجه و استقرار یک کارگروه تخصصی را از شرح وظایف کمیته محلی مدیریت تالاب پریشان کازرون عنوان و خاطرنشان کرد: ساماندهی چاه های پیرامون تالاب، اجرای پروژه کشاورزی پایدار در شرایط کم آبی و تلاش برای به حداقل رساندن استفاده از کودهای شیمیایی در بخش کشاورزی در راستای حفظ و احیای تالاب از مهمترین مصوبات کمیته محلی تالاب پریشان است.
وی از توجه ویژه کمیته محلی برای احیای دریاچه پریشان خبر داد و تصریح کرد: مقرر شد شورای اداری در 18 جلسه در روستاهای اطراف تالاب پریشان حضور و شغل های جایگزین را معرفی کنند.
فرماندار کازرون با بیان اینکه جلسات مختلف و حضورهای متداولی را در روستاهای اطراف تالاب پریشان داشتیم تا نگرش مردم در حفاظت از تالاب به وجود آید ادامه داد: منافع حفاظت از تالاب پریشان را گوشزد کرده ایم و انگیزه مردم را نیز در حفاظت از تالاب پریشان بالا برده ایم.
رئیسی با بیان اینکه برای احیای تالاب پریشان مطالعاتی را انجام داده ایم اضافه کرد: تغییر مسیر حوزه آبخیز دشت برم و بردن این مسیر به سمت تالاب پریشان از جمله برنامه های ما است.
وی بیان داشت: با توجه به اینکه تالاب پریشان می تواند نقش موثری در توسعه کازرون داشته باشد از این رو تبدیل آن به منطقه توریستی را در برنامه کاری خود داریم.
فرماندار کازرون، مشاغل خانگی، دامداری، زنبورداری، کشت گل نرگس و گیاهان دارویی و ... از جمله مشاغل جایگزین دانست و تصریح کرد: کشاورزی ارگانیک از برنامه های دیگر است و برای صرفه جویی در آب اقدامات خوبی را نیز انجام داده ایم.
در ادامه این نشست همت محمدی رئیس اداره میراث فرهنگی کازرون با اشاره به سابقه تاریخی این شهرستان گفت: کازرون به لحاظ تاریخی یکی از مناطق بسیار کهن ایران بوده و بررسی های باستان شناسان نشان می دهد سابقه حضور انسان اطراف تالاب پریشان به 18 هزار سال قبل از میلاد می رسد که علائم و نشانه هایی مثل نقاشی و حکاکی روی سنگ های آن موید این مطلب است.
در این جلسه محسن سلیمانی معاون مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب ایران با ارائه گزارشی از اجرای این طرح بیان داشت: اجرای طرح جامع مدیریت تالاب پریشان جز یکی از مصوبات سفر ریاست جمهوری است که سند اجرای این طرح در سفر دوم رئیس جمهور به استان فارس امضا شد.
در این جلسه هیئت اعزامی از پاکستان به بیان سوالات خود در زمینه چگونگی اجرای طرح مدیریت تالاب ها و مشکلات اجرای طرح خود پرداختند که از سوی مسئولان کازرون پاسخ لازم داده شد.
در پایان این جلسه تندیسی از یک گونه حیوان نادر که در پاکستان وجود دارد از طرف نماینده هیئت پاکستانی به عنوان یادبود به فرماندار کازرون اهدا شد.
بر اساس این گزارش هیئت پاکستانی به مدت دو روز از نقاط مختلف تالاب پریشان و اجرای طرح بازدید خواهند کرد.