كازرونيها اين خانواده را به نام حكيم ها (حكما)(حكمت ها) مي شناخته اند و با همين ويژگي از آن ها ياد مي كرده ومي كنند،چرا كه در اين خطه ي كشور هر كه مشكل و بيماري چشمي عارضش مي شد شهر كازرون و اين خانواده را نشانش مي دادند.
كازرونيها اين خانواده را به نام حكيم ها (حكما)(حكمت ها) مي شناخته اند و با همين ويژگي از آن ها ياد مي كرده ومي كنند،چرا كه در اين خطه ي كشور هر كه مشكل و بيماري چشمي عارضش مي شد شهر كازرون و اين خانواده را نشانش مي دادند. از بنادر كوچك و بزرگ بوشهر تا مناطق برازجان و دشتستان و بخش هاي كازرون و ممسني و فراشبند وحتي چابهاروميناب و ..... براي درمان بيماري چشم به اين جا مراجعه مي كردند. پراكندگي اعضاي اين خاندان در نقاط و بلاد مختلف، آوازه طبابت آنها را تا خوزستان و بنادرنشينان آن طرف خليج فارس هم رسانده بود. جاذبه هايي كه باعث گرديد مردم آن ديار،شهركازرون و خاندان حكما را براي درمان و معالجه انتخاب كنند. شايد اين موارد بوده باشد:
الف- مهارت كم نظير در طبابت ودرمان عوارض چشم و البته بيماري هاي ديگر.
ب- ارائه خدمات مطلوب درماني و رسيدگي لازم و كافي به بيماران
ج- توجه به جنبه هاي معنوي در درمان به جهت اعتقادات قوي مذهبي ، زيرا بعضاً چشم پزشكان اين خاندان علاوه بر آموزه ها و مهارتهاي درماني، علوم اسلامي و فقهي را هم آموخته ومدارجي طي كرده بودند وبرخي ازآن ها دركسوت معمول ومرسوم علماي اسلامي مي زيستند .
د- نگاه غيرمادي به امر درمان و پزشكي، زيرا با دريافت حداقل هزينه ي درماني از بيماران ، به افراد بي بضاعت و كم بضاعت هم علاوه بر خدمات رايگان، كمك هاي مالي نيز اهدا مي كردند. از آن جا كه طبيبان خاندان حكما، طبابت را امري مقدس مي پنداشتند آن رابراي خود موهبتي الهي دانسته و به عنوان شغل و كسب درآمد از آن براي تكاثرثروت ومكنت استفاده نكرده و لذا در كنار امر پزشكي ، كار كشت و زرع هم انجام مي دادند و از قِِـبَل درآمد آن هزينه هائي مصروف مداواي افراد بي بضاعت ( اعم از سادات، مشايخ، ارامل ايتام، عجزه مساكين ) مي شد. جاذبه هاي اقتصادي وتوليدي صنعتي و فني وفرهنگي وحسن برخوردمردم وآب و هواي و طبيعت زيباي شهر كازرون نيز ازمواردي است كه توجه مردم دور و نزديك را براي معالجه به اين جا جلب مي كرد.
کاربران محترم می توانند جهت مطالعه متن کامل این نوشتار به این جا ( کلیک کنید ) مراجعه نمایند .