مراکز کشتار غیر مجاز مرغ و فروش مرغ زنده یکی از موضوعاتی است که سلامت مردم کازرون را تهدید میکند. این مسأله بارها از سوی مسئولان مطرح شده و با وجود برخی اقدامات برای برخورد با این معضل همچنان برخی از فروشندگان به این فعالیت ادامه میدهند.
به گزارش کازرون نما، "خبرجنوب" نوشت: یکی
از عوامل اصرار بر ادامه غیر قانونی این شغل، آمار بالای بیکاری در شهرستان کازرون
است. چه بسا مشاهده میشود که در بین این فروشندگان افرادی با تحصیلات
دانشگاهی وجود دارند که فقط و فقط به خاطر امرار معاش خانواده به این کار روی
آوردهاند و با اجاره یک باب مغازه، یا به صورت دورهگردی با
خودروهای وانت، به این کار میپردازند.
منصور بستانیان، معاون سلامت اداره کل دامپزشکی
استان فارس از ضرورت اجرای قانون مقابله با عرضه مرغ زنده و کشتار غیر مجاز سخن
گفت و بیان کرد: شهرستان کازرون از معدود شهرهای استان است که در آن مرغ به صورت
زنده عرضه میشود. برای کاهش خطرات ناشی از بیماریهای احتمالی که
توسط مرغ زنده منتقل میشود، بر اساس قوانین موجود با عرضه کنندگان مرغ زنده و
کشتارکنندگان غیرمجاز به طور جدی برخورد میشود.
وی اظهار داشت: با توجه به گسترش بیماریهای مشترک
انسان و طیور برای مقابله با عرضه غیرمجاز مرغ زنده اطلاع رسانی از طریق صداوسیما
شروع شده و علاوه بر آن در محل هایی که اقدام به عرضه مرغ زنده می شود، به افراد
اخطار داده ایم برای حفاظت از سلامت مردم و کاهش مخاطرات بهداشتی، مغازه عرضه کنندگان
مرغ زنده پلمب و وسایل کار آن ها مصادره میشود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی فارس گفت: برای اجرای
کامل و دائم طرح برخورد با فروشندگان غیرمجاز مرغ زنده اکیپ هایی تشکیل داده ایم
که دائم گشتزنی میکنند و با شناسایی مراکز غیرمجاز نسبت به برخورد با
این افراد اقدام میشود.
بستانیان از مردم کازرون خواست برای حفظ سلامت خود
از خرید مرغ زنده پرهیز کنند و افزود: آلودگی و بار میکروبی مرغ هایی که توسط عرضهکنندگان
مرغ زنده ذبح می شود، چندین برابر میکروبی است که احتمال دارد در کشتارگاه ها باشد.
به گفته وی، در مراکز غیرمجاز زنده فروش ضمن آن که
مرغ در یک محیط غیربهداشتی و سرشار از میکروب نگهداری و عمل ذبح نیز توسط وسایل
غیربهداشتی انجام میگیرد، برای کندن پرهای مرغ آن را در منبع آبی قرار
میدهند که
ممکن است مدتهای طولانی تعداد زیادی مرغ را در آن بیاندازند،
ضمن آن که وسایل پرکنی نیز هرگز شسته و ضدعفونی نمی شوند.
وی تأکید کرد: در کشتارگاه های صنعتی با مجوز
دامپزشکی، دامپزشکان بر کشتار مرغ نظارت دارند و مانع کشتار مرغ های بیمار می شوند
و عملیات ذبح، پرکنی و بسته بندی به صورت بهداشتی انجام می شود و مرغهای بیمار
از چرخه مصرف حذف میشوند.