پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۳۷۷۸
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۷:۲۶
برخي از کشاورزان و باغداران کازرون مي گويند : در حال حاضر بخش کشاورزي اين شهرستان با مشکلات عديده دست و پنجه نرم مي کند . يکي از کشاورزان کازروني گفت: در سالهاي اخير بدليل خشکساليهاي پياپي ، افت منابع آب زيرزميني ، چشمه ها و رودخانه ها ، باغها و زمينهاي کشاورزي اين منطقه دچار آسيب جدي شده اند

يکي از کشاورزان کازروني گفت: در سالهاي اخير بدليل خشکساليهاي پياپي ، افت منابع آب زيرزميني ، چشمه ها و رودخانه ها ، باغها و زمينهاي کشاورزي اين منطقه دچار آسيب جدي شده اند .
رحيم خالدي گفت: برخي از کشاورزان براي کسب درآمد مجبورند زمينهاي خود را قطعه بندي کرده و بفروش رساندند تا بتوانند گذران زندگي کنند.
وي افزود: اگرچه کشاورزان نقش اساسي در بخش توليد کشور دارند اما از بيمه بازنشستگي برخوردار نيستند و با توجه به مشکلات موجود اين افراد امنيت شغلي مناسبي ندارند.
يکي از باغداران کازروني نيز گفت: در اثر خشکساليهاي متوالي برخي از باغها رو به خشکي و نابودي رفته و باغهاي مثمر نيز امسال محصول چنداني نداشتند.
عسکر حجتي افزود: باغداران امسال بدليل ورود مرکبات در فصل برداشت مجبور شدند بخش عمده اي از محصولات را زير قيمت ، به دلالان واگذار کنند تا تنها مخارج باغهاي خود را جبران کنند.
وي افزود: از سوي ديگر بسياري از باغداران از واهمه سرمازدگي در بهمن ماه مجبور به چينش ميوه هاي خود شدند و با ضرر زياد مواجه شده اند.
مدير جهاد کشاورزي کازرون گفت: شهرستان کازرون با اقليم گرمسيري ، با 700 هزار تن توليد محصولات زراعي و باغي نقش اساسي در اقتصاد کشاورزي استان دارد.
مهندس يداله جمشيدي افزود: کشاورزان و باغداران اين خطه در عرصه 120هزارهکتاري اراضي باغي و زراعي اين منطقه با توجه به اقليم آن ، محصولات گرمسيري و سردسيري را توليد مي کنند.
وي ادامه داد: دولت در برخي از محصولات مانند گندم و ذرت خريد تضميني دارد اما در ساير محصولات ، بدليل افزايش عدم تناسب عرضه و تقاضا مردم با مشکل مواجه مي شوند.
وي اظهار داشت: هر سال در موقع برداشت خرما ، فعاليتهاي زيادي انجام مي شود تا بخش عمده اي از محصولات بصورت تضميني خريداري شود و با ايجاد ده مرکز خريد اين محصولات جمع آوري مي شود.
جمشيدي بيان کرد: در چند سال اخير بدليل بحران خشکي ، خشکسالي و سرمازدگي خسارتهاي جبران ناپذيري به سرمايه هاي ثابت بهره برداران وارد شده است.
وي اضافه کرد: سال گذشته بيش از يک هزار و 900 ميليارد ريال خسارت مستقيم به سرمايه بهره برداران وارد شد که با اشباع بازار با ميوه هاي وارداتي وضع بدتر شد.
وي گفت: با پيگيريهاي انجام شده کمتر از ده درصد خسارت از طريق تسهيلات و پروژه هاي عمراني به کشاورزان پرداخت شد.
اين مسوول اظهار کرد: در مجموع 900 ميليارد ريال اعتبارات خشکسالي به اين منطقه تعلق گرفت که 600 ميليارد ريال آن استمهال وامهاي بانکي بود.
وي افزود: همچنين 7/3 ميليارد ريال کمک بلاعوض به باغداراني که دچار سرمازدگي شده بودند ، پرداخت شد .
مدير جهاد کشاورزي کازرون بيان داشت: سال زراعي 87-88 به مراتب خشکسالي حادتر از سال قبل بود و اغلب چشمه سارها ، قناتها و حتي رودخانه هاي دائمي خشک شدند .
وي گفت: امسال مجبور شديم براي حفظ باغات و حفظ حداقلي سرمايه هاي مردم با تانکر به اين باغها آبرساني شود ، اما محصولات آنها از بين رفت.
وي ادامه داد: با توجه به بحران خشکسالي ، بايد با آبخيزداري ، منابع طبيعي و باغها را از بحرانهاي جدي که در سالهاي اخير اتفاق افتاده ، حفظ کنيم.
جمشيدي اظهار داشت: يکپارچه سازي اراضي زراعي ، تسطيح ، ايجاد کانال در اين شهرستان 20 ميليارد ريال هزينه در برداشته است.
وي اضافه کرد: همچنين مطالعات پروژه هزار هکتاري يکپارچه سازي اراضي انجام شده و نياز به اعتبارات اجرايي دارد.
وي نبود الگوي کشت در شهرستان را بعنوان يکي از مشکلات اساسي ذکرکرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه با حمايتهاي دولت ، بايد الگوي کشت مناسب براي شهرستان در نظر گرفته شود.
مدير جهاد کشاورزي کازرون اظهار کرد: نبود پوشش بيمه اي محصولات کشاورزي از ديگر مشکلات است ، در صورتيکه اگر دولت در پوشش بيمه اي حمايت بيشتري داشته باشد در پرداخت خسارتها ، از بار دولت کاسته مي شود.
وي عدم توجه به پروژه هاي زير بنايي بخش کشاورزي و کمبود اعتبارات در اين بخش را از ديگر مشکلات عنوان کرد.
فرماندار کازرون گفت: شهرستان کازرون از جمله مناطق حاصل خيز و مستعد کشاورزي در استان فارس است که انواع محصولات گرمسيري و سردسيري را توليد مي کند.
مهندس مجيد صالح پور افزود: در اين شهرستان 228 هزار و 967 هکتار مرتع ، 90 هزار هکتار جنگل ، 112 هزار هکتار اراضي قابل کشت ، وجود دارد.
وي بيان کرد: منبع عمده آب اين شهرستان چشمه ي ساسان و رودخانه جره است که متاسفانه در خشکساليهاي اخير خسارات جبران ناپذيري را متحمل شده اند.
وي خاطرنشان کرد: اقتصاد اين شهرستان وابسته به کشاورزي است و بيش از 20 هزار نفر در اين زمينه مشغول به فعاليت هستند.
وي اظهار داشت: بخش کشاورزي و باغداري شهرستان در بحران خشکساليهاي اخير بويژه امسال خسارات زيادي ديد که حمايتهاي اساسي مسوولان را مي طلبد.
اين مسوول همچنين گفت: در سفر مقام معظم رهبري به فارس ، دو مصوبه با 40 ميليارد ريال در بخش کشاورزي به تصويب رسيد که در زمينه آبياري تحت فشار و پروژه هاي زبربنايي هزينه مي شود.
وي افزود: از اين ميزان 12 ميليارد ريال در سال 87 هزينه شده و بقيه به مرور پيشرفت پروژه هزينه خواهد شد.
وي اضافه کرد: با توجه به اينکه بهره برداران بخش کشاورزي از اقشار آسيب پذير هستند ، دولت بايد بيمه بازنشستگي را براي آنها مشخص کند.
وي ادامه داد: از سوي ديگر دولت بايد با جلوگيري از واردات ميوه ، باغداران را حمايت کند ، با توجه به بحران خشکسالي و افت محصول خسارات ناشي از افت قيمت و کاهش تقاضا بر مشکلات باغداران مي افزايد.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۷
اذان صبح
۰۵:۱۴:۱۰
طلوع افتاب
۰۶:۳۷:۵۹
اذان ظهر
۱۱:۵۱:۴۷
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۱۲
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۳۳