پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

شخصيت ها / نویسندگان / محمدرضا سرشار / متن / زندگينامه / زندگی نامه محمد رضا سرشار
محمدرضا سرشار مشهور به رضا رهگذر، در سال 1332 به دنيا آمد. او در سال 1354، در رشته مهندسي صنايع دانشگاه علم و صنعت پذيرفته شد. اولين کتاب سرشار (رهگذر) با مضموني سياسي هرچند در قالب داستاني براي کودکان در سال 1355 منتشر شد. او در سال 1357 به دليل فعاليتهاي سياسي ضد رژيم شاه دستگير و زندان شد ولي پس از چندي، همراه با ديگر زندانيان سياسي آزاد گشت.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، سرشار جبهه فرهنگي را براي خدمت به انقلاب اسلامي برگزيد و تمام زندگي خويش را وقف اين جبهه مهم کرد. جبهه‌اي که با «تهاجم فرهنگي» استکبار جهاني و تشکيل «ناتوي فرهنگي»، در دهه دوم و سوم عمر جمهوري اسلامي ايران، به مهمترين جبهه نظام تبديل گشت.
محمدرضا سرشار در سي سال فعاليت خود به عنوان يک مجاهد فرهنگي، اين توفيق را يافت که با انتشار 133 جلد کتاب تاليفي، پژوهشي، ترجمه و گردآوري، در شمارگان بيش از پنج ميليون نسخه، موفقيتي کم‌نظير را در عرصه خدمت به کشور، رقم بزند. او در همين راه، 31 جايزه ملي و کشوري را از آن خود کرد.
در سال 1385، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، به پاس اين مجاهده سي ساله، نشان درجه يک هنري (معادل دکتري) را به وي تقديم کرد. همچنين در همان سال، صدا و سيما، وزارت ارشاد، انجمن قلم ايران، سازمان اوقاف و امور خيريه، سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و سازمان اسناد و کتاب‌خانه ملي ايران، طي آييني، از يک عمر خدمات وي در عرصه ترويج فرهنگ قرآن و اهل‌بيت (ع)، تجليلي شکوهمند به عمل آوردند که سرلوحه اين بزرگداشت، پيام مقام معظم رهبري با اين جمله بود: «آقاي سرشار حق بزرگي بر ادبيات داستاني انقلاب دارند.»
سرشار (رهگذر) در طي فعاليتهاي سي ساله خود، شناختي عميق از حوزه‌هاي مختلف فرهنگ به دست آورده است. او با 24 سال سابقه گويندگي برنامه راديويي بسيار محبوب «قصه ظهر جمعه» و همچنين سردبيري چندين برنامه راديويي و همکاري در ساخت برنامه‌هاي متعدد تلويزيوني، آشنايي دقيقي با حوزه صدا و سيما دارد.
تجربه سردبيري دو هفته‌نامه «سوره نوجوانان»، ماهنامه «ادبيات داستاني»، ماهنامه «سروش نوجوان»، گاه‌نامه تخصصي «قلمرو»، فصل‌نامه «اصحاب قلم» و دبيري گروه ادب و هنر دو روزنامه کيهان و جوان، سرشار را به يکي از چهره‌هاي سرشناس عرصه روزنامه‌نگاري تبديل کرده است. چهره‌اي که در اين عرصه، دو بار به عنوان رتبه اول جشنواره مطبوعات و يکبار در جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان انتخاب شده است. مکمل همين تجربه، عضويت وي در دو دوره هيئت منصفه مطبوعات مي‌باشد.
سرشار چند سال سابقه تدريس در دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران را در کارنامه خود دارد و در سال 1373، نشريه بين‌المللي «Who is who» او را به عنوان يکي از مشاهير ايران معرفي نموده است.
سرشار براي اهالي قلم نيز چهره‌اي آشناست. او ضمن بنيان‌گذاري انجمن قلم ايران، در چهار دوره، با بالاترين راي، به عنوان رييس هيئت مديره انجمن قلم انتخاب شده است و هم‌اکنون در کنار دکتر ولايتي، به عنوان نايب رييس پنجمين هيئت مديره اين انجمن فعاليت مي‌کند.
سرشار (رهگذر) شانزده سال داور کتاب سال جمهوري اسلامي ايران و پنج سال عضو هيئت نظارت بر کتابهاي کودک و نوجوان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بوده است.
تا به حال پنج کتاب وي به زبانهاي انگليسي، عربي و اردو ترجمه و منتشر شده است. ضمن اينکه سه فيلم سينمايي از آثار وي ساخته شده و پنج کتاب درباره زندگي و شخصيت فرهنگي سرشار، تاليف و منتشر شده است.
http://www.sarshar.org/
[بازگشت]