يكي از مراجع عظام تقليد با اشاره به موضوع انتخابات رياست جمهوري گفت: از حالا مطرح شدن چنين مسائلي بسيار زود است و ملت اين را نميپسندد.
آيتالله جعفر سبحاني عصر پنجشنبه در ديدار اعضاي هيئت مديره انجمن روزنامهنگاران مسلمان در سخناني اظهار داشت: روزنامهنگاري در ايران تاريخ طولاني داشته است و مطبوعات ديني نيز در اين ميان داراي تاريخي 100 ساله است. در روزنامهنگاري اسلامي چيزي جز رعايت اخلاق اسلامي شرط نيست و اگر در روزنامهنگاري اخلاق اسلامي رعايت شود، آن روزنامهنگاري اسلامي خواهد بود.
وي در ادامه تصريح كرد: در روزنامهنگاري بايد كوشش شود كه واقعيتهاي سطح جامعه مطرح شده و واقعگرايي و حقيقتگرايي يكي از وظايف روزنامهنگار مسلمان است.
اين مرجع تقليد گفت: روزنامهنگار مسلمان هيچگاه به دنبال مشتري نبوده و همواره به دنبال واقعيات است و هميشه از شايعهپردازي پرهيز ميكند، چراكه شايعهسازي يكي از گناهان بزرگ است و ممكن است كه يك شايعه خسارات بسياري را در پي داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه مطبوعات يكي از اركان مهم در جامعه به شمار ميروند، يادآور شد: مطبوعات وظيفه آگاهسازي جامعه را برعهده دارند و به وسيله رسانهها همه ملت با واقعيتها آشنا ميشوند.
آيتالله سبحاني واقعگرايي و پرهيز از شايعهسازي را دو نكته مهم در فعاليت مطبوعات عنوان كرد و ادامه داد: در همه دنيا در قانون مطبوعات به اين مسئله تاكيد شده است. وي پرهيز از نظريه ماكياوليستي را مهم توصيف كرد و گفت: ما حتي در راستاي كمك به اسلام نبايد از مطالب غيرصحيح استفاده كنيم و در پيشبرد اهداف خود نيز نبايد از هر وسيلهاي بهره بگيريم و دين مبين اسلام نيز بر توجه به اين مهم تاكيد بسياري داشته است.
استاد حوزه علميه قم تاكيد كرد: پيامبر اسلام نيز هيچگاه براي پيشبرد اهداف خود از وسايل و ابزار ناشايست استفاده نكردند. وي گفت: روزنامهنگاران بايد همواره از ابزار حلال در راستاي پيشبرد اهداف خود بهره ببرند.
اين مرجع تقليد در بخش ديگري از سخنان خود فعاليتهاي تخصصي روزنامهنگاري را مورد توجه قرار داد و ادامه داد: گاهي مطبوعات حد و مرز خود را رعايت نميكنند و اين در صورتي است كه بايد روزنامهها ضمن پايبندي به مباني اسلام، فقط در حوزه فعاليت خود به انعكاس مطالب بپردازند.
آيتالله سبحاني تدوين سند اخلاق روزنامهنگاري را خواستار شد و گفت: بايد تحقيقات لازم براي تدوين اخلاق روزنامهنگاري صورت بگيرد و راهكارهاي علمي در اين ارتباط ارائه شود. وي اضافه كرد: بايد سميناري با حضور صاحبنظران، انديشمندان و پژوهشگران برپا شده و در آن به بحث و بررسي در ارتباط با تدوين فقه رسانه و سند روزنامهنگاري اسلامي پرداخته شود.
اين مرجع تقليد با اشاره به موضوع انتخابات رياست جمهوري گفت: از حالا مطرح شدن چنين مسائلي بسيار زود است و ملت اين را نميپسندد و مردم از تبليغات زودهنگام انتخاباتي خرسند نخواهند بود.
وي تصريح كرد: كساني كه تبليغات انتخاباتي زودهنگام را آغاز كردهاند احساس ميشود كه دنبال جاه و مقام هستند، در حاليكه رفتارها بايد به گونهاي باشد كه مسئوليت به دنبال افراد باشد.