فرماندار شهرستان کازرون در اين باره گفت: با توجه به اينکه شهرستان کازرون از پيشينه قوي فرهنگي برخوردار است ، ايجاد امکانات فرهنگي در اين شهرستان در جهت توسعه هدفمند آن موثر است.
مهندس منصور صالح پور افزود: از سوي ديگر اين شهرستان ، شهري دانشگاهي است و با جمعيت قابل توجهي از جوانان و دانشجويان مواجه است که پاسخ به نيازهاي آنان ، فضاهاي فرهنگي مناسب را مي طلبد.
وي اظهار کرد: پيشبرد اهداف فرهنگي نياز به اعتبارات مناسب دارد و اين مهم بايد مد نظر مسوولان قرار گيرد.
نماينده مردم شهرستان کازرون در مجلس شوراي اسلامي هم گفت: با توجه به شاخص جمعيت براي هر 25 هزار نفر يک کتابخانه استاندارد بايد وجود داشته باشد .
غلامرضا دهقان ناصرآبادي افزود: عليرغم جمعيت 120 هزار نفري کازرون و جمعيت 300 هزار نفري شهرستان ، ميزان استاندارد ايجاد کتابخانه در اين شهرستان رعايت نشده است.
وي اظهار داشت: از طريق سازمان مديريت و برنامه ريزي ايجاد يک کتابخانه استاندارد در اين شهرستان در حال اجراست .
وي ادامه داد: مسوولان استان تاکنون حق فرهنگي اين شهرستان را ادا نکرده اند و در زمينه فرهنگي اين شهرستان با کمبودها و کاستيهاي زيادي مواجه است.
وي اضافه کرد: ايجاد فرهنگسراي مجموعه فرهنگي مرداني ، شاعر گرانقدر اين خطه ، در کنار مقبره اين مرحوم ، از جمله مواردي است که با دستور رياست جمهوري پيگيري شده است.
وي بيان کرد: در سفر دوم رياست جمهوري احداث اين مجموعه جزء مصوبات سفر قرار گرفت که وزارت کشور مسوول پيگيري آن شده و اعتبارات آن در اين مجموعه گنجانده شده است.
امام جمعه کازرون نيز گفت: شهرستان کازرون از گذشته با نام آوران عرصه فرهنگي و هنري خود جايگاه ويژه اي در عرصه فرهنگي کشور کسب کرده است.
حجت الاسلام محمد خرسند افزود: از سوي ديگر اين شهرستان با توجه به سابقه تاريخي ارزشمند از ويژگيهاي فرهنگي برخوردار است .
وي اظهار داشت: متاسفانه در اين شهرستان توسعه فرهنگي به موازات اين سوابق رشد نکرده است و امکانات در خور و شايسته اي در آن وجود ندارد.
وي ادامه داد: کمبود کتابخانه ، فرهنگسرا ، آمفي تئاتر در اين شهرستان بيانگر آن است که گويي فعاليتهاي فرهنگي در اين شهرستان تعطيل است.
وي اضافه کرد: با توجه به اينکه اين شهرستان ، جمعيت قابل توجهي دانشجو را در خود پرورش مي دهد ، ايجاد کتابخانه و فرهنگسرا يکي از نيازهاي مهم آن محسوب مي شود.
وي ادامه داد: در اين راستا بايد مسوولان توجه افراد نيکوکار به انجام امور خير در زمينه فرهنگي را جلب کنند تا هم سو با ايجاد امکانات دولتي ، تحولي اساسي در اين زمينه ايجاد شود.
رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي کازرون نيز گفت: شهرستان کازرون با قدمت بيش از هشت هزار سال و سابقه فرهنگي 500 ساله ، از امکانات و فضاهاي فرهنگي کم بهره مانده است.
محمد مرحمتي اظهار داشت : در اين شهرستان تنها يک سينما وجود دارد که آنهم مستهلک و از کار افتاده شده است.
وي افزود: اين شهرستان با فقر فضاي فرهنگي مواجه است و نياز است که مسوولان در اين زمينه تلاشهاي در خور توجه انجام دهند.
وي بيان کرد: با توجه به توانمنديهاي موجود ، اين شهرستان نياز به ايجاد سه فرهنگسرا دارد .
وي گفت: از سوي ديگر سرانه فرهنگي و هنري شهرستان بسيار اندک است و اهداف بلند مرتبه فرهنگي با سرانه کمتر از 400 ريال به جايي نمي رسد.
اين مسوول ادامه داد: هجمه فرهنگي به گونه اي است که در روستاهاي دور افتاده و حتي عشاير سيار و کوچ رو از سيستم هاي ماهواره اي بهره مندند، با اعتبارات ناچيز فرهنگي و فقر فضاهاي فرهنگي ، نمي توان وضعيت فرهنگي را سامان داد.
مرحمتي اضافه کرد: اگر چه مسوولان فرهنگي در جهت تحرک و پويايي فرهنگي جامعه تلاش مي کنند اما ابزارهاي مناسبي در اختيار ندارند.
وي افزود: مسوولان از در آمد نفت براي ايجاد کتابخانه در هر شهرستان 3/7 ميليارد ريال در نظر گرفته اند که در اين راستا کتابخانه شهرهاي نودان ، قائميه ، بالاده ، خشت و کنار تخته در حال ساخت است .
وي بيان داشت: کتابخانه فرسوده و قديمي کازرون نيز تخريب شده و با شش ميليارد ريال بودجه استاني در حال احداث است.
وي خاطر نشان کرد: فرهنگسراي زنده ياد نصرالله مرداني که در مصوبات سفرهاي استاني نيز بوده است ، نياز به ده ميليارد ريال اعتبار دارد.
مرحمتي گفت: ايجاد اين فرهنگسرا در پيشبرد اهداف فرهنگي در اين شهرستان اثر گذار است که اين مهم نياز به توجه و حمايت مسوولان دارد.