متن آمده مورخ 23/1/88 توسط نماینده مردم محترم شهرستان کازرون در صحن علنی مجلس قرائت شد ودرآن بر مسائلی چون اجرائی شدن تونل بناف ، خشکسالی و وضعیت کشاورزی شهرستان ، شروع عملیات اجرائی سد نرگسی و وضعیت نابسامان بهداشت ودرمان در شهرستان کازرون تاکید گردیده است .
متن آمده مورخ 23/1/88 توسط نماینده مردم محترم شهرستان کازرون در صحن علنی مجلس قرائت شد ودرآن بر مسائلی چون اجرائی شدن تونل بناف ، خشکسالی و وضعیت کشاورزی شهرستان ، شروع عملیات اجرائی سد نرگسی و وضعیت نابسامان بهداشت ودرمان در شهرستان کازرون تاکید گردیده است .
بسم الله الرحمن الرحيم
با سلام و صلوات برمحمد و آل محمد و آرزوي طول عمر باعزت براي مقام معظم رهبري و سلام و عرض ادب و احترام خدمت هيأت رئيسه محترم و همكاران عزير و ارجمند و ملت شريف .
حمد و سپاس خداوند عزوجل، كه اين توفيق نصيب شد تا اولين نطق پيش از دستور خود را در زماني تقديم محضر شما عزيزان نمايم كه درآستانه ي دهه چهارم انقلاب اسلامي به عنوان ، دهه پيشرفت و عدالت نظام جمهوري اسلامي و فصل بهار كه بيانگر دگرديسي و دگرگوني و اميد و زندگي است و بيست و سومين روز سال 1388 سالي كه از طرف رهبر معظم انقلاب اسلامي مزين شده بنام اصلاح الگوي مصرف و همچنين متقارن است با جشن دستآوَردهاي غرور آفرين فناوري هسته اي.
به دليل ضيق وقت و رعايت اختصار توجه شما همكاران عزيز وگرامي ، كارگزاران نظام ، مسئولان ذي ربط ، ملت بزرگوار/ از اين جايگاه به چند مطلب ويژه مسائل و مشكلات استان فارس خاصه حوزه انتخابيه اينجانب ( شهرستان كازرون ) جلب مي نمايم.
فن آوري هسته اي
قدر مسلم تاريخ بشري از ديدگاه يك ناظر سياسي مي تواند به دفتر يادبودي تشبيه گردد كه انسان ها و ملتهاي مختلف بر اساس ميزان درايت ، علم و توانمندي خود در آن دفتر ، سطور و فصولي را به نام خود ثبت مي نمايند.
در اين دفتر يادبود، چه بسيار ملتهايي كه عليرغم جمعيت ، وسعت سرزميني و توانمندي هاي ظاهري، نتوانسته اند جايگاه ويژه اي را به خود اختصاص دهند و چه بسيار انسان ها و ملت هاييكه به رغم محدوديتهاي جمعيتي ، سرزميني و اقتصادي و نظامي، فرازهاي قابل توجهي از تاريخ را به نام خود ثبت نموده اند .
درحال حاضر جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري كه توانسته است با همت و اتكا به توانمندي هاي بومي و داخلي خود ، به فن آوري پيشرفته غني سازي هسته اي براي توسعه و رفاه كشور دست يابد ، بر ضرورت عملياتي شدن كليه تعهدات سازمان بين المللي انرژي هسته اي در قبال اعضاي NPT تأكيد داشته و خواستار محوسايه شوم تهديد تسليحات هسته اي در سرتاسر جهان مي باشد .
ارتباط با آمريكا
نيك مستحضريد آنچه امروز كانون توجه جوامع بين المللي است رابطه آمريكا با كشور جمهوري اسلامي است لذا بر حسب وظيفه بر خود لازم ميدانم چند نكته را به دولت مردان در خصوص مذاكره و ديپلماسي با آمريكا يادآور شوم
1. فراموش نشود تضاد و تعارض آمريكا با جمهوري اسلامي تنها يك تضاد و تعارض اقتصادي- تجاري، نظامي و سياسي نيست بلكه يك تضاد و ضديت ايدئولژيك است و آن كشور با اساس انقلاب و آرمان هاي حضرت امام رحمة اله عليه كه دين مبين اسلام است دشمني دارد لذا زماني رابطه في مابين حسنه است كه خداي ناكرده ما از انقلاب اسلامي و آرمان هاي حضرت امام عدول نماييم .
2. فراموش نشود قرار بر اين است كه انقلاب اسلامي به سراسر گيتي صادر شود و امروز آمريكا از صدور انقلاب اسلامي سخت در وحشت است ، بنابراين براي پيشگيري از اين امر مهم ، آمريكا با يك روش نرم و ديپلماسي ملايم دست مشت كرده ي خود را بازنموده ، لذا هوشياري ما را بيش از پيش مي طلبد .
3. مگر مي شود رفتار خصمانه و زيان آفرين و غير قابل جبران آمريكا را در طول جنگ تحميلي و پس از آن را فراموش كرد، چنانچه ميخواهيم آن خاطرات تلخ و قصه پر غصه دوران جنگ را تجديد نماييم برويم احوال خانواده معظم شهدا ، جانبازان ،آزادگان و ايثارگران عزيزي همچون مطهري ها ، بهشتي ها و امير سپهبد صياد شيرازي ها را بپرسيم .اميدوارم كه در تمامي مراحل و روش هاي مديريتي كشور به ويژه در خصوص رابطه با آمريكا ، منويات و فرمايشات رهبر معظم انقلاب را فصل الخطاب قرار دهيم.
و اما مسائل داخلي
اگر چه مسائل و مشكلات اقتصادي از جمله تورم ، گراني و بيكاري به كرات از طرف همكاران ، كارشناسان و مسئولان بعنوان محوري ترين و مهمترين مشكلات جامعه عنوان شده است، اما تا كم كردن و رفع نسبي مشكلات از طرق مختلف بايد پيگيري ، رصد و بيان شود از آنجا كه تئوريهاي اقتصادي وتجربه كشورهاي توسعه يافته، نشان ميدهد كه تحقق عدالت اقتصادي به عنوان يكي از الزامات و توسعه يافتگي در گرو بكارگيري روشها و برنامه هاي علمي و كارشناسي است .
اكنون سوال اينجاست:
آيا دولت محترم در طول عمر 4 سالهي خود درآمد افسانه اي بيش از 240 ميليادر دلار حاصل از فروش نفت را با روش و برنامه علمي مديريت نموده ؟
اگر پاسخ مثبت است چرا فاصله طبقاتي نسبت به گذشته افزايش يافته ؟
چرا بيكاري جوانان روز به روز بيشتر مي شود؟ .
چرا توليدگنندگان داخلي نسبت به ادامه فعاليت خود سست ومتزلزل شده اند؟ .
و دهها پرسش ديگر كه بدليل نبود مجال كافي از بيان آن خودداري مي شود .
اما استان كهن و پر افتخار فارس :
در سال گذشته استان فارس شاهد حضور پر خير و بركت مقام معظم رهبري بود كه معظم له با توجه به محروميت ها و مشكلات اين استان در بخش هاي مختلف ، عنايات خاصي در جهت رفع محروميت از چهره ي اين سرزمين به عنوان مهد فرهنگ و تمدن ايران اسلامي داشته است ، اميدوارم مسئولين محترم اجرايي استان تمامي تلاش خود را درجهت اجرايي شدن منويات معظم له به كار گيرند. همچنين در اواخر سال گذشته شاهد اصرار حضرت آيت اله حائري شيرازي از محضر رهبر معظم مبني بركناره گيري از مسئوليت خويش بوديم كه معظم له با توجه به اصرار بيش از حد ايشان نهايتا با استعفاي وي موافقت فرموده كه جا دارد از حضرت آيت اله حائري كه پس از شهادت حضرت آيت اله دستغيب رحمه اله عليه قريب به 27 سال در سنگر امامت جمعه شيراز و نمايندگي ولي فقيه در استان فارس براي ترويج علم و آباداني تلاش هاي وافري داشته تقدير و تشكر نمايم و همچنين شايسته است از حسن نيت و عنايات رهبر فرزانه در انتصاب حضرت آيت اله ايماني از اعضاي برجسته خبرگان رهبري كه ساليان متمادي عمر مبارك خويش را در كسوت امامت جمعه كازرون ، بوشهر و همچنين نمايندگي ولي فقيه در آن استان سپري نموده تقدير و تشكر نمايم و تفويض اين مقام عبادي – سياسي در استان را به حضرت آيت اله ايماني كه حضور پر خير و بركت ايشان ، موجب ايجاد وحدت و همدلي و فضايي توام با معنويت در استان را فراهم نموده ، تبريك و تهنيت عرض نمايم.
اما مسائل مربوط به حوزه انتخابيه اينجانب
شهرستان كازرون درجنوب غربي استان فارس واقع، كه به دليل آب وهواي گرم و مرطوب و وجود رودخانه هاي پر آب وهمچنين نقش ويژه ي درياچه پريشان بعنوان اكوسيستم آب شيرينِ اين شهرستان را به عنوان قطب بزرگ كشاورزي و دامداري در منطقه جنوب كشور تبديل نموده ، به بلحاظ تاريخي كازرون پيشينه كم نظيري در شكل گيري تمدن باستاني اين مرز و بوم داشته است كه مي توان به شهر تاريخي بيشابور وتنگ چوگان وغار شاپور اشاره نمود.
شهرستان كازرون به عنوان گوهري ارزشمند درجنوب كشور همواره درطول تاريخ درخشيده ودر كارنامه اش علاوه بر پرورش چهره هاي علمي – فرهنگي در مبارزه با استعمار انگليس ، رژيم ستم شاهي و همچنين در زمان جنگ تحميلي جانفشاني فرزندان اين مرز و بوم نيز رقم خورده است .
گرچه اين شهرستان همچون ديگر نقاظ كشور از خدمات و تلاش هاي ارزنده نظام مقدس جمهوري اسلامي بهره مند شده ، ليكن مشكلات قديمي كه مربوط به تفكرات مديريتي رژيم سابق نسبت به اين شهرستان بوده ، همانند ممانعت از شروع عمليات اجرايي تونل بناف در غرب شهر كازورن كه در صورت راه اندازي مي توانست اين شهر را به كريدور ارتباطي حياتي بين استان هاي فارس ، بوشهر ومنطقه ي ويژه پارس جنوبي و همچنين قطب گردشگري تبديل نمايد، در كنار مسائل و مشكلات جديد قد علم كرده ، لذا ضمن تشكر از وزير پرتلاش و محترم راه وترابري ، جناب دكتر بهبهاني ، از ايشان ميخواهم كه با توجه به اتمام و تكميل مطالعات و اخذ مجوز كميسون موضوع ماده 32 و تصويب رديف اعتباري خاص ، دستورات صريح ومؤكدي مبني بر شروع عمليات اجرايي پروژه ي مذكور در كوتاه ترين زمان ممكن صادر نمايد.
يكي ديگر از مشكلات حوزه انتخابيه اينجانب ، بلكه بسياري از مناطق كشور ، مسئله خشكسالي است ، امري كه كشاورزان را مستأصل و زندگي را بر آنان سخت نموده ، كشاورزان عزيز شهرستان كازرون كه در طي چند دهه گذشته ، در رديف مهمترين توليد كنندگان محصولات كشاورزي در استان فارس محسوب مي شده اند امروزه به لحاظ وقوع خشكسالي با مشكلات حادي مواجه مي باشند ، به نحوي كه اكثريت اين قشر عظيم و عزيز ، تنها ممر درآمد خويش را از دست داده اند و چنانچه بخواهيم منصفانه قضاوت كنيم وعلت اين همه خسران و گرفتاري را بيابيم ، شايد به نقطه اي برسيم كه مسئولين محترم اجرايي در اين خصوص با تساهل و تسامح خويش گناه نابخشودني را مرتكب شده اند كه فرداروز قيامت در محكمه عدل الهي ، مي بايست پاسخگو باشند .
چراكه شهرستان كازرون از جهت داشتن منابع آبي ، از پتانسيل هاي خوبي برخوردار بوده ، لذا در صورتي كه در ادوار و زمان هاي گذشته به اين مهم توجه جدي مي گرديد ومتوليان امر با ايجاد سد بر روي رودخانه هاي پر آبي كه در بخش هاي شمالي و جنوبي اين شهرستان درجريان مي باشد و همچنين آب هاي فصلي كه بدون مهار شدن و بلا استفاده به خليج فارس مي ريزند، اقدام مي نمودند،امروز مردم شريف شهرستان كازرون از جهت تأمين آب شرب و همچنين كشاورزي در مضيقه نبودند از طرفي با توجه به اينكه قشر عظيمي از جمعيت شهرستان كازرون را جامعه عشايري تشكيل ميدهد ، عشايري كه به تعبير حضرت امام رحمه الله عليه ، « ذخاير انقلابند » كساني كه حجم بسيار زيادي از مايحتاج جامعه ايراني را بردوش مي كشند.
امروز اين عزيزان از صدمات و خسارات ناشي از خشكسالي هاي متوالي در امان نبوده اند و با وجود خشك شدن چشمه ها ، رودخانه ها و قنوات تهيه و تأمين علوفه براي دام هاي آنان متعسر گرديده ، كه در صورت عدم توجه دولت مردان به مشكلات و مسائل پيش روي عشاير بيم آن مي رود كه با از بين رفتن سرمايه ي اصلي آنها ، يعني دام هايي كه ذخاير ژنتيكي دام كشور محسوب مي شوند خود ناچارا نيز روانه شهر ها شده و ضمن حاشيه نشيني به عنوان يك مصرف كنند ه به مشاغل كاذب در سطح شهرها روي آورند .
بنابراين از وزير محترم جهاد كشاورزي مي خواهم كه با توجه به شرائط موجود در استان فارس ، ضمن تشكيل ستاد بحران به نحو جدي و با برنامه ريزي دقيق در اين مقطع زماني ، مشكلات كشاورزان محترم و عشاير غيور را مديريت نموده و آنها را مورد حمايت همه جانبه قرار دهند.
همچنين از وزارت محترم نيرو مي خواهم كه هرچه سريعتر نسبت به شروع عمليات اجرايي « سد نرگسي » كه در لايحه ي بودجه سال 88 داراي رديف اعتباري خاص است در بخش جره و بالاده شهرستان كازرون اهتمام ورزيده، تا ضمن جلوگيري از هدر رفتن آب هاي موجود ، زمينه تقويت و حمايت كشاورزان و دامداران منطقه فراهم گردد.
بهداشت و درمان در شهرستان كازرون:
اما آنچه بيشتر موجب گله مندي مردم شريف و نجيب شهرستان كازرون و تأثر اينجانب مي باشد وضعيت نابسامان بهداشت و درمان در شهرستان كازرون است سطح بهداشت و درمان دراين شهرستان از استاندارد موجود فاصله قابل توجهي دارد تا جائيكه اين شهرستان با جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر تنها يك بيمارستان (تكرار ميكنم) يك بيمارستان 128 تختخوابي دارد و از اين مجموع فقط 90 تختخواب قابل استفاده مي باشد و اين بيمارستان فاقد تجهيزات پزشكي و آزمايشگاهي مورد نياز است. متاسفانه بيماران اورژانسي اين شهرستان جهت درمان، با آمبولانس هايي كه عمري بالاي 20 سال با وضعيت اسفناك و خطرناكي دارند به شهرستانهاي اطراف و مركز استان منتقل مي شوند .
عليهذا همان طوركه هيأت محترم بازرسي دفتر مقام معظم رهبري طي گزارشي ضمن تأييد محروميت بهداشت و درمان در اين شهرستان ،ضرورت احداث بيمارستان در شهر كازرون و همچينين در هر يك از شهر هاي قائميه – خشت و كنارتخته و بالاده را اعلام نموده ، بر اين اساس از وزير محترم بهداشت و درمان ، ميخواهم كه در اجراي مفاد گزارش مذكور اهتمام ويژه داشته باشد.
****
در پايان ضمن اشاره به مقوله ي امنيت و مسائل فرهنگي به طور خلاصه بايد متذكر شد كه اين مشكلات تا زماني كه امنيت از طريق متوليان فرهنگي در جامعه فرهنگ سازي نگردد رفع آن به مثابه آب در هاون كوبيدن است .
والسلام وعليكم و رحمه الله و بركاته
88/1/23
منبع: سايت نماينده كازرون