توسعه و سرمایه گذاری ارتباط مستقیمی با امنیت اجتماعی دارد. به این معنا که هر میزان امنیت اجتماعی بهبود یابد به همان میزان سرمایه گذاری و توسعه نیز روند رو به رشدی خواهد داشت.
امنیت عمدتا به دو بخش تقسیم می شود: امنیت بیرونی و امنیت درونی.
امنیت بیرونی همان برقراری امنیت در سطح جامعه است. یعنی امنیت بیرونی را زمانی می تواینم بهبود یافته تلقی کنیم که حوادث تهدید کننده امنیت اجتماعی مانند قتل،سرقت و جنایت و... کاهش یافته باشد. با کاهش یافتن آمار این حوادث می توان گفت که وضعیت امنیت بیرونی ارتقا یافته است.
مقصود از امنیت درونی نیز «امنیت روانی اعضای جامعه» است.
بی تردید با بهبود امنیت بیرونی، شهروندان نیز احساس امنیت روانی بهتری خواهند داشت که همان امنیت درونی است.
با این مقدمه می توان نتیجه گرفت که امنیت اجتماعی یکی از ضروری ترین نیازهای زندگی بهتر بشر و یکی از زیربناهای توسعه و جذب سرمایه است.
شهرستان کازرون متاسفانه یکی از شهرهای جرم خیز استان فارس است.
قاعدتا امنیت را در کازرون فقط با بخشنامه و دستور نمی توان برقرار کرد. فرهنگ سازی اصلی ترین محور برقراری امنیت اجتماعی پایدار است. آمار بزه و جرم را هنگامی می توان کاهش داد که هم زیربنای فرهنگی تقویت شود و هم ساختارهای اقتصادی اصلاح شود. یعنی امنیت اجتماعی و توسعه لازمه و ملزوم هم هستند.
به عبارت روش تر هنگامی که ساختارهای اقتصادی اصلاح شود و آمار بیکاری کاهش پیدا کند طبعا بخشی از جرم ها مانند سرقت روند نزولی خواهند یافت و از آن سو هم هر چه قدر امنیت اجتماعی بهبود پیدا کند، توسعه و سرمایه گذاری نیز رشد خواهد داشت و این به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال نیز یاری می رساند.
حضرت علی(ع) نیز می فرمایند هر گاه فقر و نداری از دری وارد شود، ایمان از در دیگر خارج می شود.
این حدیث امیر مومنان به خوبی نشان دهنده اهمیت بنیان های اقتصادی و لزوم توجه به آن جهت جلوگیری از فرو غلتیدن افراد به دامان بی ایمانی در جامعه است.
بی ایمانی در جامعه همان افزایش دروغ و ریا و کلاهبرداری و در یک کلام افزایش بزه و گناه است.
بی تردید برای کاهش آمار بزه باید به اصلاح ساختارهای اقتصادی همت گمارد تا از این راه هم امنیت اجتماعی وضع مقبول تری داشته باشد و هم توسعه و سرمایه گذاری روند صعودی پیدا کند.
طبیعی است که جذب سرمایه در فضای امن صورت می گیرد و مادامی که فضای امن وجود نداشته باشد نه تنها سرمایه ای برای توسعه جذب نخواهد شد، بلکه سرمایه های موجود نیز از شهر خارج می شوند.
نگارنده این سطور بر این باور است که برای کاهش آمار جنایت هایی مانند قتل و سرقت باید رونق اقتصادی در کل شهرستان کازرون وجود داشته باشد تا از این رهگذر هم توسعه و رشد فرهنگی در سایه رفاه اقتصادی حاصل شود و هم با رشد و توسعه فرهنگی در کنار توسعه اقتصادی، خود به خود آمار جرم و جنایت بنا به آموزه های دینی مان کاهش خواهد یافت