|
خبرگزاري فارس: كارشناس تغذيه شبكه بهداشت شهرستان كازرون گفت: هنگام افطار و سحر از مصرف آب فراوان خودداري كنيد چون موجب پر شدن معده و اختلال در هضم غذا ميشود.
منيره منصوريان امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در كازرون اظهار داشت: بهطور عمده مصرف آب و مايعات از افطار تا سحر بايد هشت ليوان باشد تا بدن با كمبود آب مواجه نشود.
وي افزود: البته از طريق مصرف ميوهها و سبزيها تا اندازهاي آب بدن تامين ميشود.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت كازرون با اشاره به رعايت هرم راهنماي غذايي افزود: افراد بايد بين شش تا يازده سهم از گروه غلات، سه تا پنج سهم از گروه سبزيها، حداقل دو واحد ميوهها، بين دو تا سه واحد از گروه شير و لبنيات و دو تا سه واحد از گروه گوشت و حبوبات مصرف كنند.
منصوريان اضافه كرد: توصيه ميشود در ماه مبارك رمضان سه وعده غذايي از قبيل افطار خيلي سبك مثل گروه غلات، نان، پنير و سبزيجات، يك وعده شام بين ساعت 21 تا 23 كه سرخ شده و پرچرب نباشد تا مانع غذا خوردن در سحر نشود و يك وعده سحر كه شباهت به ناهار روزهاي عادي دارد، مصرف شود.
وي خاطرنشان كرد: مصرف مواد غذايي پرچربي موجب تشنگي شديد و همچنين مصرف مواد قندي به مقدار زياد هنگام سحر موجب افزايش ناگهاني هورمون انسولين در خون ميشود كه اين خود گرسنگي و ضعف را در پي دارد.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه كساني كه دچار بيماري خاصي هستند بايد طبق نظر پزشك و داروهايي مورد استفادهشان اقدام كنند، گفت: كساني كه مبتلا به بيماري ديابت نوع يك هستند روزه گرفتن به آنها توصيه نميشود.
منصوريان اذعان كرد: مصرف چاي كمرنگ در افطار به تامين آب بدن كمك ميكند و در سحر اگر استفاده نشود، بهتر است.
وي با بيان اينكه به جاي مصرف انواع شيرينيها مثل زولبيا و بامبه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغزي (ويتامين و املاح) هستند از مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه استفاده شود، تصريح كرد: افراط در مصرف انواع شيريني به هنگام افطار چاقي و اضافه وزن را به دنبال دارد.
منصوريان ادامه داد: سالمندان اگر روزه ميگيرند بايد مراقبت بيشتري كنند چون ذخيره آب در بدن آنها و كاهش قند خون ممكن است موجب سرگيجه شود كه اينگونه سرگيجهها اگر موجب افتادن شود براي آنها خطرآفرين است.
وي افزود: مصرف ميوه رنده شده، لبنيات به ويژه شير كمچرب، استفاده از انواع سوپ و آش در افطار و سحر، نوشيدن چاي كمرنگ براي سالمندان مفيد است و ميتواند تعادل آب و املاح را برقرار كند.