پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

به‌روز شده در: ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۳۹۱۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۰۴:۲۳

شهید حاج شیخ عبدالرحیم دانشجو در سال ۱۳۱۲ هجری شمسی در یک خانواده مستضعف چشم به جهان گشود و  در محیطی سرشار از روح مذهب و زیبایی آن دوران کوددکی را ګذراند و به تحصیلات ابتدایی پرداخت . تا بخاطر گرایش شدید خانوده به امور مذهبی در سن 12 سالگی همراه با پدر در خدمت یکی از علمای بزرگ آن زمان مرحوم حاج شیخ عبدالرحیم فقاهت به شهرستان مشهد مشرف شدند .

 
در این سفر بود که جذبه و کشش آن روحانی دلسوز شهید دانشجو را به تحصیل علوم دینی واداشت به طوریکه اولین کتاب دانشجویان علوم دینی آن عصر جامع المقدمات را در شهرستان مشهد تهیه و به کازرون آورد و از محضر علمای آن عصر آقایان حاج شیخ عبدالرسول آصف جاه و حاج شیخ محمدرضا حدایق و حاج عالم بهره ها برد .  
 
دوران تحصیل شهید دانشجو در شیراز آمیخته با مشکلات شدید مادی بود بنحوی که حتی در بعضی روزها قادر  به تهیه مایحتاج اولیه زندګی نبودولی در عین حال با مشکلات و سختی ها همانند دیګر طلاب مبارزه کرد و راه امتحانات و آزمایش الهی قرار گرفت که حتی تهیه دارو برای فرزند وهمسر بیمارش غیر ممکن شد . با تمام این مشکلات و شداید صبر کرد و تحصیل خود را همچنان مشتاقانه  ادامه می داد .
 
 پس از مدتی تحصیل در شیراز به شهر خون و قیام قم عزیمت نمود و از محضر علمای بزرګ شیعه استفاده مرحوم آیت ا... حاج سید حسین طباطبایی بروجردی به زادګاهش عازم شد تا جوانان منطقه را با مکتب قرآن و اهل بیت علیهم السلام آشنا سازد .
 
شهید دانشجو وظایف تبلیغی و ارشادی را در سنګر مسجد حسینی آغاز کرد . پذیرش این مسئولیت همزمان با آغاز شکل گيری انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی در سال ۱۳۴۲ بود که نقش روشنگرانه شهید در این برهه از زمان برای همشهریانش محسوس و روشن است .
 
ایجاد اولین کتابخانه در مسجد و تشکیل کلاس های اصول عقاید جوانان و درحقیقت بنیاد حرکت نوین اسلامی برای مردم کازرون بوسیله این شهید تحقق یافت . مسجد حسینی جایی بود که پیوسته درهایش به روی همگان بخصوص جوانان باز بود و همواره جوانان پرشوری تحویل جامعه می داد شهادت و اظهارنظر مسیولان اطلاعات شهربانی آن زمان تاﺛیر و نفوذ کلام شهید را رابطه با ګسترش ابعاد انقلاب اسلامی مشخص می سازد .
 
شهید دانشجو پس از تبعید امام از ترکیه به نجف اشرف نمایندگی در امور حسبیه و رسیدگی به کارهای مذهبی مردم شهر را از امام دریافت نمود و در راه رفاه بینوایان و مستمندان تلاشی پیگیر و مداوم آغاز کرد زیرا خود رنج فقر و محرومیت را کشیده بود توانست با همکاری دیګر برادران متعهد و مسول سنګ اولیه صندوق خیریه قائم (عج) را بنا نهد که حدود ۴۰۰ خانوار را زیر پوشش قرار می‌داد .
 
زمانی که انقلاب اسلامی ایران با شهادت مرحوم حاج آقامصطفی خمینی (ره) وارد مرحله جدیدی در سال ۱۳۵۶ شد وی با همکاری بعضی از برادران روحانی و فعالیت بچه های مذهبی شهر که در جلسات قرآن شرکت می کردند مراسم سوم چهلم شهید حاج آقا مصطفی را با شکوه بی‌سابقه ای در مسجد (جوی) مسجد جامع برګزار نمود که باعث وحشت شدید عمال رژیم منحوس پهلوی گردید و در انقلابی مردم فوق العاده مؤثر افتاد . و پس از مراسم چهلم شهدای تبریز توانست کازرون را در ردیف شهر های انقلابی ایران قرار دهد .
 
شهید دانشجو در همین رابطه دستگیر و مدتی در زندان شهربانی کازرون با جمعی از یاران زندانی شدند . مردم شهر که از این کار شهربانی بسیار عصبانی و خشمګین شده بودند بدنبال راه چاره ای بودند جهت رهایی وی از زندان که بخاطر جو حاکم بر شهر او را آزاد کردند .
 
شهید دانشجو ﭘس از آزادی از زندان مجددا نقش روشنګرانه خود را دنبال و راهﭘیمایی های لازم را ترتیب داد. وی در همه راهﭘیمایی های قبل از انقلاب ﭘیشاﭘیش مردم در حرکت بودند و نقش رهبری را ایفا می نمودند . ﭘس از ﭘیروزی انقلاب هم در رسیدګی به امور مردم و قبول مسولیت در کمیته انقلاب اسلامی شهر ادای وظیفه کرد و به عنوان یک یار وفادار برای نماینده امام و امام جمعه کازرون برادر جناب حجه الاسلام ایمانی به ایفای نقش سازنده خود ﭘرداخت و ﭘس از انحلال کمیته های انقلاب اسلامی در فارس مسولیت دادگاه انقلاب شهرستان را به عهده گرفت و ﭘس از مدتی که به علل نامعلومی از سمت قضاوت استعفا داد و مسولیت شورای رسیدگی به شکایات که از سوی امام جمعه شهر دایر شده بود را ﭘذیرفت .
 
شهید دانشجو در تشکیل حزب جمهوری اسلامی دفتر کازرون فعالیت و کوشش بسیار زیادی از خود نشان داد و یکی از اعضا موسس حزب بود که جلسات مقدماتی جهت افتتاح دفتر حزب را در منزلش برګزار کرد . وی همچنین مسولیت سرﭘرستی جمعیت فداییان اسلام (وفاداران شهید نواب صفوی) را ﭘذیرفتند و سرانجام ﭘس از عمری کوتاه لیکن ﭘربار و ﭘربرکت و توام با حرکت و تلاش با زبان روزه در در شب عید فطر آخرین شب ماه مبارک رمضان سال ۱۳۶۰ ﭘس از یک ماه تبلیغ مداوم و مستمر جهت استقرار حاکمیت الله در حال بازګشت از نماز مغرب و عشا نزدیک منزلشان بوسیله منافقین کوردل مورد اصابت ګلوله قرار ګرفت و ﭘیکر با ایمانش در خون مطهرش غوطه ور ګردید و یک بار دیګر در تاریخ مبارزات فداییان اسلام افطار خونین تکرار شد .
 
بار اول شهید سید علی اندرزګو بدست عمال شاه در شب ۱۹ رمضان افطار خون کرد و بار دیګر حجه الاسلام دانشجو ﭘس از سال ها مبارزه بدست عمال آمریکا (منافقین) در شب ۲۹ رمضان .
 
یادش ګرامی و راهش مستدام باد .
 
 
نویسنده: ابراهيم بنيادي
مطالب مرتبط :
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۱
عبدالرحمان دانشجو
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۸۹/۰۷/۱۱
0
0
من نوه شهید دانشجو هستم
واقعا ازتون تشکر میکنم
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۱/۳۱
اذان صبح
۰۵:۰۸:۲۲
طلوع افتاب
۰۶:۳۲:۰۲
اذان ظهر
۱۳:۰۲:۵۳
غروب آفتاب
۱۹:۳۲:۵۸
اذان مغرب
۱۹:۴۹:۲۹