وي با اشاره به همگرائي بسيار خوب موجود در بين مسئولان عالي رتبه اين استان افزود: وجود حضرت آيتالله ايماني به عنوان مراد و مرشد تمام مسئولان در استان فارس محسوب ميشود و از روزي كه اين حقير به استان فارس آمدهام هر روز ارشادات و رهنمودهاي ايشان در حوزههاي مختلف عمراني، فرهنگي و اجتماعي و سياسي نصبالعين بنده و تمام مديران استان بوده و عامل تحرك و تلاش امروز در استان فارس شخص حضرت آيتالله ايماني است.
احمدزاده تصريح كرد: اين موضوع كه با ارشادات و رهنمودهاي عالمانه و مجاهدانه مسائل استان را تطبيق ميدهيم و در حوزه مسائل ايجابي و كلامي كه تغيير و تحولات مهمي در آتي به دنبال دارد، بدون ترديد ورود شخص آيتالله ايماني در اين حوزهها براي مسئولان استان ذيقيمت است.
وي ادامه داد: اگر امروز مبارزه با مفاسد اقتصادي و تبعيضها و زمينخواريها براي ما يك اصل است همگي مستظهر به حمايت آيتالله ايماني و در پرتو عنايات حضرت حق و مقام معظم رهبري و نماينده معظم ايشان در استان فارس است.
استاندار فارس همچنين اظهار اميدواري كرد كه پروردگار متعال دربهاي رحمت خود را با وحدت و همدلي و مهري كه در بين تمام مسئولان استان وجود دارد به روي مردم بگشايد و باران رحمت خود را بر مردم فارس فرو فرستد.
استاندار فارس در بخش ديگري از سخنان خود در اين مراسم بيان داشت: اگر چه امروز توفيق دارم در كسوت استاندار خدمتگزار مردم فارس باشم اما پيش از اين به كسوت معلمي خود افتخار ميكنم و در هيچ زمان و لحظاتي مثل زمان حضور در كلاس و آموزش و پژوهش احساس شادي و بهجت در من ايجاد نميشود.
احمدزاده حس معلم بودن و در مسير آموزش و تعالي جامعه حركت كردن را يك حس ممتاز توصيف كرد و افزود: امروزه انواع مولتي مدياها و بستههاي آموزشي و چند رسانهاي و انواع كتابها و راهنماهاي كمك آموزشي در جامعه فراوان است اما رسالت معلمي در پرورش و تربيت نمود پيدا ميكند.
وي خاطرنشان كرد: اين كه در سنت ما همواره بر دم مسيحائي معلم تأكيد ميشود و به عنصر عشق، محبت و مهرورزي به عنوان چاشني آموزش تأكيد شده است و بسياري اوقات اگر فلاسفه، علما، حكما، انديشه ورزان، اطبا، هنروران و هنرمندان قرار بوده است افتخار كنند به معلمي فلان استاد افتخار ميكردند، به خاطر آن عنصر رواني و مهم پرورشي است كه در فرآيند تعليم و تربيت وجود دارد.
رئيس شوراي آموزش و پرورش استان فارس افزود: در جامعه شناسي امروز و فرايند جامعهپذيري در ادوار مختلف زندگي تمام جامعه شناسان و رفتارشناسان و متخصصان علوم رفتاري و فلاسفه تعليم و تربيت قائل به اين هستند كه تربيت اوليه و شخصيتي كه ناشي از اين تربيت است به عنوان پايه و اساس و بنيادي براي تمام تغيير و تحولات و ايجاد نگرشهاي آتي نقش ايفا ميكند و مفهوم شخصيت ثانويه در روانشناسي متأثر از شخصيت اوليه است.
احمدزاده خاطرنشان كرد: حقيقت محصول تربيت معلمان در مدارس و اساتيد در دانشگاهها در دوران كودكي، نوجواني و جواني است و در بسياري از اوقات بسياري از بزههاي معرفتي، انحرافات فكري و رفتاري و اجتماعي محصول كژكاركردهاي آموزشي در دوران طفوليت و نوجواني است.
وي همچنين گفت: مولوي تمثيل زيبايي با اين مضمون دارد كه اگر كسي در مسيري خاري بكارد و اين خار را از مسير عامه جامعه برندارد، روز به روز رشتههاي خار زيادتر و گستردهتر ميشود به گونهاي كه اين اتفاق در ساليان متمادي مسير حركت انسان را مسدود كرده و فرصتها از بين ميرود.
نماينده عالي دولت در استان فارس خاطرنشان كرد: تعليم و تربيت ميتواند مسيري روان، شفاف و سالم را براي تعالي ايجاد كند و بالعكس ميتواند مسيري سنگلاخي و پرمرارت را پيش روي انسان قرار دهد.
احمدزاده تعليم و تربيت را امري فوقالعاده مهم در شكلگيري شخصيت افراد يك جامعه دانست و افزود: در بسياري از كشورهاي پيشرفته بر مباحث آموزشي دوران كودكي و نوجواني بسيار تأكيد ميشود و در مباحث آموزشي بر نحوه آموزش و مهارتهاي تعليم و تربيت تأكيدات فوقالعادهاي وجود دارد چرا كه مجموعه گردشها، باورها و رفتارهاي بسياري از دانش آموزان امروز كه معلمان مديران و اساتيد فردا ميشوند محصول همين آورده اوليه است.
وي با انتقاد از برخي مطالب و متون كتابهاي دوران ابتدائي خاطرنشان كرد: در متون برخي كتابهاي دوران ابتدائي، ايران را كشوري پهناور و مملو از ذخاير غني انرژي و خاك پرحاصل و آب فراوان معرفي ميكنيم كه اين موضوع باعث ميشود دغدغه نداشتن ساير مواهب در دانشآموزان كمتر باشد چرا كه در كتاب خود ميخوانند كشورشان همه چيز دارد و در واقع اين موضوع موجب ميشود خلق، زايش و آفرينش تفكر در دانشآموزان وجود نداشته باشد كه بايد در اجزا و عناصري كه نظام فكري و معرفتي دانشآموز را در آتي شكل ميدهد به طور جدي بازنگري كنيم.
استاندار فارس از عنصر پردازش به عنوان عنصر مهمي كه درتمام نظامهاي تعليم و تربيت روز دنيا مورد بحث قرار ميگيرد ياد و خاطرنشان كرد: كساني كه در مقام انذار، تهذيب، تذكر، ارشاد، هدايت و باوراندن قرار ميگيرند، بايد در مقام فعليت اجتماعي و فردي خود مراقبتهاي ويژه داشته باشند چرا كه دانشآموز در مقام فراگيرنده، فوقالعاده به دنبال انطباق و مقايسه آن چه كه ميشنود و آن چه كه در عمل ميبيند است يعني تضاد بين قول و فكر را دائم رصد ميكند.
احمدزاده با تأكيد بر اين كه بسياري اوقات اگر قرار است خوب معلمي كنيم بايد عامل خوبي نيز باشيم، خاطرنشان كرد: اصالت عامليت معلم بسيار بيشتر از ديگران است و نسبت سخنراني و سخنداني به قول و فكر به هر ميزان كه انطباق و تطابق حداكثري داشته باشد، به همان ميزان نيز آموزش و پرورش اثرگذارتر ميشود، از اين رو در فرايند تعليم و تربيت، معلمان بايد بيش از دانشآموزان مراقبت و محاسبه نفس داشته باشند و بر اعمال و رفتارهاي خود كه ميتواند منجر به كژكاركردهاي رفتاري و اجتماعي يا به كاركردهاي خوب رفتاري و اجتماعي منجر شود سنجش و مراقبت كنند.