يکي از باغداران کازروني گفت: خشکسالي ، سرمازدگي و نبود بازار مناسب در فصل برداشت ميوه ، باغداران را با مشکلات زيادي مواجه کرده و سود اين بخش عملا به جيب دلالان و واسطه ها سرازير مي شود.
عبدالرضا بهمني افزود: زندگي مردم کازرون وابسته به باغداري و کشاورزي است ، اما بدليل ورود بي رويه ميوه وارداتي در فصل برداشت ، گراني نهاده هاي کشاورزي و مشکلات عديده باغدار و کشاورز در اين ورطه به نابودي کشانده شده اند.
وي اضافه کرد: دولت مي تواند با حمايت بخش خصوصي و ايجاد صنايع تبديلي به وضعيت اقتصادي منطقه رونق بخشيد و از هدر رفتن توليدات باغي و کشاورزي جلوگيري کند.
فرماندار کازرون گفت: با توجه به خشکساليهاي پياپي در سالهاي اخير با حمايت از صنايع تبديلي در اين شهرستان مي توان باغداري و کشاورزي را از تهديد خارج کرد و به فرصتي در جهت ارتقاء شهرستان تبديل نمود.
مجيد صالح پور افزود: اقتصاد شهرستان متکي به کشاورزي و باغداري است ، صنايع تبديلي مي تواند به عنوان راهکاري جهت توسعه و ارتقا اين بخش و رونق اقتصادي منطقه عمل کند.
وي ادامه داد: شهرستان کازرون يکي از توليد کنندگان مرکبات در فارس است که از گذشته پرتقال تنگه چوگان و انار گاوکشک بازارهاي خوبي در کشورهاي اروپايي داشته است.
وي اظهار داشت: در حاليکه مرکبات اين منطقه در نوع خود بي نظير است اما صنايع تبديلي براي فرآوري اين محصولات در منطقه وجود ندارد و تنها يک کارخانه توليد آبميوه در منطقه فعال است.
وي خاطر نشان کرد : بخش عمده اي از محصولات با قيمت پايين از باغداران خريداري مي شود و جوابگوي هزينه هاي آنها نيست .
وي افزود: از سوي ديگر اين محصولات نمي تواند در ايجاد در آمد و ارزش افزوده در منطقه اثر گذار باشد.
اين مسوول اضافه کرد: امسال بدليل افت شديد بازار ميوه ، باغداران اين محصول را با قيمت بسيار پايين روانه بازار کردند و ضرر و زيانهاي بسياري را متحمل شدند.
وي اضافه کرد: همچنين اين شهرستان در توليد خرما در کشور نقش عمده اي دارد و خرماي آن بدليل مرغوبيت نه تنها در کشور بلکه در کشورهاي ديگر نيز خواهان دارد.
وي بيان داشت: در منطقه خشت و کنار تخته بيش از يک ميليون اصله درخت نخل وجود دارد که بخشي از محصولات آن بدليل نبود صنايع تبديلي هرز مي رود.
وي ادامه داد: برخي دلالان خرماي اين منطقه را در بسته بنديهاي فله اي به خارج از کشور صادر مي کنند و در آنجا پس از فرآوري به بازار عرضه مي شود.
صالح پور گفت: تبديل شهرستاني که وابسته به کشاورزي است به شهرستاني صنعتي بسيار زمان بر است و نياز به حمايتهاي بيشتر دولت دارد.
وي بيان داشت: اگرچه همه مسوولان معتقد به سرمايه گذاري بخش خصوصي در بخش هاي صنعتي و ارتقاء شهرستان هستند اما زماني که سرمايه گذاري اقدام به فعاليت مي کند هيچگونه حمايتي نمي شود و همه درصدد ايجاد مانع هستند.
مدير جهاد کشاورزي کازرون گفت: شهرستان کازرون با اقليم گرمسيري ، با 700 هزار تن توليد محصولات زراعي و باغي نقش اساسي در اقتصاد کشاورزي استان دارد.
مهندس يداله جمشيدي افزود: کشاورزان و باغداران اين خطه در عرصه 120هزارهکتاري اراضي باغي و زراعي اين منطقه با توجه به اقليم آن ، محصولات گرمسيري و سردسيري را توليد مي کنند.
وي ادامه داد: صنايع تبديلي همگام با توليد در مناطق وابسته به کشاورزي رشد نکرده است ، در حاليکه با رشد صنايع وابسته اقتصاد اين مناطق متحول مي شود.
وي اضافه کرد: در حاليکه شهرستان کازرون يکي از مناطق عمده توليد کننده خرما است صنايع وابسته به اين محصول در منطقه وجود ندارد.
وي بيان کرد: يک کارخانه بسته بندي خرما نيز در منطقه است که يکي از کارخانه هاي مدرن کشور به حساب مي آيد اما بدليل مشکلات موجود هنوز شروع بکار نکرده است.
جمشيدي گفت: 70 درصد خرماي اين شهرستان از نوع کبکاب ، و رطب است که بايد تازه مصرف شود و نياز به امکانات ويژه نگهداري و فرآوري دارد.
وي افزود: از سوي ديگر با واردات مرکبات در فصل برداشت باغداران منطقه دچار زيانهاي زيادي شده اند که با فروش نازل مرکبات به دلالان و واسطه ها براي رهايي از مشکلات در تلاشند.
وي خاطر نشان کرد: در حاليکه با حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي مي توان گام موثري در جهت ايجاد صنايع تبديلي برداشت و اقتصاد منطقه را رونق بخشيد.
امام جمعه کازرون نيز گفت: با توجه به پيشرفت علم و تکنولوژي، کشاورزي و باغداراي به موازات آن پيشرفت نکرده است.
حجت الاسلام محمد خرسند افزود: شهرستان کازرون وابسته به باغداري و کشاورزي است اما صنعت همگام با آن رشدي نداشته و اين محصولات در درآمد شهرستان اثر گذار نيستند.
وي اظهار کرد: اين شهرستان که در دهه اخير نقش عمده اي در توليد زيتون نيز داشته است هنوز از ايجاد صنايع وابسته به آن بي نصيب مانده است.
وي ادامه داد: دولت بايد با ايجاد تسهيلات و حمايت از سرمايه گذاران ، نقش اساسي در ايجاد صنايع تبديلي در مناطق وابسته به کشاورزي و باغداري ايفا کند.
نماينده مردم کازرون در مجلس شوراي اسلامي گفت: شهرستان کازرون به لحاظ باغداري و کشاورزي از توانمنديهاي بي نظيري برخوردار است که اين مهم نياز به تقويت و حمايت دارد.
غلامرضا دهقان ناصرآبادي افزود: ايجاد صنايع تبديلي نياز به حمايت مسوولان در زمينه هاي مختلف دارد که متاسفانه همراهيهاي لازم در اين بخش انجام نمي شود.
وي ادامه داد: ادارات و مسوولان به جاي جذب سرمايه گذار ، سرمايه گريز هستند و با ايجاد موانع سرمايه گذاران را نااميد مي سازند.
وي اضافه کرد: کشت و توليد زيتون در شهرستان کازرون نوپاست و در چند سال اخير گامهاي اساسي در جهت توليد اين محصول برداشته شده است.
وي بيان داشت: اما شايسته بود که مسوولان همگام با توسعه کشت اين محصول زيرساختهاي بعدي آن را نيز در منطقه پيش بيني مي کردند تا ارزش افزوده اين محصول به منطقه برگردد .