|
به گزارش دریافتی کازرون نما، از نتایج بررسی بازدید های قبل در خصوص ترشیدگی میوه انجیر و فعالیت مگس سرکه و کاهش خسارت باغات دیم انجیر شهرستان خبر داد. ترشیدگی میوه انجیر از جمله عوارض کاهش دهنده کمی و کیفی محصول انجیراست که در سال 92 بدلیل فراهم شدن شرائط رطوبتی و حرارتی و افزایش جمعیت و فعالیت مگس سرکه در باغات دیم مناطق انجیر کاری شهرستان سبب خسارت محصول و نگرانی باغداران گردید .
آقای مهندس راد کارشناس حفظ نباتات شهرستان افزود
طی بازدیدهایی که با حضور باغداران انجام گرفت روشهای مختلف از جمله استفاده از پروتئین
هیدرو لیزات مخلوط با آب و سم، شکر آب با سم
- سرکه با سم و آب حتی سایر میوه جات ترشیده جلب کننده همگی بصورت طعمه و جلب
و شکار حشرات و در مواردی استفاده از حشره
کشهای مناسب بصورت محلول پاشی سبب کاهش خسارت این عارضه گردید .
شایان ذکر است که خود باغداران نیز تاثیر روشهای
فوق در کاهش جمعیت حشرات ناقل (مگس سرکه)
و عامل ترشیدگی را تائید نمودند. در همین راستا کارشناس مسئول تولیدات گیاهی – کارشناس
هسته تحقیقات مدیریت و کارشناسان مسئول مراکز خدمات جهاد کشاورزی مناطق مربوطه همکاری
لازم ایفاد نمودند توضیحا استفاده از پودر
سوپر جاذب جهت جذب و ذخیره رطوبت بیشتر – پودر کائولن جهت مبارزه غیر شیمیایی با آفت کرم میوه خوار- جلوگیری
از تنش گرمایی و سوزندگی برگها و سایر مزایا در بعضی قطعات انجیر دیم استفاده گردیده
بود مورد بررسی قرار گرفت که در مقایسه با شواهد و اظهارات باغداران تاثیر روشها در
مواردی که ذکر شد قابل توجه بود در صورت فراهم شدن امکانات قطعا اینگونه پروژه ها در
سالهای آتی تکرار و اثرات مفید آنها تعمیمم داده خواهد شد