|
به گزارش درخشنده خبرنگار کازروننما؛ نماینده مجری طرح سد نرگسی گفت:این سد با 23 درصد پیشرفت فیزیکی در این استان در حال احداث است و با بهره برداری از آن سالانه 10 میلیون متر مکعب آب برای حفظ زیست بوم به دریاچه پریشان کازرون اختصاص می یابد.
سید عبدالصاحب موسوی، بیان داشت: بهبود زیست بوم دریاچه و تالاب بین المللی پریشان کازرون با تخصیص 10 میلیون مترمکعب آب به این دریاچه، از مهم ترین اهداف ساخت سد نرگسی است.
وی افزود: تامین آب آشامیدنی مورد نیاز شهرستان فراشبند و روستاهای اطراف، تامین بخشی از نیاز آبی صنایع محدوده طرح،تامین بخشی از نیاز آب زمین های کشاورزی دشت های جره، بالا رود، بلبلک، دادین و خوشاب از توابع شهرستان کازرون از دیگر اهداف اجرای این سد است .
نماینده مجری طرح سد نرگسی گفت:تولید سالیانه انرژی برقابی به میزان 6/52 گیگا وات ساعت و مهار و کنترل سیلاب از دیگر اهداف این سد است.
موسوی ادامه داد:عملیات اجرایی طرح سد ونیروگاه نرگسی مرداد سال 1389 آغاز شد و تاکنون پس از گذشت دو سال و نیم از شروع عملیات اجرایی، با وجود این که تا کنون حدود 100 میلیارد ریال اعتبار به طرح اختصاص یافته، پیشرفت فیزیکی طرح مناسب و بیش از 23 درصد است.
وی با تاکید براین که تامین آب شرب، صنعت، کشاورزی و همچنین تامین سالانه 10 میلیون مترمکعب آب تالاب پریشان از اهداف اصلی طرح است و از اهمیت بسیاری در این طرح برخوردار است ، گفت:امیدواریم با تخصیص اعتبار به موقع مورد نیازاین طرح در سال 95 به بهره برداری برسد.
سد و نیروگاه نرگسی در45 کیلومتری جنوب شرقی کازرون درحال ساخت است ، حوضچه آبریز این سد از نظر تقسیمات کشوری در استان فارس و در جنوب غربی شهر شیراز قرارمی گیرد.
رودخانه جره که در نهایت با سرشاخه هایش به سد نرگسی می پیوندد، سرشاخه اصلی رودخانه دالکی است که از دامنه های جنوبی کوه دشت ارژن سرچشمه می گیرد و دوسرشاخه اصلی رودخانه جره شامل سرخون و تنگ گچی است.
سد نرگسی از نوع خاکی با هسته ناتراوا است ، طول تاج سد 600 متر و عرض آن 10 متر و ارتفاع سد از بستر رودخانه بیش از 77 متر است.
دسترسی به محل اجرای پروژه نیز از طریق جاده کازرون به فراشبند میسر می شود.
درود بر خادم ملت درود بر تنهاترین سردار سازندگی کازرون دورود بر نماینده مردم دورود بر دهقان ناصرآبادی