امام جمعه موقت تهران، ظلم و استکبار ستيزي را گوهر اصلي حضرت آيت الله العظمي بهجت دانست و گفت: ايشان در اين زمينه به قدري حساس بودندکه هميشه براي مقابله با استکبار در جهت حفظ ارزش هاي نظام و حاکميت تاکيد مي کردند.
به گزارش ايرنا: حجت الاسلام والمسلمين "کاظم صديقي" شامگاه يکشنبه در همايش تجليل از شخصيت علمي و عرفاني مرحوم حضرت آيت الله العظمي" حاج شيخ محمد تقى بهجت فومنى" که از سوي حوزه علميه قزوين برگزار شد، افزود: اين فقيه بزرگوار با وجود اين که با راديو و تلويزيون هيچ ارتباطي نداشت ، اما از تمام اخبار و اطلاعات روز آگاهي داشته و در عرصه سياست و ميدان مبارزه و انقلاب فعال بودند.
وي اظهار داشت: در خصوص آيت الله بهجت آموزه هاي فراواني وجود دارد ، از جمله اين که ايشان بسيار اهل عبادت بود ، به گونه اي که هر روز زيارت عاشورا را دو مرتبه قرائت و ساعاتي از روز را در عبادت به سر مي برد.
حجت الاسلام صديقي، از حضرت آيت الله بهجت به عنوان خاتم الحکما و خاتم الزاهدين ياد و خاطر نشان کرد: کرامت هايي که از اين بزرگوار به صورت مستقيم و غير مستقيم نقل شده نشان از آن دارد که زندگي ايشان بسيار عادي و معمولي بوده است.
وي افزود : آيت الله بهجت نياز به غذاي ظاهري نداشتند ، بلکه با غذاي روحي نياز خود را تامين مي کردند.
امام جمعه موقت تهران تصريح کرد : اين شخصيت علمي و عرفاني نياز به چشم نداشتند، بلکه سيرت انسان ها را مي ديدند و حتي رحلت شان نيز اختياري بود و از مرگ خود اطلاع داشتند.
حجت الاسلام صديقي يادآور شد: آيت الله بهجت از علماي منبع ، فقيه و مجتهدي بسيار بزرگ بود و صحبت کردن درباره شخصيت ايشان به زمان زيادي نياز دارد.
وي با اشاره به اينکه امروز در دانشگاه ها رشته ها تخصصي شده ، تاکيد کرد: علماي ما به اين جامعيت رسيده اند که در چند علم به تبحر بسياري دست يافته اند و آيت الله بهجت از چنين شخصيت هايي بود ،اصولي و کلامي بود و در محضر علماي نجف فلسفه هم آموخته بود.
امام جمعه موقت تهران تصريح کرد: آيت الله بهحت عالم به علم بود و بر عمل به علم بسيار تاکيد و اسرار داشتند و معتقد بودند که اگر کسي به علم اش عمل کند ،قبله اهل نظر و باطن مي باشد.
وي افزود: به دليل شخصيت والاي آن مرد روحاني مراسم تشييع جنازه ايشان با حضور بسيار گسترده مردم روبرو شد و تنها دليل اين حضور مردم اين است که آيت الله بهجت به دليل ارتباط نزديکش با خداوند و اهل بيت(ع) اين موهبت را پيدا کرده بود که دلها در اختيار ايشان باشد.
حجت الاسلام صديقي در پايان سخنان خود از مردم خواست تا از چگونگي زندگي و شخصيت اين مرد عرفاني درس گرفته و آن را سرلوحه برنامه هاي خود قرار داده و در جهت حفظ نظام جمهوري اسلامي کوشا باشند.
حضرت آية الله العظمى آقاى حاج شيخ محمد تقى بهجت (رحمه اله) در اواخر سال 1334 ه ق در شهر فومن در استان گيلان به دنيا آمد، تحصيلات ابتدايي را در مکتب خانه فومن به پايان برد و پس از آن در همان شهر به تحصيل علوم ديني پرداخت.
ايشان پس از طي دوران مقدماتي تحصيلات ديني در شهر فومن، به سال 1348 ه.ق. هنگامي که تقريباً 14 سال از عمر شريفش مي گذشت ،به عراق مشرّف شد و در کربلاي معلّي اقامت گزيد.
از ايشان تأليفات متعددي در فقه و اصول به يادگار مانده است.
حضرت آية الله العظمي محمد تقي بهجت « رحمة الله عليه » بعد از ظهر روز يکشنبه 27 ارديبهشت 1388 به ملکوت اعلي پيوست.