|
به گزارش کازرون نما، این منطقه جنگلی با ارتفاع متوسط از یک هزار و 500 متر تا دو هزار و 400 متر قسمتی از رشته کوه های زاگرس جنوب غربی بوده و یکی از بخشهای متراکم جنگلهای بلوط زاگرس را در خود جای داده است.
این منطقه دارای پوشش گیاهی و جانوری قابل ملاحظه ای بوده و علاوه بر بلوط، گونه های جنگلی دیگری همچون بادام کوهی، کیالک و ارژن را شامل میشود و نقش مهمی در تلطیف و اعتدال هوای مناطق جنوبی کشور داشته و به عنوان یک منطقه حفاظت شده و منطقه زیست کره به شمار می رود.
از نکاتی که این منطقه جنگلی را بسیار حائز اهمیت کرده قرارگیری بخشی از آن در منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان که به عنوان ذخیرگاه زیست کره محسوب میشود و همچنین قرارگیری منطقه حفاظت شده گوزن زرد در این جنگل است.
همچنین این جنگل از جمله آخرین جنگلهای جنوبی زاگرس محسوب می شود.
طی چند سال گذشته بیش از 20 هزار هکتار از این جنگلها در منطقه دشت برم دچار آسیب دیدگی و حتی نابودی شده و کارشناسان امر اعتقاد داشتند که آفت سوسک چوب خوار باعث از بین رفتن درختان شده است.
کارشناس تحقیقاتی منابع طبیعی استان فارس در خصوص خشک شدن درختان بلوط در منطقه دشت برم استان فارس گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که سوسکهای چوبخوار در خشکی درختان بلوط تاثیرگذار نبوده بلکه عواملی دیگری باعث این امر شده است.
اصغر آل حسین ادامه داد: سوسکهای چوبخوار در خشک شدن درختان بلوط منطقه به عنوان عامل ثانویه بوده و در ابتدا نقشی نداشته اند.
وی با بیان اینکه دخالتهای مردمی در خشک شدن درختان بلوط تاثیر زیادی داشته، اظهار داشت: متاسفانه مردم با کشتهایی که در این منطقه می کنند رطوبت مربوط به جنگل را که برای تجدید حیات و زاد آوری بوده از یبن می برند.
این کارشناس حشره شناسی با بیان اینکه مردم با شخمهای بی رویه جستها را از بین می برند، بیان کرد: تمام این عوامل دست به دست هم داده تا نوعی قارچ زغالی در هوا پخش شود و درختان را آلوده کند.
آل حسین با بیان اینکه در ارتفاعات دشت برم این سوسک چوبخوار دیده نمی شود، اظهار داشت: از قسمتهای مختلف جنگل که به این آفت مبتلا بوده نمونه برداری شده و به سازمان گیاهپزشکی ارسال شده است.
وی تاکید کرد: نتایج این نمونه برداری به دست آمده و به زودی اعلام می شود.
آسیب دیدگی درختان جنگلهای دشت برم
پیش از این مدیر کل منابع طبیعی استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام کرده بود که سوسکهای چوب خوار باعث از بین رفتن سطح وسیعی از درختان منطقه شده بود.
درختان بلوط این منطقه نقش بسیار تاثیر گذاری برای مقابله با پدیده ریزگردها داشته و به نوعی نقش سپر حفاظتی در مقابل آلودگی هوا برای شیراز و سایر شهرستانهای استان فارس ایفا می کنند از این رو از بین رفتن این درختان نه تنها آسیبهای زیست محیطی چشمگیری را برای محیط زیست انسانی وارد می کند بلکه جنگلهای این منطقه نیز در نوع خود دارای ارزشهای مختلف زیست محیطی هستند که نابودی آنها از نظر ارزشهای زیستی قابل جبران نیست.
مسئول نظارت و رسيدگي به محيط جنگلي دشت برم كيست چرا بايد بعد از نابود شدن
تعداد زيادي از درختان (به هر دليل) انهم وقتي
صداي دوستداران طبيعت درآمد متوجه اين واقعه ناگوار بشوند اميدواريم حالا كه بعد از مدت ها كه علت را فهميده اند در اسرع وقت
كاري انجام داده تا از نابودي بقيه درختان جلوگيري شود.
قاطع براين منابع داشته باشند هيچ كسي نمي تواند به خود اجازه دهد تا نسبت به اين منابع ادعاي مالكيت نموده ويا براي آن زمينه سازي كند .
مگه دریاچه پریشون رو آفتاب خشک کرد؟
همین اطرافیانش خشکش کردند که اصلا به قضیه طبیعت واقف نیستند. واقعا آدم گریش میگیره از دست برمی که 5 سال پیش پر از درخت بود و الان کچل شده