|
رضا صنعتي / حجت الاسلام شيخ عبدالله انصاري راد فرزند لطفالله در سال 1314 شمسي در روستاي بليان از توابع كازرون متولد شد. وي تحصيلات حوزوي خود را از 16 سالگي نزد حجت الاسلام و المسلمين شيخ عباس توانا از ديگر روحانيان بلياني آغاز كرد.
پس از آن تحصيلات خود را نزد آيتالله عبدالكريم مختاريان كازروني در حوزهي علميهي كازرون ادامه داد. وي همچنين به مدت دو سال به قم مهاجرت كرده و كتاب مكاسب را از محضر آيتالله محمد فاضل لنكراني و كتاب رسائل را از محضر آيتالله شيخ مصطفي اعتمادي بهره برد. وي پس از مراجعت از قم در بليان ساكن شده و به اقامهي جماعت و تبليغ دين روي آورد.
شيخ عبدالله انصاري با اوج گرفتن مبارزات انقلابي نقش قابل توجهي در بيداري و جذب مردم روستاي بليان و برخي ديگر از روستاهاي كازرون به نهضت امام خميني (ره) داشت. وي با موتورسيكلت در برخي روستاها حضور يافته و پيام دين و انقلاب را به مردم آنها ميرساند. از جمله روستاهايي كه وي به روشنگري در آنها روي آورد ميتوان به سيفآباد، مشتان، مهرنجان، ابوعلي، دادين عليا، دادين سفلي، پلآبگينه و... اشاره كرد.
وي در برخي موارد اطلاعيههاي امام خميني (ره) را بر روي منبر قرائت ميكرد. انصاري بلياني در راستاي مبارزات خود يك مرتبه بازداشت و در برخي مناطق نيز ممنوع المنبر شده است.
انصاري راد؛ سالهاي متمادي مسئوليت دفتر حجت الاسلام والمسلمين شيخ اسدالله ايماني (امام جمعه وقت كازرون) را بر عهده داشت و بقيهي ايام روز در بليان ساكن بود.
او پس از مهاجرت ايماني به بوشهر؛ به صورت كامل در بليان ساكن شد. خدمات فرهنگي انصاري به مردم و جوانان بلياني همواره باعث حفظ و رشد فضاي مذهبي و انقلابي در اين روستا بوده است. وي يكي از فرزندان خود به نام «نعمتالله» را نيز در ايام دفاع مقدس تقديم انقلاب اسلامي كرد.
شيخ عبدالله انصاري بلياني در تاريخ 8 تير ماه 1392 در سن 78 سالگي فوت كرد. يادش گرامي باد.
خدا رحمت کند ایشان را
بقای عمر شما و دوستان باشد
انسان سالم وصادق و یک مسلمان واقعی بود
دست حاج رضا درد نکند
واقعا انسان وارسته و بي ادعايي بود
جا دارد جامعه روحانيت نسبت به تربيت چنين افرادي بيشتر همت نمايند
دست همه بسيجيان كه در تشييع باشكوهش تلاش نمودند درد نكند .
خدا همه اسيران خاك را رحمت كند .