|
با اطمینان می توان ادعا کرد که یکی از کانون های اصلی روزنامه نگاری که از اواسط حکومت ناصرالدین شاه در این زمینه نقش ایفا کرد، دیار پهناور فارس بود.
انتشار (المنطبعه فی الفارس) توسط میرزا تقی کاشانی، آغاز نهضت روزنامه نگاری فارس در سال 1289 ه.ق است و اینک که حدود یکصدو پنجاه سال از انتشار اولین نشریه در فارس می گذرد، وقتی به اسناد بازمانده از آن روزها می نگریم، کارنامه مطبوعات فارس را سرشار از تحولات و رویدادهای مهم تاریخی و فرهنگی می بینیم.
لزوم حفظ و طبقه بندی، معرفی و مرجع شناسی را در زمینه نشریات فارس برای اهل تحقیق، از جایگاه ویژه ای برخوردار است و جای بسی خورسندی است که اکنون با کوشش و بررسی منابع و اسناد موجود در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و سایر مراکز توسط خانم ها شیوا رضایی و مرجان یزدان پناه، اولین راهنمای جامع مجله ها و روزنامه های فارس در دسترس پژوهشگران و محققان قرار گرفته است.
راهنمای مجله ها و روزنامه های فارس به همت مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس و بنیاد فارس شناسی در 128 صفحه با شمارگان 1000 نسخه در اسفند ماه 1390 توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران به زیور چاپ آراسته شده است.
این راهنمای جامع علاوه بر معرفی نشریه های عام و فرهنگی در حال انتشار استان فارس بر اساس صفحه شناسنامه و مشخصات ظاهری و محتوایی به شیوه الفبایی، به معرفی مجلات علمی-پژوهشی و دانشگاهی صاحب مجوز نیز پرداخته است که می تواند راهگشای بسیاری از پژوهشگران دانشگاهی در تحقیق های آینده ی آنان باشد.