* لطفا خودتان را معرفي كنيد؟
اين جانب حجت ا... مشي، متولد 1359 شهرستان كازرون، فرزند شهيد عبدالرحمن مشي، طلبه وساكن شهرمقدس قم مي باشم.
* چرا طلبگي را به عنوان يك شغل انتخاب كرديد؟
گاهي يك اتفاق انسان را از روي اجبار يا اختيار براي سال هاي زياد به كار يا فكر خاصي مشغول مي كند.مثلا ممكن است يك جوان، به خاطر مسافرتي هوايي جرقه ي خلبان شدن وتحصيل پيرامون هوا- فضا، ذهنش را مشغول كرده و بعد از آن ساليان سال مشغول تحصيل وفعاليت پيرامون آن عامل لحظه اي گردد. اين جانب هم براي يك لحظه متوجه نداي فطرت درون خويش گشته و براي پاسخ به آن ندا، مسير زيبا وارزشمند طلبگي را براي خود انتخاب نمودم.
* نياز جامعه امروز را چه مي دانيد؟
امروزه آن قدر مشغله هاي ذهني وفكري فراوان شده است كه انسانها نمي توانند خوب فكر كنند و خوب تصميم بگيرند. يك رقابت بي ارزش ومخربي بابت نوع مسكن، وسيله نقليه ووسايل شخصي مثل تلفن همراه و ... بين ما انسان ها ايجاد شده است متاسفانه لحظه به لحظه هم در حال شكل عوض كردن و جديد تر شدن است و اين مساله فرصت خوب فكر كردن را به آدم ها نمي دهد. البته رسانه هاي جهاني وتبليغات افسارگسيخته هم به اين مساله دامن مي زنند . لذا انسان ها گاهي به غلط گمشده خود را چيز ديگري غير از علت اصلي خلقت وآفرينش خويش مي دانند. به نظرمن، نياز واقعي جامعه امروز جهان، شناخت خود وتلاش براي رسيدن به فلسفه اصلي خلقت مي باشد. اگر شما اين مساله را در يك فضاي آرام به قضاوت هر انسان منصف وسالمي بگذاريد، حتما نتيجه همان خواهد شد كه عرض كردم. از كجا آمده ايم؟ چرا آمده ايم؟ به كجا خواهيم رفت؟
* چگونه مي شود جوانان را به سمت مسائل معنوي سوق داد؟
جوانان طبيعت ونگاهشان با اقشار ديگر جامعه متفاوت است. جوان از اين كه كسي او را اجبارا به يك جهت خاص هدايت كند متنفر است. جوان از اين كه بدون دليل وباتوجه به عدم نياز شخصي چيزي را به او تحميل كرده و آزادي انتخاب را از او بگيرند بيزار است. جواني يك فرصت حساس در زندگي ما انسان هاست. جواني براي همه ما انسان ها يا تجربه شده يا قابل تجربه است. پس با موضوع غير قابل دركي مواجه نيستيم. به نظرمن بايد به صورت غيرمستقيم، جوان رادر فرصت هاي مناسب متوجه ذات اقدس خداوندكنيم تا خودمسيرش را انتخاب كند، آن وقت است كه اين مساله مي تواند بر روح و روان جوان اثر بگذارد. البته نمي شود چيزي را از جوانان بخواهيم كه خود فاقد آن هستيم! توجه داشته باشيدچيزي را كه قرار است جوان ازما بپذيرد، بايد در رفتار وگفتار ما ببيند وگرنه دعوت جوانان به سمت معنويت وخلاف آن عمل كردن از ناحيه متولي، مانند آب در هاون كوبيدن است و هيچ اثري را بر جوانان نخواهد گذاشت.
* با توجه به اينكه امروزه اكثرمردم مسلمان هستند، علت مشكلات فراوان اخلاقي وخانوادگي در جامعه را چه مي دانيد؟
ببينيد مساله اسلام يك چيز است، مشكلات اخلاقي وخانوادگي در جامعه چيز ديگر. شما يك جا در منابع دين اسلام نمي توانيد پيدا كنيد كه چيزي را ازمسلمانان خواسته باشد ونتيجه آن به مساله اي غير از سعادت بشر ختم شده باشدويا اينكه مشكلي در جامعه باشد ومردم از آن رنج ببرند واسلام راه حلي براي آن نداشته باشد.مثلا به اعتقاد بنده يكي ازمسائلي كه امروزه جامعه بخاطر نداشتن آن رنج مي برد وخيلي ها را گرفتار خودكرده است، نداشتن صداقت وراست گويي دركرداد وگفتار است.شايد به نظر شما اين مساله خيلي پيش پا افتاده باشد ولي كافيست منشا مشكلات اخلاقي در جامعه وتنش ودرگيري خانواده ها رادنبال كنيد، تقريبا غير ممكن است به دروغ ياعدم صداقت نرسيد. هروقت بشر خواسته چيزي غير از آنچه هست باشد، هم براي خود وهم براي ديگران دردسر ساز شده است. امام معصوم مي فرمايند: "دروغ كليد تمام بدي هاست." تا دروغي نباشد نمي توان بدي را تصوركرد. شخصي خدمت رسول خدا(ص) نصيحتي را براي عاقبت به خير شدن طلب كرد، پيامبر سه مرتبه فرمودند:" دروغ نگو!" آيا اين مساله قابل اهميت نيست ؟ آيا نبايد به اثر دروغ وعدم صداقت در زندگي توجه بيشتري كنيم؟
* رمز موفقيتتان را در جذب جوانان ونوجوانان چه مي دانيد؟
هر كس بتواند اين هشت فاكتور را درخود جمع كند حتما مي تواند درجذب ونگهداري مجموعه تحت برنامه اش موفق باشد.
عقل- اخلاص- هدف- صبر- تواضع- نشاط- مهرباني- اميدواري
* در آخر اگر مطلبي براي مردم كازرون داريد بفرماييد.
بنده كمتر از آن هستم كه بخواهم به مردم شريف كازرون چيزي بگويم .ولي نكته اي را كه اكثر بزرگان تاكيدكرده اند وهركس به جايي رسيده، آن را رعايت كرده ، بازگو مي كنم، اتفاقا شهيد عبد الرحمن مشي هم آن را در وصيت نامه خويش به دوستان سفارش كرده اند.آن مساله اين است: كاري كه رضاي خدا در آن است انجام دهيم.
اگر ديديم رضايت خدا به سكوت است، سكوت كنيم. اگر رضايت خدا به فرياد است، فرياد بزنيم. اگر به از آبرومايه گذاشتن است، از آبرويمان انفاق كنيم و اگر به كشته شدن است، تن به شهادت دهيم. فكر مي كنم قبل از در نظر گرفتن هر موضوع يا مصلحتي بايد ابتدا به وظيفه و تكليفي كه خداوند براي ما لحاظ مي كند فكر كنيم، مابقي را هم به خودش بسپاريم. حتما خداوند آنچه رابه صلاح و مصلحتمان باشد برايمان رقم خواهد زد، مطمئن باشيد!
* از اينكه وقتتان را در اختيارما گذاشتيد تشكر مي كنم.
اين جانب هم از شما وهمه همكارانتان كمال تشكر دارم واز خداوند براي شماسعادت در دنيا وآخرت را آرزو مي كنم.
از انتخابات تا انتخابات ديگر از ارتباط با مردم عقب نمانيد . لطفا
تا باد چنین بادا... از این کار ها بکنید.