|
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت:برداشت انار از سطح یکهزار و 800 هکتار از باغ های این شهرستان آغاز شده است و تا پایان آبان جاری ادامه دارد.
قائمی ، روز سه شنبه در گفت و گو با درخشنده
خبرنگار کازرون نما افزود: هم اینک دو هزار هکتار از باغ های شهرستان کازرون به انار
اختصاص دارد که از این میزان یکهزار و 800 هکتار مثمر و بقیه غیرمثمراست.
وی بیان داشت:سالانه 33 هزار تن انار از باغ های
شهرستان کازرون برداشت می شود و این شهرستان درتولید این محصول مقام چهارم استان فارس
را به خود اختصاص داده است.
قائمی ادامه داد:امسال به دلیل شرایط اب وهوایی
مناسب و بارندگی خوب ، پیش بینی می شود میزان تولید انار شهرستان کازرون بین 15 تا
20 درصد افزایش داشته باشد.
وی گفت از ارقام انارشهرستان کازرون می توان به
رقم رباب بریت پوست زرد ، بریت پوست قرمز، شیرین پوست زرد وشیرین پوست قرمز اشاره کرد.
او بیان کرد: مرغوب ترین انار شهرستان کازرون رباب
نام دارد و بیشتردرمنطقه ˈکاوکشک
ˈ از توابع بخش کوهمره
نودان تولید می شود که علاوه برعرضه آن به بازار مصرف سایراستان های کشور به کشورهای
خلیج فارس و شماری از کشورهای اروپایی نیز صادرمی شود.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان کازرون افزود:اناری که
درمنطقه گاوکشک تولید می شود کاملا سالم وغیرشیمیایی (ارگانیک) است .
قائمی بیان کرد:باغداران منطقه گاوکشک بخش عمده
ای از محصول انار خود را در سردخانه طبیعی که به آن در اصطلاح محلی ˈخسˈ اطلاق می شود ، نگه داری
می کنند تا در مواقعی از سال که میزان این محصول در بازار کمیاب است ، آن را عرضه کنند.
وی درمورد نحوه ایجاد این سرد خانه طبیعی گفت:باغداران
گودالی را به ارتفاع سه متر و به طول پنج تا شش مترایجاد و سپس کف آن را با استفاده
از سنگ های رودخانه مفروش می کنند و پس ازآن انارها را بر روی آن قرار می دهند و روی
آنها را با برگ و شاخه های درخت چنار می پوشانند.
او ادامه داد:محصول انار دراین سردخانه طبیعی بدون
هیچگونه آسیبی به مدت سه تا چهارماه قابل نگه داری است.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان کازرون در بخش دیگری
از مطالب خود، یکی ازمشکلات فراروی باغداران این شهرستان را نبود کارخانه ها ی فرآوری
وصنایع تبدیلی بیان کرد و گفت: امیدواریم با همت سرمایه گذاران این مشکل درآینده نزدیک
حل شود