|
تولد و دوران كودكى
اين جانب اسد اللّه ايمانى فرزند محمد صادق به سال 1326 شمسى در كازرون به دنيا آمدم.
مرحوم پدرم حجّة الاسلام حاج شيخ محمد صادق ايمانى متولد سال 1299 شمسى و متوفّاى سال 1375 شمسى فرزند مرحوم كربلايى اسداللّه معروف به مقدّس است.
وى از چهره هاى معروف مذهبى و روحانى كازرون بود. او با داشتن تحصيلات حوزوى به منظور اداره زندگى به كسب و كار روى آورد و در اوايل به امر گيوه دوزى و پس از آن تاآخر عمر به بزّازى اشتغال داشت. او به حق از مصاديق بارز «رجال لا تلهيهم تجارة و لابيع عن ذكر اللّه»[1] بود و تهجّدش تا روزهاى آخر عمر و حتى در بستر بيمارى ادامه داشت. بارها مى گفت: «از سيزده سالگى نماز شبم ترك نشده و هنگام اذان صبح خواب نبوده ام». اهل سير و سلوك و در مبارزه با هواى نفس جدّى و داراى مكاشفاتى بود.
مادرم خانم رحمتى قيصرانى فرزند مرحوم كربلايى ماشاء اللّه قيصرانى بود.
دوران تحصيل
دوران دبستان را در كازرون گذرانده و سه سال اوّل دوران تحصيل علوم حوزوى را در خدمت علماى بلد و در مدرسه علميّه صالحيّه كازرون سپرى كردم.
سپس در سال 1341شمسى چند ماه پس از فوت مرحوم آية اللّه العظمى بروجردى، راهىِ حوزه علميّه قم شدم و تا سال 1346شمسى به فراگيرى شرح لمعه، قوانين، رسائل، مكاسب، كفاية الاصول و منظومه پرداخته سپس در دروس خارج فقه و اصول آيات معروف حوزه امثال مرحوم آية اللّه داماد، آية اللّه ميرزاهاشم آملى، آية اللّه گلپايگانى، آية اللّه مكارم و...شركت نموده و بخشى از اسفار را هم از محضر آية اللّه جوادى آملى بهره گرفتم و در رشته علوم حوزوى موفق شدم دو دوره درس خارج اصول و معادل آن درس خارج فقه طهارت، صلات، زكات، خمس، حج، ارث و مكاسب را از محضر اساتيد بزرگ استفاده نمايم و در اين مدت با برادرانى كه هم اكنون در مشاغل مختلف علمى و اجتماعى به خدمت اشتغال دارند مثل همكاران تفسير نمونه و حجج اسلام: درّى نجف آبادى، بنيادى، احمدى ميانجى، عبدالخالق شجاعى، امين شيرازى و...مأنوس بودم.
از مباحث اخلاقى آية اللّه شب زنده دار، مباحث علمى و اجتماعى آية اللّه العظمى مكارم شيرازى و مباحث سياسى مرحوم آية اللّه ربّانى شيرازى بهره مند بودم.
فعّاليّت هاى علمى
در دورانى كه توفيق حضور در حوزه علميّه قم را داشتم، به تدريس دروس حوزوى(به طور خصوصى) و تأليف و نشر جزوات مختلف فروع دين و مجلدات تفسير نمونه اهتمام ورزيدم. تقريرات درس خارج را كه بعضى از آن ها مثل «ارث» در آستانه چاپ بود، تنظيم نمودم و نيز كتاب اليهود فى القرآن را ترجمه كردم و به علّت اين كه ترجمه ديگرى از آن منتشر شده بود، از چاپ و نشر آن خوددارى ورزيدم.
از سال 1357شمسى كه به ضرورت انقلاب ملزم به سكونت در كازرون شدم با تأسيس و راه اندازى حوزه علميّه شهرستان به ترتيب كتب مختلف حوزوى از آغاز تا جلدين كفايه را تدريس كردم.
فعّاليّت ها و مبارزات سياسى و اجتماعى
پيش از پيروزى انقلاب اسلامى، توفيق يافتم مجموعه فرهنگى و خدماتى قائم(عج) را تحت عنوان صندوق هاى قرض الحسنه، خيريّه و كتاب خانه قائم راه اندازى كنم، و در ايّام تبليغى و تابستان هم ضمن شركت در جلسات مختلف، به تقويت حركت هاى فرهنگى و مذهبى توجّه مى كردم، و با اعزام طلّاب و مبلّغان به سطح روستاهاى كازرون و نورآباد ممسنى، زمينه هم گامى روستاييان با حركت هاى انقلاب اسلامى را فراهم مى نموديم.
در آستانه پيروزى انقلاب اسلامى به خانواده مجروحان وشهدا و كسانى كه به انحاى مختلف مورد ظلم و ستم و زندان رژيم ستم شاهى قرار مى گرفتند، رسيدگى مى كردم.
تثبيت و گسترش مرجعيّت امام راحل قدّس سرّه در سطح شهرستان و محيط هاى مجاور، كه منجر به ممنوعيّت از منبر در خلال چند سال و دستگيرى در اصفهان گرديد.
در آستانه پيروزى انقلاب اسلامى تلاش براى حفظ حقوق مردم و برقرارى نظم در محيط به طورى كه با وجود برقرارى حكومت نظامى در شهر، مشكل خاصّى در زمينه تاراج سلاح هاى پادگان و حيف و ميل بيت المال رخ نداد و تقريباً اوّلين شهرى بود كه نهادهاى نظامى و انتظامى در آن مستقر و وظايف قانونى خود را در روزهاى اوّليّه انقلاب اسلامى عهده دار بودند.
با توجّه به مشكلات حاد درمان در سطح شهرستان اقدام به ساخت بيمارستان زنان و زايشگاه فاطميّه و پس از آن تأسيس و راه اندازى دانشكده پزشكى در قالب دانشگاه آزاد اسلامى گرديد.
در زمينه مسائل مذهبى اقدام به تجديد بنا و توسعه تنها مدرسه علميّه شهرستان شد كه امروز به عنوان يكى از حوزه هاى موفق جنوب كشور مطرح است.
بر اساس نياز و لزوم رشد و توسعه مسائل فرهنگى در سطح منطقه، مدت ده سال يادواره مرحوم علّامه طباطبائى قدّس سرّه را برگزاركرديم و در همين زمينه، دانشكده علوم پايه وابسته به دانشگاه شيراز را تأسيس كرديم كه با اعتبارات محلّى راه اندازى و چند سال اداره گرديد و در حال حاضر، جزء دانشكده هاى اقمارى دانشگاه شيراز به شمارمى آيد.
و سرانجام در زمينه شكستن انزواى شهرستان از لحاظ جغرافيايى و اقتصادى، به ساخت و ساز جادّه مواصلاتى شيراز ـ بوشهر از محور كازرون اقدام نموديم كه زمينه رشد اقتصادى و فرهنگى را فراهم آورده و فاصله شهرستان را تا مركز استان حدود پنجاه كيلومتر كم تر كرده است . گفتنى است كه قسمت ابتدايى كار با اعتبار و امكانات مردمى و قسمت تكميلى و پايانى آن نيز در قالب طرح هاى ملّى در دست اجرا است.
پس از پيروزى انقلاب اسلامى، مسئوليّت امامت جمعه و اوّلين نمايندگى جامعه روحانيّت در دانشگاه هاى كشور و دانشگاه علوم پزشكى شيراز را به عهده گرفتم و در همين مدت از سوى مردم فارس به نمايندگى مجلس خبرگان رهبرى دوره اوّل و دوم انتخاب شدم و در دوران دفاع مقدّس، از پشتيبانى جبهه ها (از نظر نيروى انسانى و مسائل تداركاتى) غافل نبودم و بارها در جمع رزمندگان حضور پيدا كردم.
همان گونه كه اشاره شد در دوران اوّل و دوم از سوى مردم فارس به نمايندگى مجلس خبرگان رهبرى انتخاب شدم و با توجّه به اين كه كوچك ترين فرد از نمايندگان محترم مجلس خبرگان بودم، در هر دو دوره عضو هيئت رئيسه سنّى مجلس(منشى) بودم و در كميسيون هاى مختلف مثل كميسيون آيين نامه، بودجه و...مشاركت داشتم.
در اجلاسيه بعد از ارتحال حضرت امام قدّس سرّه كه منتهى به انتخاب رهبر معظّم انقلاب اسلامى حضرت آية اللّه خامنه اى گرديد، حضور داشتم.