به گزارش کازرون نما؛ قطعیهای مکرر برق در تابستان امسال و عدم توان شبکه برق در پیک بار مصرفی، بار دیگر لزوم بازطراحی نظام عرضه انرژی در کشور را یادآور شد. به همین علت هم در ماههای گذشته هم قبوض برق با شیوه تعرفهگذاری پلکانی (IBT) محاسبه میشود.
به گزارش کازرون نما؛ قطعیهای مکرر برق در تابستان امسال و عدم توان شبکه برق در پیک بار مصرفی، بار دیگر لزوم بازطراحی نظام عرضه انرژی در کشور را یادآور شد. به همین علت هم در ماههای گذشته هم قبوض برق با شیوه تعرفهگذاری پلکانی (IBT) محاسبه میشود.
البته این شیوه پیشتر در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در مجلس به تصویب رسیده بود و در ماههای گذشته اعمال شد. مبنای این شیوه تعرفهگذاری کاهش یارانه انرژی پرمصرفها به نفع کممصرفها است.
در همین راستا فریدون عباسی، نماینده کازرون و کوه چنار با تأکید بر به بحث بهینهسازی تعرفهگذاری انرژی گفت: اگر بخواهیم به عدالت نزدیک بشویم باید هر کسی بیشتر مصرف میکند هزینه اش را هم بپردازد.
با وجود اینکه تعداد این افراد در جامعه محدود است، اما میانگین مصرفشان در بخش انرژی بسیار بالاتر از مشترکین با مصرف بهینه است. بهترین برخورد هم با این افراد پرداخت هزینهها بصورت تعرفههای پلکانی است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قطعیهای مکرر برق در تابستان ادامه داد: مشکل برق در بلند مدت بوجود آمده و در حال حاضر راهی به غیر از رجوع به مردم و در خواست از مردم برای کاهش مصرف وجود ندارد. طبیعتاً هم وقتی نیروگاه مجهز برق نداریم، راهی به غیر از واردات یا اصلاح الگوی مصرف نمیماند. البته واردات برق نیز ملاحظاتی دارد و بنابراین کوتاه مدت فقط و فقط باید مصرف را مدیریت کرد؛ تعرفهگذاری پلکانی یکی از بهترین راهها برای کنترل این امر در کوتاه مدت است البته این طرح هنوز ضعفهایی دارد، مثل اینکه نرخ تعرفهها بهینه نشده است.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی یکی از مشکلات اصلی صنعت برق را تأمین سوخت نیروگاهها عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر که کشور دچار بحران تأمین برق و یا سوخت نیروگاههای برق است، بهتر است مشروط به حفظ شرایط زیستمحیطی، از منابع ارزانتر انرژی در رشد و توسعه نیروگاههای کشور استفاده کنیم.
وی افزود: در واقع وقتی گاز مایع را با قیمت پایین در اختیار نیروگاههای برق قرار میدهیم قیمت برق تولیدی قیمت واقعی نیست و در نهایت برای سو استفاده کنندگان بسیار مقرون به صرفه است که از برق خانگی یا یارانههای بالای انرژی برای مقاصد خود استفاده بکنند و به اینگونه باعث بحران در جامعه بشوند. در صورتی که تعرفهگذاری پلکانی به صورت کامل اجرایی شود میتوان تا حد زیادی جلوی سو استفاده از برق ارزان را گرفت.
عباسی با بیان اینکه بهترین راهکار برای رفع مشکل فعلی برق درکشور، بهینهسازی مصرف انرژی است، افزود: اگر قیمت حاملهای انرژی مثل برق را واقعی بکنیم و یارانهای که روی این انرژیها است به صورت یارانه نقدی به افراد داده شود جلوی استخراج رمز ارز گرفته میشود. چون در این صورت این کار صرفه اقتصادی ندارد و این افراد مجبور هستند از انرژیهای جایگزین خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز خود استفاده کنند و یا با قیمت واقعی برق رمز ارز استخراج کنند که این امر برخلاف آنچه که رسانهها نشان میدهند اصلاً امر بدی نیست.
این عضو کمیسیون انرژی در پایان گفت: دولت باید برای تشویق بخش خصوصی، حدی از سود و امنیت مالی سرمایه گذار را تضمین کند تا با ورود سرمایه بخش خصوصی به این بخش نیروگاههای جدید وارد چرخه تولید برق بشود.