معرفي؟
حسين ملايمت متولد 66 كازرون، دانشجوي رشتهي مهندسي معدن، ترم ششم دانشگاه يزد هستم.
اولين جرقهي اين اختراع؟
اولين طرح كانون سنج ديجيتالي بود كه اولين جرقهي آن از مطالعهي كتابهاي غير درسي علمي به وجود آمد. در كتابي با عنوان طراحي و ساخت تلسكوپها، كه نوشته بود؛ فلان عدسي با دقت كانوني 9/68 ميليمتر، در تلسكوپ نوع اشميت به كار رفته. براي من سؤال پيش آمد كه با چه وسيلهاي ميشود، با آن دقت بالا، فاصلهي كانوني را اندازه گرفت اين اتفاق در سالهاي 82-81 زماني كه در كلاس اول و دوم دبيرستان تحصيل ميكردم به وجود آمد.
بعد از گذر زمان و افزوده شدن به بنيهي علمي اينجانب، طرح را به صورت مدون روي كاغذ آوردم و پس از تلاشها و پيگيريهايي، بخش تئوري طرح، طي دو سال شكل گرفت در سال 83 با آقاي بهنام دهقاني همكاري كردم و پس از انجام تصحيحهايي در طرح در همان سال به هفتمين جشنوارهي خوارزمي طرح را ارائه كرديم.
آيا طرح شما منحصر به فرد بود؟
نمونهي خارجي داشت ولي دقيق و كامل نبود، فقط فرانسه، آلمان، ژاپن و آمريكا اين تكنولوژي را داشتند.
در جشنوارهي خوارزمي طرح شما چه مقامي آورد؟
منتخب اول استاني شد و به مرحلهي نهايي كشوري راه پيدا كرد ولي بر اثر حادثه ای كه در فرودگاه تهران پيش آمد، نمونهي عملي طرح آسيب ديد و در حضور داوران از عهدهي فعاليت برنيامد.
آيا همين طرح به مالزي ارائه داديد؟
بعد از شروع همكاري با آقاي دهقاني هر روز سعي ميكرديم كه آنرا بهينه كنيم و تلاش داشتيم كه به شركت صاايران ارائه كنيم، پس از ثبت در سازمان اختراعات كشور تئوري طرح به مالزي فرستاديم كه ارائهي طرح به عهدهي دوستم جناب آقاي دهقاني بود و بنده حضور فيزيكي نداشتم.
غير از اين طرح چه طرحهاي ديگري داريد؟
در همان دورهاي كه در جشنوارهي خوارزمي شركت كرديم، بنده چهار طرح داشتم كه دو تا حائز مقام استاني شد. يكي همين طرح و ديگري طرحي بود با نام شيب سنج ديجيتالي كه به علت كمبود وقت همان طرح كانون سنج ارائه شد.
به جز اين طرح چه موقعيتهاي علمي ديگري داشتهايد؟
از دوران دبستان درمسابقات فرهنگي و علمي مقام اولي شهرستان و راه يابي به استان داشتهام. در زمان راهنمايي. بيشتر خوشنويسي و رشتههاي هنري – تجسمي بوده است. در دوران دبيرستان كه قابليتهاي خودم را شناسايي كردم. بيشتر به جنبههاي علمي و عملي پرداختم از جمله در سال دوم دبيرستان، مقام اول استاني المپياد آزمايشگاه شيمي در بين دانشآموزان مدارس نمونهي دولتي و در سال سوم دبيرستان تكرار همين موفقيت برايم ميسر شد كه با راهيابي به مسابقات كشوري شيمي همراه بود.
در آنجا به همراه يكي از دوستان به عنوان تيم دو نفرهي شيمي استان فارس مقام اول كشوري را به دست آوردم.
چه انتظاري از مسؤولين داريد؟
فقط حمايت. حمايت علمي باشد، مالي لازم است اما علمي بيشتر. اگر جمعي يا انجمني تشكيل شود كه كارش صرفاً حمايت از نخبگان و پژوهشگران باشد، بسيار مفيد است كه باعث شكوفايي پتانسيلهاي شهر و كل كشور ميشود.
پيامي براي جوانان؟
به هيچ وجه خودشان را دست كم نگيرند. بدانند كه مشكل بزرگ جوانان ما عدم خودباوري است و جايي كه به خود باوري واقعي برسند پلههاي ترقيشان را يك به يك پشت سر ميگذارند. درس به تنهايي باعث موفقيت نميشود.
چه كساني در موفقيت خود سهيم ميدانيد؟
و ما توفيقي الّا با... اليه توكلت واليه اُنيب
اول تمام توفيقات از جانب پروردگار ميدانم و بعد از كمكها تشويقات و پشتيباني همه جانبهي پدر و مادر عزيزم ميدانم.
پيام آخر؟
اي كاش نظام گزينش دانشجو در كشور ما تغيير اساسي ميكرد و براساس حفظيات و گزينه زني نبود، اي كاش از دانستههاي واقعي امتحان گرفته ميشد.
از اين كه وقت خود را به ما داديد متشكرم.
من هم از هفته نامهي سلمان تشكر ميكنم
منبع: هفتهنامه سلمان، 1 مرداد 87، ص 7، ش 372.
از هفته نامه سلمان به خاطر انتشار این مطلب کمال تشکر رو دارم.
اگه امکانش هست غلط های نگارشی متن رو تصحیح بفرایید.
با تشکر.