پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۷۴۸۹
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۳
در گذشته این تالاب بارها دچار خشکسالی شده ولی خشکسالی آن روزها با خشکسالی های اخیر تفاوت هایی دارد و آن پی در پی بودن این خشکسالی ها است. از جمله عوامل خشکی این دریاچه می توان به کاهش سفره های آب زیر زمینی، خشک شدن چشمه هایی که تالاب را تغذیه می کنند، کاهش رطوبت هوا و به دنبال آن افزایش تبخیر اشاره کرد.

خبرگزاری پانا: دریاچه پریشان از زیباترین و بزرگترین دریاچه های آب شیرین ایران با وسعت 43 کیلومتر مربع در 12 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کازرون در حاشیه جنوبی ارتفاعات زاگرس واقع شده است.

به گزارش خبرگزاری پانا، این دریاچه به نام‌های مور، پریشان، شور، کازرون، یون، موز، توز، پریشم، فزشویه و فامور نیز شناخته می شود.

 نام این دریاچه از کوه فامور، در شمال شرقی آن گرفته شده که دارای آبی شیرین است و بخش بیشتر آن، از آبراهههایی تامین می شود که از کوه فامور سرچشمه میگیرند و بخشی نیز از منابع زیرزمینی تأمین می شود.

 این دریاچه دارای اکوسیستمی طبیعی است که در آن گونه هایی چون شنگ، ماهی پرک، زردک، سرخه و مار ماهی، لاک پشت و تعدادی گونه دیگر که از بومی های محل هستند، قابل مشاهده است.

از آنجایی که در چند سال اخیر بارندگی در این منطقه بسیار کم بوده، این دریاچه در معرض خشک شدن قرار گرفته، به عبارت دیگر هم اکنون می توان گفت که این دریاچه خشک شده است.

جهان ریز والی، مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری کازرون در گفت و گو با خبرنگار استانهای خبرگزاری پانا،  تالاب پریشان را یک اکوتوریسم و یک تالاب بین المللی عنوان می کند و از اهمیت جهانی آن سخن می گوید.

والی افزود: در گذشته این تالاب بارها دچار خشکسالی شده ولی خشکسالی آن روزها با خشکسالی های اخیر تفاوت هایی دارد و آن پی در پی بودن این خشکسالی ها است.

وی با برشمردن دلایل این موضوع، ادامه داد: از جمله عوامل خشکی این دریاچه می توان به کاهش سفره های آب زیر زمینی، خشک شدن چشمه هایی که تالاب را تغذیه می کنند، کاهش رطوبت هوا و به دنبال آن افزایش تبخیر اشاره کرد.

والی خاطرنشان کرد: افزایش چاه های کشاورزی اطراف تالاب اعم از مجاز و غیر مجاز، برقی شدن چاه ها، کشت های خارج از فصل، افزایش سطح کشاورزی با توجه به افزایش تکنولوژی و به طور کلی بهره وری و بهره برداری از زمین های اطراف تالاب می تواند از جمله عوامل خشکسالی دریاچه باشد و این در حالی است که نسبت به یک دهه اخیر با کاهش نزولات آسمانی نیز روبه رو بوده ایم.

 احداث  "مرکز برج پرنده نگری" پس از احیای مجدد دریاچه پریشان

جمال خداپرست، مدیر محیط زیست کازرون نیز در گفت و گو با خبرنگار استانهای خبرگزاری پانا، به اقدامات انجام شده برای حفظ این تلاب اشاره کرد و گفت: اخیرا با پیگیری فرماندار شهرستان کمیته ای با عنوان "حمایت از تالاب پریشان" تشکیل شده و با برنامه هایی که در پیش رو است، احیای دوباره تالاب محقق می شود که دور از انتظار نیست و این احیای دوباره همتی همگانی را می طلبد.

وی دریاچه پریشان را شناسنامه شهرستان کازرون دانست و افزود: با توجه به خشک شدن چشمه های اطراف دریاچه، به استثنای دو چشمه در حال پرورش ماهی، با کمک مردم و اداره شیلات استان برای احیای این تالاب همت گماشته ایم.

خداپرست از بازگشایی مسیرهای سیلابی تا قبل از بارندگی که به دلایل مختلف مسدود شده بود خبر می دهد و می گوید: با هدر رفتن آب از رسیدن آن به تالاب جلوگیری می شود.

وی برنامه بعدی را مشخص کردن محدوده دریاچه بیان داشت و ادامه داد: باید محدوده دریاچه مشخص شود تا بتوانیم اراضی ملی را از دیگر اراضی جدا کرده و محدوده زمین های کشاورزی افراد را مشخص کنیم.

خداپرست همچنین از احداث "مرکز برج پرنده نگری" بعد از احیای تالاب خبر داد و گفت: نصب بویه جهت مشخص نمودن نقاط حساس و نیز احداث جاده از روستای پریشان به دشت برم که جایگزین جاده شهرنجان به پریشان شده توسط مدیر کل حفاظت محیت زیست از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده است.

  گزارش از ابراهیم نوری قلعه سیدی




نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۹
اذان صبح
۰۵:۱۵:۳۴
طلوع افتاب
۰۶:۳۹:۳۵
اذان ظهر
۱۱:۵۲:۲۹
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۰۱
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۲۵