مركز علمي و تحقيقاتي دارالعرفان الشيعي در پي پخش قسمت اخير سريال حضرت يوسف، پرسشهايي را درباره برخي شبهات و ابهامات سريال يوسف از حجتالاسلام و المسلمين انصاريان نموده كه به دليل اهميت موضوع، متن پاسخ استاد انصاريان درباره سوالات مرتبط با عصمت انبيا در ادامه ميآيد.
به گزارش اين پايگاه اطلاع رساني استاد انصاريان درباره شبهاتي كه نسبت به عصمت انبيا و حضرت يوسف كه بر خواسته از برخي قسمت هاي سريال يوسف پيامبر است نوشتهاند: اينجانب حسين انصاريان كه به توفيق الهي موفق به ترجمه قرآن مجيد و ترجمه نهجالبلاغه و ترجمه صحيفه سجاديه و تأليف 60 جلد كتاب شدهام و اكنون مشغول به تدريس تفسير در حوزه علميه قم هستم و نزديك به پنجاه سال است با كتابهاي اصيل مذهبي و منابع عامه و خاصه از تفاسير و كتب حديث دايماً در ارتباط ميباشم، با توجه به پايان آيه 24 سوره يوسف، كه حضرت حق يوسف را از گروه مخلصين (به فتح لام) يعني انساني كه از هر جهت دور از دسترس شياطين و وسواس خناسان است معرفي فرموده لازم دانستم به بخشي از فيلم حضرت يوسف كه شب شنبه 1/9/87 پخش شد تذكراتي داشته باشم، اميد است با چاپ اين نوشتار اذهان بسياري از تماشاگران به ويژه مردم مؤمن كشور اسلامي از آنچه از اين قسمت فيلم گرفته است پاك شوم.
من كمتر موفق به تماشاي فيلمهاي سيماي جمهوري اسلامي ميشوم، ولي به صورت اتفاقي اين قسمت از فيلم را كه ديدم ضمن تأسف و تأثر فراوان لازم دانستم از باب خيرخواهي به اين تذكرات توجه دهم. بر اساس عقيده شيعه كه مستقيماً از قرآن و روايات گرفته شده همه انبياء و امامان از خطا و اشتباه مصون هستند تكرار اين دو كلمه، يعني خطا و اشتباه كه در اين فيلم دائماً حضرت يوسف به خود نسبت ميداد خلاف صريح قرآن انجام گرفته و در حالي كه در زمينه عصمت انبيا از خطا و اشتباه سيد مرتضي اعلي ا... مقامه كه از اعاظم دانشمندان است و ديگران تأليفات گرانبهايي بر اساس دلايل قرآني و براهين روايتي دارند متأسفانه نزديك به چند دقيقه سريال نشان ميداد كه يوسف كه در قسمت گذشته او را به مبعوث شدن به پيامبري نشان داد به خاطر اين كه به ساقي شاه گفت: «به شاه بگو فردي بيگناه در زندان است و در مقام آزادي او باشد» با گريه و زاري چند بار اعلام به خطا و اشتباه و گناه كرد و دامن نبوت را آلوده به گناه و خطا نشان داد اين معنا با جمله آخر آيه 24 سوره يوسف ابداً مطابقت ندارد، و دست آويزي براي مخالفان بر ضد عقايد صحيح و پاك شيعه است.
ثانياً نشان ميداد كه جبرئيل به يوسف نازل شد و گفت: «اكنون كه مشكل خود را به غير گفتي اراده خدا بر اين تعلق گرفت كه به جاي يك سال زندان هفت سال ديگر در زندان بماني». آيا در اين زمينه جريمه جرم بر فرض اين كه جرم باشد، مناسب با جرم است و اين بخش از فيلم حضرت حق را ظالم و غير عادل معرفي نكرده است؟! و بايد به اين نكته توجه داشت كه موضوع هفت سال در كتابهايي كه نقل شده به دلايل مختلف از اعتبار ساقط است. و اين نقل ضعيف است.
ثالثاً انسان اجتماعي آفريده شده و همه نسبت به امور زندگي نياز به يكديگر دارند. آيا به زنداني آزاد شده اگر انسان مشكل خود را بگويد اين جرم است؟ چه دليلي در حوزه عقل و شرع بر جرم بودن اين كار وجود دارد، اما مسأله ترك اولي در انبيا كه يوسف در اين مقام بر اساس دقت علمي مرتكب آن نيز نشده است، غير از گناه و معصيت است. مجدداً تأكيد مينمايم كه انبيا داراي مقام عصمت و از خطا و اشتباه طبق قرآن مصون هستند. آيا مشاوران بزرگوار مذهبي فيلم به حقايق قرآن و روايات توجه نداشتند؟ يا داشتند ولي از اين قمست فيلم غافل بودند.
اميد است كارگردانان سيماي جمهوري اسلامي در فيلمها و سريالهاي آينده دقت بيشتري به خرج دهد تا حريم حرمت انبيا و عصمت آن برگزيدگان و امامان معصوم محفوظ بماند.