خبرگزاری رسا ـ نشست ویژه برگزیدگان سومین دوره جشنواره علامه حلی در آستانه برگزاری سومین دوره این جشنواره پژوهشی در قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در آستانه سومین دوره جشنواره علامه حلی، نشست ویژه برگزیدگان این دوره جشنواره با هدف ارتقای سطح مهارت و بینش پژوهشی و ایجاد زمینه همگرایی علمی، عصر امروز برگزار شد.
براساس این گزارش، در بخش نخست این برنامه که در قالب کارگاههای پژوهشی در دو گروه برادران و خواهران برگزیده برگزار شد، حجتالاسلام موسی شبستری و دکتر سلطانی از استادان حوزه و دانشگاه به تبیین و تشریح موضوعات مطرح شده در این دوره پرداختند.
بخش دوم این مراسم به برگزاری نشست علمی جایگاه پژوهشگاههای حوزوی در پیشرفت و اعتلای حوزه با حضور برگزیدگان جشنواره و با سخنرانی حجتالاسلام حمید پارسانیا، مسؤول کمیسیون حوزوی شورای انقلاب فرهنگی اختصاص داشت که این نشست از ساعت 19 تا 20 در سالن همایشهای انجمنهای علمی حوزه برگزار شد.
در این نشست علمی که با هدف بیان افقها و موانع فراروی پژوهشگران حوزوی برگزار میشد، حجتالاسلام پارسانیا بخش اعظم مبنای تولید علم را به عهده نهادهای حوزوی دانست و با برقراری نسبت بین نیازهای علمی جامعه و تلاشهایی که در حوزه انجام میشود، به ارائه راهکار برای رفع خلأها و آسیبهای پژوهش در حوزه پرداخت.
حجتالاسلام مهدی طهماسبی، مسؤول کانون پرورش استعداد پژوهشگری طلاب در حاشیه برگزاری این مراسم با بیان اینکه جشنواره علامه حلی سومین دوره خود را پشت سر میگذارد، به خبرنگار خبرگزاری رسا، گفت: مهمترین هدف برگزاری کارگاههای پژوهشی را ارزشیابی مقالات و برطرف کردن اشکالات پژوهشگران است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی نگارش مقاله علمی با تأکید بر جملهنویسی، پاراگرافنویسی و نحوه چینش صحیح پاراگرافها برای مقاله علمی در کانون پرورش استعداد پژوهشگری طلاب، افزود: در نشست مشترک برگزیدگان سومین دوره جشنواره حلی در تلاشیم تا خلاصهای از مطالب کارگاههای برگزار شده را برای برگزیدگان جشنواره بیان کنیم.
حجتالاسلام طهماسبی، هدف اصلی جشنواره علامه حلی را شناسایی طلاب برگزیده و معرفی آنها به جامعه علمی دانست و ابراز داشت: برگزاری کارگاههای پژوهشی مقدمهای است تا ارتباط پژوهشگران با جشنواره بیشتر حفظ شود، گروهی تشکیل شود و بعدها از این افراد به عنوان برگزیدگان سالهای مختلف جشنواره علامه حلی استفاده شود.
گفتنی است، نشست مشترک برگزیدگان سومین دوره جشنواره حلی ویژه برادران برگزیده در کانون پرورش استعدادهای برتر حوزه و کارگاه پژوهشی خواهران برگزیده این جشنواره به طور همزمان از ساعت 16 در ساختمان انجمنهای علمی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، همزمان با برگزاری سومین جشنواره علامه حلی(ره)، برترین آثار پژوهشی 93 نفر از طلاب جوان سراسر کشور، طی مراسمی که با حضور آیت الله سبحانی، از مراجع عظام تقلید، آیت الله مقتدایی، رئیس حوزههای علمیه سراسر کشور و جمعی از علما، بزرگان و طلاب نخبه حوزههای علمیه سراسر کشور در سالن همایشهای مرکز جهانی علوم اهل بیت(ع) برگزار شد با اهداء لوح و هدایایی تجلیل شدند. گزارش فرآیند برگزاری سومین جشنواره و نتایج آن در سومین دوره از جشنواره علامه حلی(ره) بیش از 4500 اثر از طلاب جوان و نوقلم سراسر کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که این آمار نشاندهنده استقبال روزافزون طلاب پژوهشگر از این جشنواره و رشد تقریبا دوبرابری آثار دریافتی نسبت به سال گذشته میباشد و بیانگر این نکته است که جشنواره در حال یافتن جایگاه درخور در حوزههای علمیه است.
برترینهای سومین جشنواره علامه حلی(ره) در حضور آیت الله سبحانی و آیت الله مقتدایی تجلیل شدند.
دبیر سومین جشنواره علامه حلی (ره) در این مراسم در خصوص هدف از برگزاری سومین جشنواره علامه حلی (ره) اظهار داشت: این جشنواره با هدف ترغیب و تشویق طلاب سراسر کشور به امر پژوهش، آموزش شیوههای پژوهش، استعدادیابی و شناسایی استعدادهای برتر و نخبگان طلاب جوان برگزار شده است.
حجت الاسلام مجتبی گودرزی در ادامه با بیان اینکه این دوره با دورههای گذشته تفاوتهایی داشته است، تصریح کرد: از ویژگیهای بارز این دوره این است که امسال به جهت افزایش انگیزه طلاب شهرستانی، برای نخستین بار جشنواره به صورت 2 مرحلهای و منطقهای در استانهای اصفهان، خراسان و تهران به شکل مستقل برگزار شد و طلاب این مناطق آثار خود را به دبیرخانههای استان متبوع خود ارسال و از این میان آثاری برگزیده شد و در مرحله دوم آثار برگزیده به دبیرخانه قم فرستاده و مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت و امید است تا با افزایش ظرفیت در سالهای آتی، در استانهای دیگر نیز شاهد برگزاری جشنواره باشیم.
ارسال بیش از 4500 اثر به دبیرخانه سومین جشنواره علامه حلی(ره)
وی آسیبشناسی فرمهای ارزیابی قبلی جشنواره، همکاری جدی معاونت پژوهشی حوزههای علمیه خواهران و معاونتهای پژوهشی حوزههای علمیه استانهای دیگر با دبیرخانه جشنواره علامه حلی را از دیگر ویژگیهای سومین دوره جشنواره برشمرد و افزود: امسال در سومین دوره از جشنواره علامه حلی (ره) بیش از 4 هزار و 500 اثر از طلاب جوان به دبیرخانه ارسال شد که این آمار نشان دهنده استقبال روز افزون طلاب پژوهشگر از این جشنواره و رشد تقریبا 2 برابری آثار دریافتی نسبت به سال گذشته میباشد.
گودرزی اضافه کرد: در این دوره همچنین برای ارسال آثار سقف معینی انتخاب شد و طلاب نمیتوانستند بیش از سه اثر برای جشنواره ارسال نمایند.
وی در خصوص تعداد شرکت کنندگان و تفکیک آثار ارسالی بین طلاب خواهر و برادر گفت: تعداد 2 هزار 467 نفر برادر و 2 هزار و 254 نفر خواهر در این جشنواره شرکت داشتند، همچنین تعداد کل آثار دریافتی دبیرخانه 2 هزار و 229 اثر از برادران و 2 هزار و 316 اثر از خواهران بود که برخی افراد به جای یک اثر دو اثر ارائه کرده و یا برخی دیگر به صورت مشترک اثر ارسال کرده بودند.
دبیر سومین جشنواره علامه حلی قالب آثار ارسالی به جشنواره را کتاب، مقاله و پایان نامه عنوان کرد و افزود: در این دوره بیشترین میزان رشد در اختیار استان خراسان شامل خراسان رضوی، شمالی و جنوبی از 88 اثر در دوره دوم به بیش از 900 اثر در دوره سوم میباشد همچنین از نظر بیشترین آثار ارسالی مدرسه علمیه جامعه الامام المنتظر از اصفهان با 158 اثر در رتبه اول و جامعه الزهرای قم با 90 اثر در رتبه دوم قرار دارند.
یکی از عوامل افزایش شرکتکنندگان در جشنواره، همکاری مؤثر حوزههای علمیه خواهران با جشنواره علامه حلی(ره) است و همچنین معاونان پژوهشی مراکز استانی حوزه علمیه نیز با جشنواره علامه حلی همکاری خوبی داشتهاند.
تبلیغات صورت گرفته و همچنین اعزام هیئتهای مختلف از سوی دبیرخانه جشنواره به استانهای کشور در راستای تشویق طلاب به شرکت در جشنواره نیز از دیگر عوامل افزایش شرکتکنندگان در جشنواره است.
از ویژگیهای بارز این دوره نسبت به دوره گذشته این است که امسال جهت افزایش انگیزه طلاب شهرستانی، برای نخستینبار جشنواره را بصورت منطقهای در استانهای اصفهان، تهران و خراسان بصورت مستقل برگزار کردیم و طلاب این استانها آثار خود را به دبیرخانههای استان متبوع خود ارسال کردهاند که آثار برگزیده این استانها علاوه بر دریافت جایزه از دبیرخانه استانی، جهت رقابت نهایی با برگزیدگان دیگر استانها، به دبیرخانه مرکزی واقع در قم ارسال شد که برخی از آنها نیز جزء برگزیدگان نهایی سومین جشنواره میباشند.
تمایز دیگر جشنواره امسال با دوره گذشته، نحوه اطلاعرسانی به مدارس سراسر کشور است. بدینگونه که سال گذشته با تکتک مدارس علمیه سراسر کشور تماسهایی برقرار شد و فراخوان جشنواره به اطلاع بیش از 700 مدرسه علمیه برادران و خواهران رسانده شد. امسال، علاوه بر تماس با اکثر مدارس، جهت اثربخشی بیشتر، اطلاعرسانی فراخوان جشنواره را برای کلیه خواهران طلبه از طریق مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران و برای براداران طلبه از طریق اداره امور استانهای معاونت پژوهش و همچنین معاونین پژوهش حوزههای علمیه استانی انجام دادیم. به عنوان مثال، با همکاری بسیار مثبتی که معاون محترم پژوهش حوزه علمیه استان فارس با دبیرخانه جشنواره داشتند، تعداد 776 نفر از طلاب محترم برادر و خواهر استان فارس آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند و این امر در حالی اتفاق افتاد که سال گذشته جمعا 69 نفر از طلاب این استان با ارسال آثار خود، در جشنواره مشارکت داشتند.
در این دوره همچنین برای ارسال آثار، سقف معینی انتخاب شد و طلاب نمیتوانستند بیش از سه اثر برای جشنواره ارسال نمایند.
آثاری که به دبیرخانه جشنواره ارسال میشوند، شامل کتب، مقالات و پایاننامهها پس از دریافت از صندوق پستی جشنواره، ابتدا به واحد "تنظیم و ثبت آثار" ارسال شده و در آنجا فرمهای ثبتنامی که توسط صاحبان آثار پر شده است، بررسی و در صورت کامل بودن، در بانک جشنواره به ثبت میرسد. همچنین در صورت کامل نبودن فرمهای ثبتنام، توسط این واحد با صاحبان آثار تماس برقرار شده و اطلاعات مورد نیاز تکمیل میگردد.
پس از اینکه اطلاعات آثار ارسالی در بانک جشنواره به ثبت رسیده و تأیید شد، توسط مسئول بخش اجرایی جشنواره، شرایط اولیه آن آثار بررسی شده و پس از پالایش و حذف آثار فاقد شرایط اولیه، آثار حائز شرایط، جهت انجام فرایندهای ارزیابی به بخش علمی ارجاع داده میشوند که در کمیته علمی این بخش، بر روی تمامی آثار حائز شرایط اولیه، ارزیابی اجمالی صورت میگیرد.
در مرحله بعد، آثاری که حد نصاب لازم در ارزیابی اجمالی را کسب میکنند وارد مرحله ارزیابی تفصیلی میشوند که در این مرحله نیز، توسط بیش از 80 ارزیاب باسابقه خواهر و برادر با تحصیلات عالی حوزوی و دانشگاهی اکثریت آثار دوبار به صورت تفصیلی ارزیابی میشوند.
در تمام مراحل ارزیابی، ارزیابان بر اساس مؤلفههای متعددی که در فرمهای نهگانه جشنواره موجود است، امتیاز آثار و همچنین نقاط قوت و یا ضعف آنها را تعیین میکنند.
پس از اتمام ارزیابیها و مشخص شدن برگزیدگان اولیه، آثار این برگزیدگان مجددا در کمیته علمی بررسی شده و از میان آنان، برگزیدگان نهایی جشنواره معرفی میشوند.
همچنین بر اساس رویه حسنهای که از سال گذشته در دبیرخانه جشنواره پایهگذاری شد و در راستای تحقق اهداف آموزش پژوهش، پس از برگزاری مراسم جشنواره، نقاط قوت و ضعف کلیه آثاری که به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، طی نامهای به آدرس پستی صاحبان آن آثار ارسال خواهد شد.
با اتمام ارزیابیها در سومین جشنواره علامه حلی(ره)، در مجموع تعداد 51 نفر از طلاب محترم خواهر و برادر حائز رتبههای اول تا سوم شدند که از این افراد، دو نفر به عنوان رتبه اول، 24 نفر رتبه دوم و 25 نفر به عنوان رتبه سوم معرفی شدند و در مراسم تقدیر از برگزیدگان سومین جشنواره علامه حلی(ره) که در تاریخ 5 اسفندماه در سالن همایش مرکز جهانی علوم اهلبیت(ع) و با سخنرانی حضرت آیتالله العظمی سبحانی برگزار شد، لوح تقدیر و جوایز خود را دریافت کردند.
همچنین آثار 93 نفر از طلابی که در این دوره امتیاز بالاتر از 70 را کسب کردهاند به عنوان شایسته تقدیر شناخته شدند که مبلغی به عنوان هدیه از سوی دبیرخانه جشنواره به آنان پرداخت خواهد شد.
رتبه اول:
«محمدامین ابوالحسنی» با ارائه اثر "شرایط مقدمات برهان در ترازوی تحلیل"
«علیرضا آزاد» با ارائه اثر "بررسی تطبیقی مبانی روشهای تفسیر قرآن و انگارههای هرمنوتیستهای کلاسیک"
رتبه دوم:
«قاسم عارف» با ارائه اثر "بررسی تطبیقی عنصر ارتباطی قضیه از دیدگاه امام خمینی(ره) و علامه طباطبایی(ره)"
«سپیده نویدی» با ارائه اثر "شناسایی و تحلیل بداء از دیدگاه وحی و عقل"
«سید جمعه خان سیداف» با ارائه اثر "نگاهی به زندگانی پیامبر اعظم(ص)"
«علی سهرابپور» با ارائه اثر "گناه در تنهایی"
«غلامحسین جوادپور» با ارائه اثر "اخلاق باور"
«معصومه گلگلی» با ارائه اثر "تأثیر نفس پیامبر اکرم(ص) در عالم وجود (با رویکرد به مسأله توسل)"
«زهرا یوسفی روشناوند» با ارائه اثر "وحی از منظر شیخ اشراق"
«مرتضی محمودخانی» با ارائه اثر "تناسب ذاتی بین الفاظ و معانی"
«سید حسین فلاحزاده ابرقویی» با ارائه اثر "تحلیل و بررسی غلو و غالیان در مدرسه حدیثی کوفه"
«مقداد درگاهی» با ارائه اثر "النحو فی رحاب القرآن الکریم"
«زهرا عظیمی» با ارائه اثر "احکام تشریعی قرآن در حوزه حقوق خانواده با تکیه بر معیارهای سازگاری، تناسب، هماهنگی و واقعگرایی"
«فاطمه مغیثی» با ارائه اثر "علم حجاب اکبر"
«زهره خاکی» با ارائه اثر "حجامت و زالودرمانی در طب اسلامی"
«مهدی مردانی» با ارائه اثر "اعتبارسنجی انگاره ستایش امام علی(ع) از خلیفه دوم (بر پایه خطبه 228 نهجالبلاغه)"
«فاطمه مریدی» با ارائه اثر "نقش مصلحت در عرفی شدن دین از منظر امام خمینی(ره)"
«مهدی رفیعا» با ارائه اثر "روزه عاشورا (بررسی فقهی تاریخی اخبار مربوط به روزه عاشورا در مجامع اهلسنت و تشیع)"
«الهام اسکندری» با ارائه اثر "روششناسی نظریه فقهی فهم اجتماعی نصوص"
«احمد امامیراد» با ارائه اثر "مسائل اخلاقی در مشاوره اسلامی و مقایسه آن با نظامنامه اخلاقی انجمن مشاوره آمریکا"
«وحیده جعفرآبادی» با ارائه اثر "بلوغ عقلانی و جسمانی از منظر آیات و روایات"
«محمدحسین کیانی» با ارائه اثر "جنبشهای نوپدید معنوی در چشمانداز فرهنگی ایران"
«امالبنین دامادی» با ارائه اثر "شناخت بنیاسرائیل دیروز و صهیونیسم امروز"
«لیلا یوسفزاده بایگی» با ارائه اثر "ایمان از نگاه شهید مطهری"
«حمیده سادات شهیدی» با ارائه اثر "روشهای مواجه با اضطراب کودکان"
«شیر علی شجاع» با ارائه اثر "نقد نظریه تجربه دینی یا تأکید بر قرآن"
رتبه سوم:
«ابوالفضل هادیمنش» با ارائه اثر "ترجمه کتاب مختارنامه"
«سید ذبیحالله مسعودیانزاده» با ارائه اثر "مسئولیت ناشی از اقدامات تماشاگران مسابقات ورزشی"
«سید مصطفی مطهری بیگدلی» با ارائه اثر "حوزه حدیثی سمرقند و کش"
«معصومه سادات سالک» با ارائه اثر "پارادوکس مرتبه مثالی نفس حادث در نفسشناسی صدرالمتألهین"
«رییس اعظم شاهد» با ارائه اثر "اعجاز ازدیدگاه مستشرقان"
«شکوراف» با ارائه اثر " ترجمه کتاب حکمتنامه کودک"
«سمیه مقدسی» با ارائه اثر "فرزندخواندگی در ایران"
«آرزو شکری» با ارائه اثر "حقوق اهلبیت(ع) از دیدگاه قرآن و حدیث"
«محمد پناهیبخش» با ارائه اثر "کتاب الاسامی"
«محمدامیر حقشناس» با ارائه اثر "مبادی منطق"
«مسلم گریوانی» با ارائه اثر "خدایی که در این نزدیکی است"
«فائزه اسکندری» با ارائه اثر "ارزیابی نرمافزارهای علوم اسلامی (قرآن، حدیث، فقه و احکام) شهر قم از سه دیدگاه رابط کاربر، قابلیت جستجو و تجربه کاربری"
«محمد حقانیفضل» با ارائه اثر "بررسی خطاناپذیری عهد جدید از دیدگاه مسیحیان"
«محمدکاظمی» با ارائه اثر "سبکشناسی تفسیر تبیان در تعامل با روایات تفسیری"
«زهرا گودرزی» با ارائه اثر "بررسی شبیهسازی و احکام آن"
«لیلا کولیوند» با ارائه اثر "مادر و سیر تربیتی کودک و نوجوان"
«مهدیه نامدار» با ارائه اثر "جهانی شدن و امنیت ملی ایران با تاکید بر فرهنگ شیعی"
«مرضیه صادق» با ارائه اثر "تفسیر علیت به تشأن در فلسفه ملاصدرا"
«حسین جمالی» با ارائه اثر "تمرین صرف"
«نفیسه شمیرانیمهر» با ارائه اثر "نوآوری علامه طباطبایی(ره) در برهان صدیقین"
«سمیرا قنبری» با ارائه اثر "التطور الدلالی فی المفردات القرآنیه"
«محمد ناطقی» با ارائه اثر "زبان دین از دیدگاه ویتکنشتاین و علامه طباطبایی(ره)"
«نعیمه تاجیک خاوه» با ارائه اثر "مباحث فقهی روشهای پیشگیری از بارداری"
«معصومه اسماعیلی» با ارائه اثر "عقلانیت در فلسفه ابنسینا"
شایستگان تقدیر:
علی عباسآبادی
سید عنایتالله کاظمی
ابولفضل آخوندزاده
سید احمد فقیه
سعید هلالیان
نجمه جوادیپور
حکیمه مفتح
ژیلا اسدی
سمانه نهاوندی
سید علیرضا عالمی
سیده الهام امامزاده
فاطمه شابندر
محمدجواد حسنیبیرونی
فاطمه روحبخش زائری
سمیه مهدوینژاد
سید خلیل حسینی
محدثهسادات حقشناس
سیده زهرا معصومیلاری
مرضیه احمدی
عبدالحسین مشکانی
وحید مهدویراد
رضا یعقوبی
اصغر کشوری
امیدجان گنجهاف
مینا حسینی
نرجس صفری
پروین نیکسرشت
مریم یزدانی
الهام ملکشاهی
وحیده دانا
محبوبه کافی
فاطمه خالقصفت
عبدالقادر محمدی
محمدحسین مدنی
زینب داربر
آزیتا رستم گوهری
خدیجه فرجی تیرآبادی
احمد موذنی بیستگانی
فاطمه مسچی
وجیهه محمدیدوست
رضا وظیفهمند
زینب گرامی
سعیده محسنینسب
احمد اولیایی
محرابعلی صفدری
زینب داودی
فاطمه اکبری
محمدحسین فصیحی
محمد کاشیزاده
محمد سلطانمحمدی
محمدهادی کمالی
حسینعلی محمدی
قربان علی فکرت
سید کاظم کاظمی یزدی
حسین رحمانی تیرکلائی
فائزه حاجیابراهیم
رقیه احمدپور
ثریا آشوری
مجتبی قربانیشهرت
مهدی جهانشاهی
فاطمه مدرس
محمدعلی اسماعیلی
زینب تشکریصالح
محمدباقر محقق
ولیالله عباسی
سید مرتضی عادلی
حامد ولیزاده
علی هوشیار
علیرضا صادقیخواه
اشرف عاشقحسینی
عباسعلی مشکانی
محسن باباخانی طهرانی
سید مهدی موسوی
حدیثه زنگنه
معصومه حسنزاده
اعظم پورحیدر
معصومه نجفیدلیر
مصطفی مسعودیان
محبوبه اختری
زهرا محسنزاده
وجیهه تقیزاده
محمدامین میرزایی
نسیبه سوری
معصومه حمیدیپور
محمد مروارید
سید صابر قیاسالحسینی
فهمیه قاسمی فیروزآبادی
طاهره روحانی
اکرم حسینی
نسرین زندیبهار
منیژه شمسایی
لیلا شهمرادی
ملیحه شاکری