همان گونه که پنج انگشت یک دست شبیه یکدیگر نیستند، انسان ها نیز با هم تفاوت هایی دارند. این تفاوت ها گاها سبب بروز اختلاف هایی نیز می شود. به معنای روشن اختلاف در جوامع بشری امری گریزناپذیر است.
تفاوت دیدگاه ها به خودی خود امری مذموم و ناپسند نیستند. مثلا انگشتان یک دست که با هم متفاوت هستند اما در عین این تفاوت زمانی می توانند انسان را برای انجام کاری یاری کنند که با هم جمع شوند. حتی به این موضوع هم می توان اندیشید که ایا اگر همه انگشتان یک دست، واقعا شبیه هم باشند و به قول معروف یکدست باشند آن گاه انسان می تواند از ان بهره ای مانند گذشته ببرد. قطعا پاسخ منفی است. پس لزوما می توان نتیجه گرفت که اختلاف و نوع مدیریت بر آن می تواند باعث پیشبرد امور شود
تفاوت انسان ها نیز همین گونه است. یعنی ما انسان ها نیز باید بتوانیم این تفاوت ها و اختلافات را مدیریت کنیم. به گونه ای که از نظرات مختلف برای پیشرفت و توسعه استفاده کنیم. زمانی این اختلاف ها نگران کننده خواهند شد که ما آن ها را به دشمنی و کینه تبدیل کنیم.
از منظر قرآن کریم، تفرقه اثار و پیامدهای زیان باری برای جامعه در پی دارد. قرآن همواره پیشنهاد می دهد که انسان ها اتحاد و انسجام داشته باشند.
دقت کنید که قران از اتحاد و انسجام سخن می گوید و نه اینکه آحاد جامعه یکدست باشند و اندیشه ای یگانه داشته باشند.
اساسا در نظام طبیعت که مخلوق باری تعالی است به خوبی تفاوت ها و اختلاف ها ترسیم شده اند اما این اختلاف ها یا یک نظم فوق العاده به زندگی بهتر من و شما کمک می رسانند.
با این مقدمه به مساله اخیر در کازرون می پردازم که سبب شد اختلاف ها، ان اتحاد مورد نظر قرآن کریم را برای مدتی هر چند کوتاه مورد خدشه قرار دهد.
1- تغییر فرماندار سابق کازرون پیامدهایی به دنبال داشت که بی تردید آثار آن بر همگان روشن است.
رفتن یا آمدن یک مدیر یک روند طبیعی است که قطعا هم موافقانی دارد و هم مخالفانی. مهم این است که ما بتوانیم نظراتمان را درباره مسائل مورد نظر در یک چارچوب قانونی و با لحاظ منافع ملی و منافع منطقه ای ابراز کنیم.
همان گونه که قران کریم می فرماید صلاح و رستگاری در اتحاد و انسجام است. می توان نظری متفاوت و حتی مخالف داشت اما به فرموده قران باید با اتحاد و انسجام عمل کرد تا خدای ناکرده منافع شهر در کوتاه مدت و یا بلندمدت به مخاطره نیفتد.
این مساله را نیز نباید فراموش کرد که همواره کسانی هستند که از بروز اختلافات سواستفاده می کنند و به گسترده تر شدن کینه دامن می زنند.
شناختن اختلاف و تفاوت از کینه ورزی و یا طرح مسائلی تنش زا زیاد سخت نیست.
2- یکی دیگر از مسائلی که در کازرون وجود دارد بحث «شهری- روستایی» است. ما انسان ها از هر قوم و از هر منطقه ای که باشیم بر یکدیگر برتری نداریم. آن چه که سبب برتری انسان هاست پایبندی به ارزش های اخلاقی و درست کرداری است.
اخلاقی عمل کردن است که می تواند انسان را به اوج و کمال برساند و نه مثلا ساکن شهر یا روستا بودن.
یکی از پیش شرط های توسعه زدودن چنین نگاه هایی است که از منظر قرانی نیز مطرود است. چون به فرموده قران تنها تقوی است که سبب برتری یک انسان می شود.
3- وجود احزاب و تشکل ها و گروه های مختلف در شهر امری طبیعی و مثبت است که می تواند به توسعه یاری رساند اما هیچ گاه نباید منافع گروهی و حزبی بر منافع شهر غلبه کند که اگر چنین شود همه با هم اسیب می بینند و شهر نیز دچار خسران خواهد شد. مهم این است که احزاب مختلف بتوانند در عین تفاوت ها زمانی که بحث توسعه و برنامه ریزی برای پیشبرد امور مطرح است، با اتحاد و انسجام به این روند یاری رسانند.