به گزارش ايرنا، فاطمه بکتر، روز سه شنبه در نشستي با خبرنگاران رسانه ها بيان داشت: امور مربوط به فرهنگ اعلام شهدا از سال هاي پيش آغاز شده بود و استان فارس به سبب برخوردار بودن از وجود نويسندگان مجرب ، جزو هشت استان کشور است که امور مربوط به تدوين زندگينامه شهدا به اين استان واگذار شد و در ساير استان هاي کشور اين امر بصورت متمرکز در مرکز صورت گرفته است.
وي در زمينه فرهنگ اعلام آثار شهدا گفت: اين فرهنگ به مجموعه اي اطلاق مي شود که به يک يا چند موضوع فرهنگي اختصاص دارد و بر اساس حروف الفبا تدوين مي شود و اطلاعاتي از شرح و احوال و زندگينامه شهدا و ايثارگران در قالب مجموعه به چاپ مي رسد و در اختيار محققين و ساير افراد متقاضي اين اطلاعات، قرار مي گيرد.
رييس اداره تحقيقات وجمع آوري آثارشهدا و امور ايثارگران بنياد شهيد استان فارس بيان داشت: در ادامه روند انجام امور مربوط به فرهنگ اعلام شهدا ، هم اينک امور مربوط به فرهنگ اعلام همه جانبازان از 25 درصد به بالا و کل آزادگان استان فارس را آغاز کرده ايم و در اين رهگذر ، زندگينامه اين دسته از جانبازان و بيش از دو هزار نفر از آزادگان اين استان نيز جمع آوري شده است که بصورت مجلدهايي تهيه و تدوين خواهد شد .
بکتر افزود: در بخش تحقيقات بنياد شهيد علاوه بر تهيه فرهنگ اعلام، نشست هاي علمي، پايان نامه هاي دانشجويي و اطلاع رساني پژوهشي بخش جمع آوري آثار شهدا نيز انجام مي شود .
اوادامه داد: اداي حق شهدا و ايثارگران جز با معرفت و عمل به تکاليف انقلابي ميسر نيست و اين مهم مي بايست توسط همه آحاد و اقشار جامعه ادا شود و منحصر به بنياد شهيد نيست و اين امر نيز فقط با گردآوري ، حفظ و نگهداري و انتشار آثار و اسناد برجاي مانده از شهدا ، ميسر است.
رييس اداره تحقيقات وجمع آوري آثارشهدا و امور ايثارگران بنياد شهيد استان فارس افزود: اداره جمع آوري بنياد شهيد و امور ايثارگران، همه آثار و اسناد فرهنگي برجاي مانده و مرتبط با شهدا و همچنين آثار فرهنگي خلق شده توسط ايثارگران ، جانبازان و آزادگان را جمع آوري و با بهره گرفتن از آخرين دستاوردهاي علمي آنها را نگهداري مي کند.
او گفت: حدود 20 تا 25 سال از اسناد و آثار مرتبط با شهدا سپري شده و برخي از اين آثار در حال پوسيده شدن است و مشکلي که هم اينک اين بنياد با آن مواجه است ممانعت خانواده هاي شهدا از تحويل دادن اصل اين آثار است و اين امر به سبب ، تعلق خاطر خانواده هاي شهدا به اين آثار است .
وي گفت: شماري از اين خانواده ها به سبب اطلاع رساني هايي که در اين زمينه از سوي مطبوعات و رسانه هاصورت گرفت ، حاضر به تحويل اينگونه اسناد و آثار به بنياد شهيد استان فارس شدند.
بکتر افزود: از مجموع سه ميليون آثار و سندي که از مجموع کشور در اختيار بنياد شهيد مرکز است حدود 77 هزار برگ سند آن مربوط به 14 هزار شهيد و جانبازان 70 درصد به بالاي استان فارس است که از اصل آثار جمع آوري و تهيه شده است و رونوشت آن نيز در اختيار خانواده شهيد قرار داده شده است.
رييس اداره تحقيقات وجمع آوري آثارشهدا و امور ايثارگران بنياد شهيد استان فارس گفت: هم اينک آماري در اختيار بنياد شهيد قرار ندارد که چه تعداد از آثار مربوط به شهدا نزد خانواده هاي آنان است و با مراجعاتي هم که از طرف اين بنياد به آنها مي شود آنان از ارايه اين آثار خودداري مي کنند.
بکتر اضافه کرد: آثار مربوط به شهداي استان فارس که در اختيار بنياد شهيد اين استان قرار مي گيرد به مدت کوتاهي در اين بنياد باقي مي ماند و در اين مدت کل اطلاعات مربوط به شهدا و ايثارگران در قالب فايل ديجيتالي در آمده که از اين طريق دسترسي به اين اطلاعات به شيوه اي آسان قابل انجام است.
وي گفت: هنوز کل آثار مربوط به شهدا و ايثارگران بصورت فايل يکپارچه در نيامده و هم اينک اين امر در هر استان بصورت مجزا در حال انجام است .
وي گفت: آثار و اسناد مربوط به شهدا نزد اشخاص حقيقي و حقوقي و يا ساير سازمان ها موازي با بنياد شهيد بصورت علمي و استاندارد نگهداري نمي شود و از اين رو در فراخواني که در اين زمينه منتشر کرده ايم از اين دسته از افراد و سازمان ها درخواست کرده ايم که براي حفظ و نگهداري آنها، اين آثار را در اختيار بنياد شهيد قرار دهند و در مقابل نيز هداياي معنوي و حقوقي نيز به دارندگان اين آثار اعطا خواهد شد.
رييس اداره تحقيقات و جمع آوري آثار شهدا و امور ايثارگران بنياد شهيد استان فارس گفت: رکن اساسي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت جز با جمع آوري آثار و حفظ و نگهداري آنها به شيوه علمي ميسر نيست.
بکتر افزود: بخش تحقيقات و جمع آوري آثار مربوط به شهدا مشتمل بر دو بخش است يکي اجراي طرح هاي پژوهشي ، کاربردي و راهبردي که با همکاري استادان و اعضاي هيات علمي دانشگاههاي استان فارس و به ويزه دانشگاه شيراز انجام مي شود که در برگيرنده نشست هاي علمي است و در سال 85 نيز نخستين نشست علمي در زمينه فرهنگ ايثار و شهادت در اين استان برگزار شد و نشست هايي هم در سال جاري و آتي خواهيم داشت.
کارشناس امور هنري و نمايشي بيناد شهيد و امور ايثارگران استان فارس هم در اين نشست گفت: اين حوزه مربوط به حوزه ديداري ، شنيداري و هنرهاي نمايشي است ،
سيد مهدي سراج افزود: آثار جمع آوري شده مربوط به شهدا در اين حوزه در قالب برنامه هاي راديويي از جمله برنامه هاي ترکيبي و داستان هاي راديويي و با عنوان برنامه هاي شنيداري براي ايثارگران و آحاد جامعه تهيه مي شود.
وي گفت: در حوزه برنامه هاي ديداري که در قالب برنامه هاي تلويزيوني پخش مي شود اين برنامه ها در شاکله برنامه هايي از قبيل ترکيبي و تهيه نما آهنگ ها و کليپ هاي تصويري تدوين وتهيه مي شود.
سراج بيان داشت: از جمله برنامه هايي که امسال پيش بيني شده است تهيه مسابقه تلويزيوني است که هم اينک در حال تهيه و تدارک آن هستيم .
او افزود: در زمينه مرتبط با هنرهاي نمايشي نيز امسال سه کار شاخص هنري شامل يک کار در حوزه کودک و نوجوان که به زودي به اکران عمومي در خواهد آمد و دو کار هنري در مقطع سني بزرگسالان نيز در دست تهيه است که تا پايان امسال به نمايش گذاشته مي شود.
سراج اضافه کرد: امسال در هفته دفاع مقدس، با همياري بنياد حفظ آثار و دفاع مقدس نيز دو تئاتر خياباني در شيراز به اجرا درآمد .
وي گفت: سعي ما بر اين است که در حوزه هاي مختلف کارهاي هنري و نمايشي با ادارات و ارگان هاي مختلف از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي ، حوزه هنري ، سازمان تبليغات اسلامي و بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس ارتباط و تعامل متقابل برقرار و در اين زمينه کارهاي مشترکي را عرضه کنيم .
سراج بيان کرد: در همين ارتباط نيز هم اينک در صدد برگزاري جشنواره فيلم کوتاه شيراز با موضوع ايثار با مشارکت فرهنگ و ارشاد اسلامي استان فارس هستيم
وي بيان کرد: فيلمسازان علاقه مند مي توانند براي شرکت در اين جشنواره که در اسفندماه امسال برگزار خواهد شد ، فيلم هاي کوتاه خود را با مضامين ياد شده به نشاني بنياد شهيد استان فارس ارسال کنند.
سراج ادامه داد: برگزاري نمايشگاه هايي که هنرمندان ايثارگر و ساير هنرمندان در شاخه هاي مختلف هنري و با موضوع ايثار و شهادت انجام مي دهند از جمله فعاليت هاي امور هنري و نمايشي بنياد شهيد فارس است که تا کنون نيز چندين مسابقه و نمايشگاه در اين زمينه نيز برگزار شده است.
وي در مورد آرشيو ديجيتالي آثار مرتبط با شهدا اظهار داشت: هم اينک در اين زمينه و در سطح کشور برنامه کلاني در حال پيگيري است که تا سوم خردادماه سال آينده به اجرا درخواهد آمد.
سراج گفت: اين آرشيو مرتبط با آثار صوتي، تصويري عکس و فيلم هاي برجاي مانده از شهداي سراسر کشوراست که در قالب سخت افزار ها و نرم افزارهاي به روز و جديد در مرکز جمع آوري شده است و به راحتي با کليد واژه اي که براي آنها تعريف شده است ، امکان جست وجو و دريافت کپي از آنها براي متقاضيان اين آثار وجود دارد