وي افزود: اگر چه كار شوراي نگهبان در اين عرصه مشخص است اما كار مجلس دشوارتر است، چرا كه در موارديكه شريعت دست آنها را بازگذاشته بايد مصوباتي بگذارند.
اين استاد حوزه علميه قم تاكيد كرد: شريعت در اين زمينه به منزله "منطق الفراق" است ،يعني منطقي را مباح دانسته و در عين حال وجود آن را مشخص كرده است.
آيت الله جوادي آملي با بيان اينكه قانون آزاد توسط قانون گذار آزاده بايد تدوين شود، ادامه داد: براساس همين منطق الفراق مشخص مي شود كه نمايندگان و قانونگذاران چگونه بايد عمل كنند.
وي خطاب به هيات رئيسه مجلس خاطرنشان كرد:مجلسي كه فقط به فكر تقنين است مجلس ناقصي است. مجلس حتما بايد با دولت، قوه قضاييه و رهبري هماهنگ باشد چون اينها مجموعه نظام را تشكيل ميدهند، مجلس بايد به گونهاي عمل كند كه يك چشمش به قضا و يك چشمش به اجرا باشد و در عين حال به كار خود نيز بپردازد.
اين مدرس حوزه علميه قم با بيان اينكه تفكيك قوا به منزله مثله كردن كشور نيست، يادآور شد:اين سه قوه بايد با يكديگر هماهنگ باشد.
وي افزود:انديشه ما قانونگذار است و انگيزه ما اجراي قانون است و فطرتي داريم كه داور بين انگيزه و انديشه است، بايد باوركنيم كه انديشه ما كاملا بيگانه از انگيزه است، انگيزه جدا از انديشه است، هماهنگي اينها در اختيار مقام معظم رهبري است. يكي از اين دو ضعيف باشند يا هر دو دچار ضعفهايي باشند يا با عالم فاسق روبرو ميشويم و يا به مقدس مآب بي شعور و جاهل مترصد.
آيت الله جوادي آملي در بخش ديگري از سخنان خود به حرف زدن و سخن گفتن با ادب و متانت تاكيد كرده و افزود: بايد مراقب سخنان خود در مواردي چون استيضاح و سوال باشيم.
اين مدرس حوزه علميه قم سپس با اشاره به خبرنگاران حاضر در اين جلسه گفت:روزنامه نگاران نيز بايد مراقب باشند كه جز حرف حق نگويند، البته بزرگان هم بهتر است كه واژهها را به گونهاي انتخاب كنند كه از موضع ادب باشد اگرچه سوال و استيضاح و نقد حق ماست اما بايد با كلام خوب باشد.
آيت الله جوادي آملي با اشاره به اينكه جمعيت ايران يك صدم جمعيت دنياست و هفده و هجده درصد از امكانات جهاني در محدود جغرافيايي كشور ما قرار دارد اظهار داشت: با اين وجود نام ايران در فهرست جهاني در رتبه صدوپنجاهمينكشور از نظر توسعه و پيشرفت قرار دارد كه خيلي بد است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد ببينيم مشكل كار كجاست، خاطرنشان كرد: اين عارضه نشان دهنده ضعف مديريت است ،در اين عرصه نميتوان گفت كه ما خوب عمل كرديم و ديگران بد عمل كردند.
اين مدرس حوزه علميه قم سپس در سخناني كه به حوزه فرهنگ اشاره داشت،تصريح كرد: در پيش نويس قانون اساسي نام مجلس به عنوان مجلس شوراي ملي آمده بودكه بعد به مجلس شوراي اسلامي تغيير نام يافت، پسوند اسلامي بودنپسوندي است كه پيشوند خود يعني مجلس را اداره ميكند.
آيت الله جوادي آملي با تاكيد بر اينكه دركنار مجلس اسلامي بايد دانشگاه و جامعه اسلامي داشته باشيم ،خاطرنشانكرد: دانشگاه وقتي اسلامي خواهد بود كه مثل مجلس كه مصوباتش اسلامي است از علوم اسلامي نيز برخوردار شود.
وي افزود: برخي فكر ميكردند، منظور از اصلاح شدن دانشگاه آن است كه در دانشگاه نمازخانه يا دفتر مقام رهبري ايجاد كرده به جدايي دختران و پسران و اعمال حجاب بپردازند اما اين اسلام نيست بلكه "اسلام مالي است" چون دانش اسلامي نشده است.
اين مدرس حوزه علميه قم با بيان اينكه اسلامي شدن دانش نيازمند يك كار تخصصي است، ادامه داد: بايد دريابيم كه چگونه علوم مثل فيزيك و شيميي نيز اسلامي كنيم تا برخي اساتيد نگويند كه علم سكولا رفت.
وي خطاب به هيات رئيسه مجلس ادامه داد:مجلس بايد در فضايي حركت كند كه طي آن به تبيين علوم اسلامي بپردازد به عبارت ديگر در كميسيونهايمجلس اين موضوع بايد تبيين و تحليل شود و به دانشگاه ارايه شود تا متون درسي به شكل علمي نوشته شوند ، تنها در اين صورت است كه دانشگاه ها اسلامي ميشوند يعني بايد اول علوم اسلامي شوند و بعد دانشگاه اسلامي شود چنانچه علوم اسلامي شوند،خود علم سازنده است و ديگر نياز به جداسازي دختران و پسران در دانشگاه نيست.
وي با تاكيد بر اينكه هيچ علمي غير اسلامي نيست،تاكيد كرد:تمامي علوم ، اسلامي هستند اما در حال حاضر لاشه علم در دانشگاه ها تدريس مي شود چرا كه مي گويند مثلا دوهزار سال پيش يك موضوع در چه وضعيتي بوده و الان در چه وضعي است و در آينده نيز به چه شكل درخواهد آمد اما نمي گويند كه چه كسي اين كار را كرده و براي چه اين را انجام داده چنين دست هايي پويايي ندارد .
وي در پايان سخنان خود تاكيد كرد: كه مجلس شوراي اسلامي ميتواند كل كشور را تحتپوشش قرار دهد چرا كه مجلس به گفته امام خميني (ره) در راس امور است.
به گزارش "ايلنا" علي لاريجاني ، در ابتداي اين ديدار به گزارشي از عملكرد مجلس هشتم پرداخت و گفت: استراتژي اصلي مجلس ايجاد يك رونق اقتصادي است ما انگيزه اي براي كارهاي وصل پينه اي نداريم و به كارهاي دراز مدت رو آورده ايم كه با توجه به سند چشم انداز 20 ساله تعريف كرديم كه در اين فرصت زماني چه گام هايي بايد برداريم بر همين اساس برنامه هاي كاري و اولويت هاي مجلس را تعريف كرديم.
وي همچنين از تمركز حوزه مجلس بر قانون بودجه و طرح تحول اقتصادي سخن گفت و افزود:در نظر داريم تا انضباط خاصي اين مسايل را بررسي كنيم به گونهاي كه طرحهاي اقتصادي براي كشور سودآور باشد.
رئيس مجلس در بعد فعاليتهاي فرهنگي مجلس نيز با تاكيد بر اينكه به جاي كارهاي سطحي و كم عمق به دنبال كارهاي عميق فرهنگي هستيم،افزود:ازجمله آن كه به دنبال كمك به امور مساجد هستيم البته نه از بعد دولتي بلكه براي قوام حوزه هاي علميه و تقويت پايه هاي ديني مردم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ديدار با اعضاي سازمان تبليغات اسلامياز آمادگي مجلس براي ايفاي نقش موثر در مسايل فرهنگي سخن گفت واظهار داشت:ماآماده ايم به دفترتبليغات اسلامي برايگسترش فعاليت هايش كمككنيم، اما هرچه كارهاي فرهنگي مستقل تر باشد موثرتر خواهد بود.
وي با بيان اينكهكار دفتر تبليغات اسلامي از يك خوش سليقه اي در عرصه فرهنگ برخورداراست ،افزود: اين به آندليل استكه دفتر تبليغات اسلامي به فرهنگ و ادبيات از يك تازگي خاص برخوردار است و خودش را با شرايط روز براي پاسخگوي به نيازهاي جامعه هماهنگ كرده است.
لاريجاني با بيان اينكهآثار جالب و اثرگذار در دفتر تبليغات اسلامي بوده است،افزود: مجلسآماده است كه دفتر تبليغات اسلامي همكاري كند.
قابل ذكر است كه در ديدارهيات رئيسه مجلس باآيتالله جواديآملي ،محمدرضاميرتاج الديني،عضوهيات رئيسه كه در ديگر ديدارها حضور نداشت، در اين مراسم حاضر شد و به جمع ديگر اعضاي هيات رئيسه پيوست.