|
به گزارش خبرآنلاین، او که چندی پیش مهمان کافه خبر بود، اینگونه به شرح خاطه اش از این سفر پرداخت:
من در این سال سفری به ژاپن داشتم که مشاهدات جالبی از آن دارم. من که برای حضور در کنفرانس صلح و ادیان به ژاپن رفته بودم از 5 شهر آنجا بازدید کردم و با واقعیات جالبی روبهرو شدم. من ژاپن را در «نان» خلاصه میکنم. «ن» اول نشانه نظم در آنجا، «الف» به دلیل ادب و احترام زیادی که برای هم قائل بودند و «ن» دوم هم نشانه نظافت در ژاپن است. ژاپنیها با این «نان» همه را مسحور خودشان کردهاند.
معمولاً جلسات در ایران با یک ربع تا نیم ساعت و گاهی هم تأخیر بیشتر آغاز میشود اما در ژاپن جلسات 800 نفره بدون حتی یک دقیقه تأخیر آغاز میشد. چون از یک ربع قبل تمام صندلیها پر بود. درهای سالن را بعد بستند، سه دقیقه قبل از آغاز جلسه یک زنگ هشدار نواخته شد، یک دقیقه قبل از آغاز جلسه، مجری پشت تریبون قرار گرفت و رأس ساعت هم جلسه با تمامی مهمانان آغاز بهکار کرد. آن قدر آنجا نظم حاکم بود که میشد ساعت را با برنامههای آنها تنظیم کرد! کما اینکه در یکی از جلسات من ساعت همراهم نبود ولی از روی لیست سخنرانان متوجه شدم که ساعت باید بین 9 تا 9: 10 باشد.
خیلی جالب است که ما در نهجالبلاغه داریم «الله الله فی نظم امرکم» و «النظافته من الایمان» اما آنها که بودایی هستند به آن عمل میکنند.
در فرودگاه امام خمینی(ره) یک آقایی که او هم از ژاپن آمده بود از من پرسیدکه در ژاپن چه دیدهام و من هم همین «نان» را برای او شرح دادم. آن آقا بعد به من گفت که چطور است که نماز و روزههایش را ما در ایران میگیریم اما آثارش در آنجا ظاهر میشود؟ و من هیچ جوابی نداشتم به او بدهم! متأسفانه ما به این معارف و اصول دینیمان عمل نمیکنیم. البته بین دین ما و آیین بودا مشترکات زیادی وجود دارد. این عقبماندگی در ایران ناشی از دین و فرهنگ ما نیست. ناشی از عدم التزام به دینمان است. در طول تاریخ ما حاکمان ظالمی داشتیم و برای همین است که این قدر دروغ در جامعه ما زیاد است.
به یاد عبارتی از سیدجمالالدین اسدآبادی افتادم که میگفت به غرب رفتم و دیدم که خوب به قرآن عمل میکنند، به شرق -کشورهای عربی بهویژه مصر و عربستان- رفتم و دیدم که خوب قرآن میخوانند و به ایران آمدم و دیدم که خوب به قرآن قسم میخورند!
علت پیشرفت آنها همین ظرافتهاست که الان در تکنولوژی حرف اول را در دنیا میزنند. باید این موارد برای ملت ما باز شود. دکتر عبدالرحیم گواهی که گویا از دامادهای آیتالله جعفری هستند، پنج سال سفیر ایران در ژاپن بودهاند و ایشان هم سخنان مرا که در جمعی تعریف میکردم، تأیید کردند.