|
خبرگزاري فارس: در آستانه حلول ماه مبارك رمضان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي طي اطلاعيهاي نكاتي را درباره برنامه غذايي صحيح به روزهداران توصيه كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس در اطلاعيه وزارت بهداشت،آمده است:در آستانه حلول ماه مبارك رمضان و تغيير در عادات غذايي روزهداران، پيروي از يك برنامه غذايي صحيح از اهميت ويژهاي برخوردار است تا هم بتوان عادات غذايي غلط را اصلاح كرد و هم از بركات معنوي اين ماه بهره برد؛ لذا توصيه ميشود:
روزهداران از سه وعده غذايي افطار، شام و سحري استفاده كنند. ابتدا با چاي، آب جوش يا شيرگرم و خرما يا كشمش روزه خود را باز كرده و سپس از غذاهايي مانند نان و پنير و گردو، فرني، شير برنج، شامي و انواع كوكو استفاده كنند.
در وعده شام از مصرف غذاهاي سنگين خودداري كرده و با فاصله 2 ساعت بعد از افطار غذاهايي مانند سوپ، آش سبك، خوراك سبزيجات با كمي نان سبوسدار همراه لبنيات يا سالاد مصرف كنند.
وعده سحري بهتر است حاوي پروتئين مانند گوشت، مرغ، ماهي، شير و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربي باشد.
به روزهداران عزيز توصيه ميشود بلافاصله بعد از اتمام سحري از نوشيدن چاي اجتناب كنند.
توصيه ميشود كه در وعدههاي سحري و افطاري از پرخوري، مصرف غذاهاي چرب و سرخ كردني و غذاهاي حاوي مقادير زياد قندهاي ساده مثل قند، شكر، زولبيا و باميه پرهيز شود.
بنابر توصيههاي اين وزارتخانه ضروري است در صورت استفاده از سبزيجات به صورت خام و ميوه حتماً مراحل سالمسازي شامل: شستشوي نهايي رعايت شود.
هرگز مواد غذايي طبخ و آماده شده را در دماي محيط، بيش از دو ساعت نگهداري نكنيد و تهيه مواد غذايي براي سحر در منزل و يا مساجد ترجيحاً در هنگام سحري تهيه و به صورت گرم مصرف شود، در غير اينصورت مواد غذايي پخته شده روي شمعك اجاق نگهداري تا حرارت آن حفظ شود و يا در دماي كمتر از 4 درجه سانتيگراد يعني طبقه زيرين جايخي يخچالهاي معمولي نگهداري و قبل از مصرف كاملاً داغ شود.
در اين اطلاعيه به سالمندان توصيه شده است در صورتي كه روزه ميگيرند در سه وعده سحري، افطار و شام از مايعات مختلف به ميزان حداقل 10 ليوان استفاده كنند. مصرف ميوه رنده شده، لبنيات خصوصاً شير كم چرب، استفاده از انواع سوپها و آشها در افطار و سحر و نوشيدن چاي كم رنگ براي آنها مفيد است و ميتواند تعادل آب و املاح را برقرار كند.
وزارت بهداشت همچنين به روزهداران توصيه كرد از خريد مواد غذايي آماده مصرف از قبيل زولبيا و باميه، حليم، نان و شيريني سنتي، كله پاچه، دل و جگر، بستني، شربت آلبالو و زرشك از دستفروشان و دورهگردان خودداري كنند و در هنگام خريد مواد غذايي بستهبندي شده به مجوز وزارت بهداشت، تاريخ توليد، انقضا و نشاني دقيق كارخانه توليدكننده و سالم بودن بسته توجه كنند.