نام و نام خانوادگي:
احمد رضازاده
متولد 1342 – شهر كازرون
مدرك تحصيلي:
توجه:
1.چنانچه مايل به نمايش نام خود در كنار سئوال خويش ميباشيد، در فرم ارسال نظر؛ نامتان را علاوه بر قسمت نام در قسمت نظر نيز تكرار كنيد (در غير اين صورت تنها سئوال يا نظر شما نمايش داده خواهد شد).
2. آقاي رضازاده تنها تا اول فروردين ماه 1388 ميهمان كازرون نماست. بديهي است (در صورت پاسخگويي به موقع به پرسشهاي مطرح شده توسط ميهمان كازرون نما) الزامي براي پاسخ به سئوالاتي كه بعد از تاريخ مذكور براي سايت ارسال ميشوند وجود نخواهد داشت.
3. سئوالاتي كه حاوي مطالب غيرمرتبط با ميهمان كازروننما بوده و يا حاوي توهين به اشخاص و گروهها بوده و موازين شرعي و قانوني در طرح آنها رعايت نشده باشد يا نمايش داده نخواهد شد و يا پس از ويرايش نمايش داده ميشود.
----------------------------------------------------------------------------------
تعداد كامنتها: 15
تعداد مطالب غير قابل نمايش: 0
---------------------------------------------------------------------------------
اقدامات بنیاد در دو بخش اداری مالی و فرهنگی خلاصه می شود
در خصوص بخش مالی یا معیشتی یکی از سیاستهای بنیاد تقویت روحیه خودباوری و خوداتکائی است سیاست بنیاد این است که به گونه ای از خانواده شهدا حمایت مادی شود که بتقویت "روحیه خود اتکائی" حفظ عزت نفس"سربلندی" و متکی به توانمند بودن خود که مطلوب دین اسلام است بیانجامد
ولی عمده فعالیت بنیاد شهید پس از جنگ حول محور فرهنگی رقم خورده است
وظیفه بنیادفراتر از ارائه خدمات مادی به خانواده شهداست حضزت امام رضوان الله تعالی در روز تاسیس این بنیاد فرمودند "بنیاد شهید" نه گفتند بنیاد خانواده شهدا این اشاره با این مطلب است که فلسفه وجودی بنیادشهید خدمت به فرهنگ شهید وشهادت است و تجسم واقعی آن یعنی خدمت به شهید و خدمت به خاندان شهدا در امتداد همین رسالت است.
در بحث فرهنگی ترویج فرهنگ شهید و شهادت و ایثارگری پایدارترین وظیفه بنیاد شهید است و در این راستا بنیاد شهید از هیچ کوششی دریغ نکرده است
تزئین نقوش شهدا در ورودی شهر، برگذاری یادواره های شهدا، تأسیس بانک اطلاعاتی شهدا، جمعآوری آثار فرهنگی شهدا، ووو همه در راستای ترویج این فرهنگ گهربار می باشد و بر همین اساس است که امام فرمودند بنیاد شهید از همه بنیادها افضل است برای اینکه شهید از همه افضل است و به تعبیر مقام معظم رهبری بنیاد شهید دستگاه عصمت و طهارت است
بکار بردن کلمه تخریب در خصوص قبور شهدا کلمهی ناعادلانه ای است بلکه بهتر بود کلمهي بازسازی بکار گرفته شود در خصوص سئوال فوق این بنیاد با تلاشهای فراسازمانی خود در سال 84 اقدام به طراحی قبور شهدا نمود پس از تصویب نقشه گلزار و تشکیل جلسه با خانواده شهدا و اعمال نظر خانواده شهدا این بنیاد اقدام به بازسازی از طریق پیمانکار نمود در زمان اجرای کار بدلیل تعویض این جانب نظر خانواده ها در خصوص گلزار رعایت نشد و حتی چندین قبر کمی در نقشه جابجا شده بود در مدت کوتاهی که این جانب مسئولیتی در این خصوص نداشتم کرارا خانواده ها به بنیاد مراجعه و درخواست رعایت ارتفاع گلزار و قبور را داشتند
مجددا با مسئولیت جدید اینجانب در اولین روز کاری اقدام به در خواست به حق خانواده ها نمودم و علیرغم همه شائبات توانستم با این کار رضایت مادران و پدران شهدای داغدیده بدست آورم حال سئوال من از آنهائی که این همه تلاش را تخریب می دانند این است که آیا واقعا پرداختن به منظور تحقق خواست خانواده های شهدا تخریب است؟
گرچه درک این واقعیت برای آنهائی که خون نداده اند کمی سخت است کجای این کار اسراف است؟
آیا ترمیم قبور محبوب ترین مخلوقات عالم هستی اسراف است
در خصوص قبور شهدای گمنام با توچه به دستورالعملهای صادره از سوی مقام عالی بنیاد شهید مرکز این بنیاد قانوناً تعهدی در قبال ساخت و ساز قبور شهدای گمنام خارج از گلزارهای شهدای ندارد بر همین اساس قبل از تدفین شهدا این بنیاد بنا به وظیفه؛ موارد را به بانی این کار (تیپ دوم امام سجاد) ابلاغ نمود که در پاسخ فرمانده وقت تیپ جناب سردار امیری در حضور امام جمعه وقت و دیگر مسئولین تعهد به انجام این کار را دادند.
پس از مدتها و تشکیل جلسات اندکی از ادارات تقبل بخشی از هزینه نمودند چون اسم شهید بود مردم به این باور بودند که بنیاد شهید متولی این قضیه هست و ما هم بنا به تاکید مردم اقدام به تهیه نقشه نمودیم که در اختیار امام جمعه قرار گرفته و امام جمعه محترم حاج آقا خورسند شخصاً تعهد پیگیری نماد گلزار را دانند و در همین راستا کلنگ آن در روز عید فطر به زمین زده شده است که امیدواریم امام جمعه محترم با حمایت دیگر مسئولین هرچه سریعتر خواسته مردم را عملی سازند.
شهادت هنر مردان خداست «امام خميني (ره)» رساترين و شيوا ترين واژه هاي علم و قلم قاصر از توصيف رادمرداني است كه رفيع ترين قله هاي انسانيت را در نورديدند و هم نشيني با پرده نشينان و ملكوتيان را براي خود تحصيل كردند. شهيداني كه ارزش والاي جان را به قيمت ملازمت با انبياء سودا كردند. اگر گفته اند هر روز عاشورا و همه جا كربلاست ، اشاره به تداوم و گستره فرهنگ شهادت» در همه عصرها و نسل هاست. شهادت مومنان در راه حق و دفاع از اسلام، تكرار عاشوراي حسين (ع) است و همه شهيداني كه در راه محبت اهل بيت جان مي بازند، تداوم بخش نسل هفتاد و دو شهيدي اند كه در عاشورا به خون نشستند و خدايشان را شناختند.
من قبلا در مصاخبه ای پیرامون این سئوال توضیحاتی داده ام و باز هم تاکید مکنم که:قطعاً ترويج فرهنگ شهيد و شهادت يك وظيفهي ملي و فرا سازماني است. چنانچه حضرت امام(ره) ميفرمايند: «ملتي كه با فرهنگ شهادت طلبي آراسته شود شكست ناپذير است» امام خميني(ره) در حقيقت تمام افراد كشور را به اين آراستگي و انجام وظيفه مشخص ميفرمايند. نه قشر و گروه خاصي را.
مقام معظم رهبری نفرمودنند تنها وظیفه بنیاد ترویج این فرهنگ است بلکه وظیفه احاد ملت قدرشناس این جامعه هست بنیاد شهید هم در حد توان خویش تلاش هائی نموده است ما معتقد به این مسئله هستیم که:
آموزش معاف از خدمت از 18/7/87 با توجه به عدم امکان اجراي آموزش ، به مدت 3 سال ، بدون طي دوره آموزش نظامي کارت 3 ساله دريافت خواهند نمود ولي هر زمان که آمادگي آموزش افراد مذکور در نيروهاي مسلح فراهم گردد ، افراد از آن به بعد به آموزش اعزام خواهند شد.
10. برای فرزندان شاهد و ایثارگر در خصوص حمایت از رشد آنان و آموزش علمی و تحصیلی آنان چه اقداماتی انجام داده اید؟ چرا فرضا کمیته امداد کازرون برای بچه های تحت پوشش خود از جهاد دانشگاهی سهمیه کلاسهای نیم بها گرفته ولی بنیاد شهید برای تسهیلات دادن به خانواده شاهد حرکتی جدی ندارد؟
دولت جمهوري اسلامي ايران كه بر اساس پاية حاكميت خداوند متعال و ولايت امام زمان «ارواحنافداه» توسط امام خمینی(ره) و باهمت ملت شريف ايرانو با تقدیم هزاران شهید وجانباز و فداكاريهاي زنان و مردان، پايهگذاري گرديد، در واقع استمرار حكومت اسلامي پيامبر عظيمالشأن اسلام(ص) در دوران صدر اسلام بهشمار ميرود و لذا پيروي و اِعمال احكام الهي و سنت نبوي(ص) در اداره امور جامعه در ابعاد مختلف من جمله رسيدگي به امور بازماندگان شهيدان از ضرورياتي است كه مسئولین نظام اسلامي موظف هستند به آن توجه نمايند. با بررسي و تفکر دربیانات و فرمایش بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و مقام معظم رهبري و متعاقباً مقررات مصوب مراجع قانونگذاري، امعاننظر خاص نسبت به جايگاه ارزشي بازماندگان عزيز شاهد بالاخص فرزندان آنها بهعنوان يك اصل قطعي و وهدف مستمر در جمهوري اسلامي ايران معین ميشود. بيترديد وليفقيه به جهت مسئول حكومت جمهوری در عصر غيبت، نقش بارز و حياتي خويش را در امر سرپرستي و رسيدگي به امور بازماندگان شاهد - و بر اساس مباني فرهنگ اسلامي به خوبي ايفاء و در مقاطع مختلف در خصوص اين موضوع وظيفه خطير و الهي خويش - به اثبات رسانده است و البته مسؤولين و كارگزاران حكومتي به خصوص مجلس شوراي اسلامي و هيئت وزيران نيز به نوبة خود اقدامات شايان توجهي مبذول داشتهاند. هرچند اين يك تكليف وجداني و الهي بر آحاد جامعه اسلامي است كه در مقابل ايثار و جانفشاني شهدا نسبت به بازماندگان آنها از هرگونه تلاش و خدمتي دريغ ننمايند و ضمناً تلاش بر اين بوده كه جلب امكانات و ارائه خدمات به عزيزان شاهد همواره بر اساس قانون و پرهيز از تضييع حقوق ساير افراد جامعه صورت گيرد.
علي ايّ حال، فرزندان گرانقدر شاهد در نظام جمهوري اسلامي ايران همچون ساير اعضاي بيت مكرّم شهدا از اهميت و جايگاه خاصي برخوردار بوده و هستند. البته فرزندان معظم شاهد ممكن است به دلايل ذاتي و اكتسابي مثل روحيه تقوا و دانش، استحقاق و شايستگي تكريم باشند، لكن انتساب آنها به شهدا و موقعيت روحاني آن سفركردگان طريقت عشق و معرفت، تجليل و تعظيم اين قشر از جامعه را ايجاب مينمايد. و در واقع اين اقدام مصداق بارز بزرگداشت ارزش والاي شهادت و مقام عظماي شهدا تلقي ميگردد. شهدايي كه تماميت هستي خود را نثار معبود و خدمت به آحاد جامعه كرده و به بالاترين نيكيها دسته يافتهاند، بلكه با اتصال به مقام عزّ ربوبي و لقاي حضرتش حجابها و علايق دنيوي را گسسته و در لقاي محبوب مستغرق شدهاند. و حقيقتاً ما براي درك كامل ارزش و راه مقدس اين سفركردگان در عجز و ناتواني به سر ميبريم. حال با مقام و موقعيت ممتاز شهدا، بازماندگان آنها نيز حقّاً شايسته تعظيم و تجليل خواهند بود. و آن معمار بزرگ انقلاب اسلامي خطاب به فرزندان شاهد چه زيبا اين واقعيت را ترسيم كرده است:
«من به شما سلام و درود ميفرستم و به وجود شما مباهات و افتخار ميكنم و چه افتخاري بالاتر از اينكه ما در تداوم انقلابمان ذخيرههاي عظيمي همچون شما عزيزان را داريم...».(1)
بدين ترتيب علاوه بر خطابهها و اقدامات مناسب در راستاي تعميق فرهنگ جهاد و شهادت و تنظيم همگاني و ملي اهلبيت شهيدان و تثبيت اين امر در باور و فرهنگ جامعه، برنامهريزيهاي ارزشمندي به منظور بسيج كليّت نظام در خصوص ايفاي رسالت عظيم الهي تكريم و خدماترساني به بازماندگان شهدا صورت گرفته است. يكي از اين موارد تأسيس بنيادشهيد انقلاب اسلامي در 22 اسفندماه 1358 توسط امام راحل(ره) است كه به موجب آن دولت و متصديان امور را موظف به تصويب و اجراي سريع امور زير نمودند:
1. اولويت فرهنگي يعني در مدارس و دانشگاه با تسهيلات مقتضي وارد شوند.
2. اولويت اقتصادي يعني مسكن، زمين، وسايل زندگي و ساير مايحتاج زندگي براي آنان تعيين گردد.
3. اولويت در استخدام يعني خانواده شهدا و معلولين در استخدام دولت اولويت داشته و آنان كه قدرت خدمت دارند به استخدام دولت درآيند.
4. كارت مجاني براي سوار شدن آنان در اتوبوسهاي دولتي داخل شهرها تهيه گردد.
5. كارت نيمبها براي استفاده از وسايل نقليه بين شهري مثل قطار و هواپيما.
6. تشكيل دفترچه مخصوص براي قدرت خريد از تعاونيهاي دولتي.
7. بيمه درماني و استفاده از كارت ويژه خريد دارو.
8. قرار دادن حقوق رسمي براي معلولين كه قدرت كار ندارند و خانواده شهدا به نسبت به افراد آن خانواده.
9. ايجاد برنامهاي در راديو به عنوان معلولين و خانواده شهدا.
10. سازمان موظف است بدون فوت وقت، معلولين و آسيبديدگاني را كه احتياج به معالجه دارند تحت علاج قرار دهد و در صورتيكه با تصديق پزشك لازم است براي معالجه به خارج كشور بروند اسباب مسافرت و مخارج معالجه آنان را فراهم نمايد.
همچنين در خصوص حضانت و سرپرستي فرزندان شهدا و حفظ اموال و مصالح ايشان طيّ دستوراتي به نمايندة خويش در بنيادشهيد چنين فرمودند:
«چون اخيراً ديده شده است كه براي سرپرستي فرزندان شهدا بين اولياي آنان درگيريها صورت گرفته، لذا جنابعالي موظفيد از طرف اينجانب به اين موضوع رسيدگي كرده و حتيالمقدور آنان را به صورتي راضي كنيد و اگر ميسّر نشد به هر نحو مصلحت ديديد رفع مشكل كنيد...»(2) «شما مجازيد براي حفظ اموال صغار و مصالح آنها اقداماتي كه در اين امر لازم است انجام دهيد».(3)
مقام معظم رهبري نيز رسيدگي به امور معنوي و فرهنگي عزيزان شاهد را وظيفه مهم بنيادشهيد دانسته و بر اقدام شايسته در اين خصوص تأكيد دارند:
«وظيفه مهم آن نمايندگي، رسيدگي به امور معنوي و فرهنگي عزيزان شاهد است كه وارثان شهادت و سرمايهگذاران اصلي انقلاب و استقلال كشورند».(4)
بدين ترتيب در راستاي تحقق و عينيّت منويات و فرامين حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري از اوايل پيروزي انقلاب تاكنون قوانين و مقررات قابل توجهي در خصوص رسيدگي و توجه به امور مختلف معيشتي، فرهنگي و آموزشي فرزندان گرانقدر شاهد و ايثارگران به تصويب مراجع صالح رسيده كه ذكر آنها از حوصله اين مقاله خارج است، هرچند اين نوع خدمات و مصوبات در برابر عزّت و كرامت والاي اين قشر معظم، اندك و بلكه غيرقابل قياس و غيرقابل جبران با امور مادي دنيوي است، لكن در اين مجال صرفاً به بخشي از قانون اساسنامه بنيادشهيد انقلاب اسلامي مصوب 27/2/1377 مجلس شوراي اسلامي اشاره ميشود:
برابر بند ج ماده پنجم اين قانون، اهم وظايف بنيادشهيد در قبال خانوادههاي شاهد برنامهريزي در امور زير خواهد بود:
1. امور فرهنگي، آموزشي – از جمله پيگيري و نظات امور فرهنگي، تربيتي و آموزشي فرزندان شاهد و زمينهسازي رشد و تعالي فكري روحي، اخلاقي، تحصيلي آنها از طريق تهذيب و كسب معنويات اسلامي و ارتقاي معرفت ديني و بهرهور كردن استعدادهاي الهي آنان.
2. امور معيشتي و رفاهي همانند ايجاد اشتغال مفيد، تأمين مسكن براي همسر و فرزندان فاقد مسكن يا مسكن نامتناسب و ارائه خدمات و تسهيلات درماني.
3. امور حقوقي و قضايي مانند نظارت بر تبديل و تغيير در اموال و دارايي صغار شاهد و وكالت از دعاوي له يا عليه آنان در مراجع قضايي توسط كارشناسان حقوقي بنياد.
4. امور اقتصادي مثل بكارگيري مطلوب پساندازها، اموال و داراييهاي فرزندان شاهد براي تأمين آينده اقتصادي آنها
حال با این توضیحات ایا مقایسه خدمات دولت جمهوری اسلامی با دیگر نهادئهائی که این دوست محترم نام برده انند قابل مقایسه هست؟
اما مجددا به این دوست عزیز عرض می کنم که :
تمامی فعالیتهای فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید به صورت متمرکز از مرکز صادر می شود قبل از اینکه فعالیت جهاد دانشگاهی در کازرون آغاز شود بنیاد مرکز از طریق مؤسسات علمی همانند علوی و غیره اقدام به عقد قرارداد با این موسسات نموده است. امیدواریم دار آينده بتوانیم از فعالیتهای این مؤسسه استفاده ببریم.
پايگاه اطلاع رساني فرهنگي شاهد با هدف انعکاس رويدادهاي فرهنگي ايثار و شهادت و ايجاد بانک اطلاعات فرهنگي، هنري، ادبي و مستند با اين موضوع در 7 تير سال 1384 راه اندازي شد ، در این پایگاه اثار تمامی شهدا جمع اوری وسپس الکترونیکی ود ر سایت اختصاصی بنیاد شهید و اور ایثارگران به نمایش همگان در خواهمعرفي كامل نرمافزارهاي چندرسانهاي مربوط به ايثار و شهادت و همچنين اطلاعات جامعي از محتويات سيديهاي مذكور به همراه نمونههايي از صوتها، تصاوير و فيلمهاي استفاده شده در آنها در این سایت جمع اوری شده است که نمونه های سی دی وکتابهایی چاپ شده در فروشگاه نشر شاهد کازرون موجود می باشد هم اکنون بیش از 80/ درصد از اثار شهدای شهرستان کازرون جمع اوری شده است که در اینده ای نزدیک به روی سایت خواهد رفت
کمیسون بدوی که در تاریخ ذکر شده برگذار شده است کمیسیون بدوی بوده که از پرونده های برسی شده که صلاحیت طرح در کمیسیون داشته باشد در نیمه دوم اردیبهشت در شیراز کمیسیون خواهند شد
در خصوص نقوش شهدا در گلزار شهدای سید محمد به اطلاع عزیز پرش کننده می رساند که این نقوش در اولین شرکتی که در ایران و در تهران راه اندازی شد به چاپ رسیده است یعنی این کار اولین تجربه در ایران بو با امکانات انروز به چاپ رسیده است ولی در حال حاضر از طریق چاپ خانه لیان فخر که در استان بوشهر مستقر هست با بهترین طراحی به چاپ می رسد
توضیح دهید که چرات وظایفتان را در این امر انجام نداده ابد ؟
چند نفر از اهالی مشتاق روستای دوسیران خواستار همکاری در برگزاری یادواره 20 شهید این روستا هستیم. چکار باید انجام دهیم و بنیادشهید چه تمهیداتی برای این منظور فراهم می آورد؟ با تشکر/ داود دهقان
لطفا مدت خدمتتان در بنیاد شهید چقدر می باشدوایا جنابعالی سوابق ایثارگری دارید
ایا خانواده شهدا از خدمت سربازی معاف هستند
لطفا بفرمائید وب سایت بنیاد شهید
چه کسی اداره میکند و مطالب ان چه کسی می نویسد
جناب آقای رضازاده
آیا اگر کسانی بخواهند برای شهدا طبق یک برنامه ریزی و طرح مشخص کار بکنند حاضر به همکاری هستید هر چند آنان جوانان دلسوز اما بدون معرفی افراد سرشناس باشند
همکاری شما به چه صورتی است
و چگونه میتوان خیلی صمیمی با شما دیدار داشت
دوست داشتیم شما را در همایش وبلاگ نویسان ببینیم ولی هر چه گشتیم گفتند شما نیامدید
واقعا حق مصاحبه را ادا کردید
از شما ممنونیم
از طرف خانواده شهدا
اقای رضازاده
لطا توضیح دهید خاواده شهدا م جانبازان چه امتیازاتی می توانند بگیرند
درمدت کوتاهی توسط مدیران فروشگاه تبلیغات وکارهای جالب وجدیدی درراستای توسعه فرهنگ شهادت انجام شد ولی متاسفانه بازهم رکود قبلی حاکم شد.حیف اینهمه هزینه واین امکانات که به متخصصش سپرده نشده