به گزارش کازرون نما به نقل از مهر، دریاچه پریشان فقط از خشکسالی رنج نمی برد بلکه عوامل دیگری نیز بودند که انسانها در راس آنها قرار داشتند.
یکی از این عوامل حفر چاه های غیر مجاز بود که باعث شد هر بار که پریشان قصد احیا داشت فرصت این کار برای تالاب فراهم نشود.
امسال بارندگیها در استان فارس از سالهای قبل از آن بهتر بود و باعث شد چشمه های تالاب نیز جاری شود اما بازهم نگرانی از بابت چاه های غیر مجاز توجه و دغدغه کارشناسان را به خود جلب کرده است.
مدیر امور آب شهرستان کازرون در خصوص چاه هاي غيرمجاز اطراف درياچه پريشان و اقدامات صورت گرفته براي پر كردن اين چاه ها به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر حدود 340 چاه غيرمجاز در اطراف اين درياچه قرار دارد كه با وجود اقدامات صورت گرفته براي پر كردن اين چاه ها افراد همچنان از ان استفاده مي كنند.
صمد سعيد با بيان اينكه اين تعداد چاه غيرمجاز فرصت احياي مجدد به درياچه پريشان را نمي دهد، بيان كرد: وجود اين چاه ها در حوزه آبریزدریاچه پریشان در خشك شدن درياچه تاثير زيادي داشته و باوجود اقدامات صورت گرفته در حاليكه درياچه تاحدودي احيا شده اما همچنان شاهد برداشتهاي غيرمجاز در اطراف اين درياچه هستيم.
وي در ادامه سخنان خود با بيان ايكه طي چند سال گذشته شاهد افت 11 متري سفره آبهاي زيرزميني در اطراف پريشان بوديم، اظهار داشت: در حال حاضر با وجود اينكه بارندگيهاي شهرستان كازرون نسبت به مدت مشابه سال گذشته بيش از 15 الي 16 درصد افزايش داشته اما روند افت سطح آب سفره ها نيز همچنان وجود دارد.
مدیر امور آب شهرستان کازرون ادامه داد: البته به دليل اين بارندگيها چشمه هاي درياچه و اطراف آن كه در گذشته به دليل خشكساليها كاملا خشك شده بود آبدار شده و در حال حاضر وضعيت مناسبي دارد.
سعيد در بخش ديگري از سخنان خود پيرامون اقدامات صورت گرفته براي كنترل و مديريت استفاده از آب در اطراف درياچه تصريح كرد: اقدامات زيادي براي احياي درياچه و مديريت مصرف آب از چاه هاي اطراف پريشان صورت گرفته كه به عنوان نمونه مي توان به برقي شدن چاه هاي اطراف اين درياچه اشاره كرد.
وي اظهار داشت: اين برقي شدن چاه هاي اطراف درياچه در مديريت استفاده از آب و برق تاثير زيادي داشته و درصدد هستيم كه چاه هايي كه برقي نيستند نيز شناسايي و به صاحبان آنها گوشزد شود كه نسبت به برقي كردن چاه ها اقدام كنند.
مدیر امور آب شهرستان کازرون در رابطه با حقابه درياچه نيز گفت: در صورت احداث سد نرگسي سالانه بايد 10 ميليون متر مكعب آب به پريشان اختصاص يابد كه در احياي درياچه تاثير زيادي دارد.