پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۷۰۹۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۲
"شنگ" به تالاب پریشان بازگشت تا دوستداران این دریاچه برای بازگشت زیستمندان و احیای هرچه بیشتر تالاب همچنان امید داشته باشند. به گزارش خبرنگار مهر، پس از اینکه تالاب پریشان دچار خشکی شد، اندک اندک زیستمندان ساکن این دریاچه خانه خود را ترک کردند و یا در نقاطی که به کمک محیط زیست و دوستداران دریاچه کمی آب در آن ایجاد شده بود روزگار می گذراندند.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از اینکه تالاب پریشان دچار خشکی شد، اندک اندک زیستمندان ساکن این دریاچه خانه خود را ترک کردند و یا در نقاطی که به کمک محیط زیست و دوستداران دریاچه کمی آب در آن ایجاد شده بود روزگار می گذراندند.

یکی از گونه هایی که بعد از خشکی دریاچه پریشان در منطقه دیده نشد "شنگ" بود. کارشناسان معتقدند وجود"شنگ" در یک منطقه را می توان شاخصی برای ارزیابی سلامت آن زیستگاه دانست و زمانی این گونه از دریاچه پریشان رفت علاقمندان به این دریاچه تاکید کردند که پریشان در خطر جدی زیست محیطی قرار دارد.

شنگ با نام علمی "لوترا لوترا" که با نام سگ آبی نیز شناخته می شود در رودخانه ها، سدها و دریاچه ها زندگی می کند و غذای اصلی آن نیز ماهی است هرچند که برخی دیگر از گونه ها نظیر قورباغه، خرچنگ و... نیز ازجمله غذاهای شنگ به شمار می روند.

شنگ

شنگها در همه سنی بسیار بازیگوش هستند. اغلب در فصل زمستان خودشان را از روی برفها سر می دهند و به خوبی نیز دست آموز می شوند. شنگ ها قبل از انسان متوجه تغییرات زیستگاه شده و سریعتر از آنها تغییرات محیطی را که توازن اکوسیستم را برهم می زنند متوجه می شوند.

ردپای شنگ در پریشان دیده شد

شنگ که با تغییرات دریاچه پریشان و خشکی آن، منطقه را ترک کرده بود اکنون ردپاهایی از آنان در دریاچه دیده شده و می توان امید داشت که این زیستمندان دوباره به خانه خود بازگشته اند.

بعد از خشکی پریشان، NGO طرح سرزمین و محیط زیست شهرستان کازرون در چشمه بنگ اقدام به ایجاد برکه ای کردند تا زیستمندان در این منقطه به حیات خود ادامه دهند و بعد از بارندگیهای مدت اخیر چشمه بنگ و این برکه از وضعیت مناسبی برای زیست گونه های مختلف برخوردار شد و مانند پریشانی کوچک مامنی برای گونه های مختلف شده بود تا اینکه هم اکنون ردپا و نشانه های حضور "شنگ" نیز در این چشمه و برکه دیده شده است.

در این خصوص دبیر موسسه 13 فروردین به خبرنگار مهر گفت: با توجه به وضعیت پیش آمده در فصل زمستان که بارندگیهای به نسبت مناسبی صورت گرفت، چشمه بنگ دریاچه پریشان نیز شروع به جوشیدن کرد و بر همین اساس نی زارها نیز رشد کرده و در این منطقه محیط امنی برای گونه های مختلف فراهم شده است.

 

ردپای شنگ

علی اکبر کاظمینی اعلام کرد: در این شرایط ردپای شنگ و مدفوعش نیز در منطقه دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه بومیان و محلی ها صدای شنگ را نیز شنیده اند، بیان کرد: حضور شنگ در این فصل سال نشان می دهد که شنگ تنها نیست و به طور حتم جفتی هم دارد که برای زادوولد این محدوده را انتخاب کرده اند.

این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه همه شرایط برای زیست این گونه در پریشان فراهم شده است، افزود: وجود نی زارهای انبوه در این محدوده از پریشان، باعث شده که شرایط برای زیست و تکثیر این گونه در تالاب وجود داشته باشد و با این روند امید می رود که شنگ نیز دوباره در منطقه تکثیر شده و به بازیگوشی خود در تالاب ادامه دهد.

چشمه بنگ

کاظمینی با تاکید بر اینکه چشمه بنگ که اکنون محلی امنی برای حیات جانوران و زیستمندان منطقه شده، نقطه بسیار مهم و حساس پریشان به شمار می رود، افزود: بارها اعلام کرده ایم که این چشمه نقطه بسیار امن و در عین حال حساسی است که نباید دست بخورد و اکنون نیز که شنگ به این محدوده آمده باید این منقطه باید کاملا حفظ شود و در آینده نیز به هیچ وجه نباید دست بخورد ضمن اینکه گونه های دیگری نیز وارد منطقه خواهند شد از این رو باید این چشمه را به شکل مطلوب و مناسبی حفظ و احیا کرد.

وی عنوان کرد: اکنون نی زارها در منطقه بسیار مناسب رشد کرده اند از طرفی این منطقه در کنار آب قرار دارد و به کوه نیز چسبیده است به همین خاطر شرایط برای زیست شنگ فراهم شده که باید از آن مراقبت کرد.

به گزارش مهر، ورود شنگ به تالاب و چشمه بنگ هم نشان می دهد که سلامت این زیستگاه دوباره در حال احیا شدن است که این جاندار شرایط را برای زیست و زاد و ولد مناسب دیده و هم اینکه فرصت مناسبی برای احیای گونه ها در منطقه فراهم شده است از این رو باید چشمه بنگ که یکی از نقاط مهم و محل امنی برای زیست گونه های آبزی و کنار آبزی مختلف به شمار می رود، مراقبت و حفظ شود.

.................................

گزارش: هژیر فتحی


نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۳
پوریا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۷
0
0
واقعا خدا رو شکر.
تبریک میگم.
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
0
0
مردم کازرون بایستی به خود ببالند که اهالی این شهر و بویژه جناب آقای کاظمینی ، با دلسوزی تمام پیگیر مسائل زیست محیطی شهرشان هستند. شاید این گونه دلسوزی ها نسبت به محیط زیست در کمتر کشور جهان سومی دیده شود ولی امروز دیده می شود که مردم شهر کازرون با فزهنگ والا و بسیار عالی شان ، رفتاری عالی را از خود به نمایش می گذارند. به امید سربلندی تمام کازرونی های عزیز بویژه جناب آقای کاظمینی فعال محترم محیط زیست
آریا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
0
0
سلام- این شنگی که میگین مارو بیچاره کرده تا حالا کلی کبوتر های خوشکلمون خورده
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۹
اذان صبح
۰۵:۱۵:۳۴
طلوع افتاب
۰۶:۳۹:۳۵
اذان ظهر
۱۱:۵۲:۲۹
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۰۱
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۲۵