به گزارش کازروننما؛ سعید زیباکلام در نشستی با عنوان «برد را بردیم یا بردند؟» در دانشگاه آزاد اسلامی کازرون به بررسی و نقد توافق هستهای ایران و 5 +1 پرداخت و اظهار کرد: جامعه دانشگاهی کشور متأسفانه از اصل توافقنامه بیاطلاع هستند ولی نکته مهم این است که صرف نظر از تحلیل و ارزیابی توافق در ابتدا باید بدانیم که توافق بر چه مبنایی نگارش شده است.
وی به سخنان وزیر امور خارجه و رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: باید دید به راستی همه خطوط قرمز نظام جمهوری اسلامی در توافق ژنو رعایت شده یا نه و این توافق از موضع ضعف دشمن صورت گرفته و نشان از مذاکره غیرتمندانه با عزتمندی ملت ایران است.
وی با انتقاد از سخنان مطرح شده مبتنی بر محرمانه بودن مذاکرات گفت: در حالی که طرف غربی به راحتی اسناد مذاکره را منتشر کرده، ابعاد این مذاکره از چه کسانی بایستی پنهان بماند؟
زیباکلام به بررسی بند بند توافقنامه پرداخت و بیان کرد: در بندهایی از این توافق به اقدامات اولیه ایران مبنی بر رعایت نکات مهمی در مورد مراکز هستهای نطنز، فردو و اراک اشاره شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: از 200 کیلو اورانیوم غنی شده 20 درصدی موجود، نیمی به ذخیره اکسید شده تبدیل گردد و بقیه نیز باید به اورانیوم رقیق شده 5 درصد تبدیل و هیچ خط بازتولیدی نیز نباید وجود داشته باشد.
وی افزود: همچنین ظرف مدت 6 ماه ایران حق تولید اورانیوم بیش از 5 درصد و پیشرفت فیزیکی در تأسیسات نظنز، فردو و اراک را نخواهد داشت.
زیباکلام با اشاره به پیشرفت 90 درصد سایت هستهای اراک اظهار کرد: در توافقنامه قید شده است که ایران حق ندارد قطعات باقی مانده را برای تکمیل مجموعه اراک نصب کند و هرگونه حمل سوخت و تولید سوخت بیشتر در این مجموعه ممنوع شده که این دلالتی جز تعطیلی سایت اراک ندارد.
وی توجه به رفتار متعهد شده ایران نسبت به غرب و واکنش مقامات غربی را مهم توصیف کرد و افزود: در توافق انجام شده، ایران هیچ تأسیساتی را برای غنی سازی ایجاد نخواهد کرد و متعهد میشود به راه اندازی صنایع و پروژههایی اقدام کند که هیچ نیازی به غنیسازی اورانیوم نداشته باشد.
زیباکلام عنوان کرد: با این تعهدات انجام گرفته آیا امکان دارد که آمریکا و غرب در راه حل جامع و نهایی از این مواضع که به طور ظریف و مینیاتوری در توافق قید شده است، عقب نشینی کنند؟
وی با بیان اینکه در توافق انجام گرفته از نظر بازرسی و نظارت طرف مقابل بر تأسیسات هستهای ایران بیسابقه و منحصر به فرد است، خاطر نشان کرد: در هیچ کشوری تاکنون این سطح نظارت و دسترسی بازرسین به تأسیسات هستهای نمیتوان مشاهده کرد.
زیباکلام با بیان توافقات صورت گرفته مبنی بر رصد گسترده بر تأسیسات هستهای ایران اظهار کرد: در بندهایی از این توافقنامه آمده است که ایران موظف به ارائه نقشه و توصیف هر ساختمان مربوط به مراکز هستهای و بیان اطلاعات مربوط به معادن، کارخانههای فرآوری اورانیوم و هرگونه برنامه مربوط به مراکز هستهای به آژانس هستهای است.
وی به سخنان اوباما در گفت وگو با خبرنگاران مرکز سابان اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور آمریکا بنابر مستندات موجود در توافقنامه ژنو اعلام کرد که هر گونه تحولات هستهای ایران با نظارتهای ویژه و بیسابقه تحت کنترل است.
زیباکلام با ابراز تأسف از آزادیهای داده شده به غرب در توافق ژنو گفت: چرا غرب بایستی در چنین سطحی به امکانات هسته ای ایران دسترسی داشته باشد؟
وی تأکید کرد: این میزان دسترسی برای اولین بار از زمان مناقشات هستهای ایران با آژانس هستهای به طرف مقابل داده شده است.
زیباکلام اقدامات داوطلبانه قید شده در توافق ژنو نسبت به محدود کردن هرگونه فعالیت هستهای در ایران را وادادگی دانست و گفت: با این توافق صورت گرفته نه تنها افزایش غنیسازی به طور کلی منتفی شده بلکه اورانیومهای غنی شده و سانتریفیوژهای تولید ایران نیز به حالت غیر قابل استفاده و راکد در میآیند.
وی با انتقاد از سکوت نمایندگان مجلس در برابر توافق ژنو گفت: توصیه میکنم نحوه برخورد کنگره و سنای امریکا را با رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تیم مذاکره کننده مقایسه کنید.
زیباکلام با شرم آور خواندن برخورد نمایندگان در جلسه با تیم مذاکره کننده تصریح کرد: از این به بعد باید توجه کنیم به افرادی رأی دهیم که حافظ منافع ملی و عزت ملت باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه مطالب عنوان شده تنها ترجمه توافق ژنو است و تفسیر شخصی بنده نیست، افزود: با این تفاسیر آیا حقانیت و عزت ملت ایران در این توافق رعایت شده است؟ آیا میتوان گفت که غرب با قبول شکست خود به نتیجهای جز مذاکره با ایران نرسیده است؟
زیباکلام توافق ژنو را توافقی در جهت حفظ منافع امریکا و غرب عنوان کرد و گفت: طبیعی است که غرب به دنبال تأمین منافع خود باشد، متأسفانه کوتاهی تیم مذاکره کننده سبب دستیابی طرف مقابل به امتیازات ارزشمندی شده است.
وی ترجمه صورت گرفته از توافق ژنو توسط وزارت امور خارجه را پر از تحریف و خدشهدار دانست و اظهار کرد: چنین رفتاری از دستگاه دیپلماسی کشور در ارائه اسناد مهم و آگاهیرسانی پذیرفته نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به بندهایی از توافقنامه برای برطرف کردن تحریمها اشاره و بیان کرد: در برابر تعهدات ایران، طرف غربی تنها از توافق به مکث در مورد تلاش برای کاهش فروش نفت خام ایران سخن گفته به طوری که مشتریان موجود میانگین نفت خام تولیدی ایران را خریداری کنند که در این مورد نیز نمیتوان به راحتی راستگویی آمریکا را آزمایش کرد.
وی افزود: در حالی به رفع تحریمهای صادرات پتروشیمی و طلا در این توافقنامه پرداخته شده که بر اساس اسناد موجود و گفته بسیاری از مسئولان در این موارد و به ویژه پتروشیمی مشکل خاصی نداشتهایم.
زیباکلام با بیان اینکه در بندی از توافقنامه آمده از تحریم جدید و مرتبط با فعالیت هستهای خودداری میشود، گفت: 2 قید جدید و مرتبط با فعالیت هستهای دلالتی جز پایدار بودن و چرایی بودن همه تحریمها و قطعنامههای قبل شورای امنیت ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: تنها چند روز پس از توافق ژنو حمل و نقل دریایی ایران را تحریم کردند و در پاسخ به واکنش نه چندان قاطع دستگاه دیپلماسی به این نکته اشاره کردند که این تحریمها به فعالیتهای هستهای ارتباطی ندارد.
زیباکلام تأکید کرد: به صورت کلی این توافق دست غرب را برای اعمال تحریم جدیدی به جز موارد هستهای باز گذاشته است.
وی درباره باز پرداخت پولهای بلوکه شده ایران در امریکا گفت: هیچ تعهدی در این توافقنامه مبنی بر بازگرداندن 100 میلیارد دلار ایران داده نشده و تنها نسبت به پول فروش نفت در سالهای اخیر اقدام شده است.
زیباکلام اظهار کرد: نکته قابل توجه در توافقنامه میتوان به عدم شفافیت در بیان میزان تعهدات طرفین اشاره کرد که این خود حاکی از وجود متن دیگری از توافقنامه است.
وی با انتقاد از ظریف گفت: وزیر امور خارجه در حالی از حق غنیسازی ایران در کنفرانس خبری سخن گفت که تنها دقایقی بعد جان کری با قاطعیت عنوان کرد که در توافقنامه هیچ گونه حقی برای غنی سازی ایران اعمال نشده است.
زیباکلام گفت: وزیر دولت راستگویان به حق غنیسازی ایران درNPT اکتفا کرد، در صورتی که در هیچ کجای معاهده حرفی از غنی سازی ایران زده نشده است.
وی گفت: متأسفانه با توافق صورت گرفته توان غنیسازی ایران همساز با نیاز های عملی و مورد توافق باید پیش برده شود و حتی در موارد جزئی نظیر محل ذخیره سازی، حجم فعالیت هستهای و ظرفیت غنیسازی بازرسان آزانس به طور روزانه و جز به جز باید در جریان امور قرار گیرند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در دولت راستگویان چرا متن توافق نامه حتی در اختیار جامعه نخبگان قرار داده نشد در حالیکه طرف غربی به راحتی متن توافق نامه را انتشار داد.
زیباکلام با تاکید بر لزوم آگاهسازی جامعه نخبگان از این توافقنامه افزود: همه ما نسبت به حفظ عزت و منافع ملی مسئولیم.
این قسمت رو خیلی خیلی قبول دارم آخه مجلسه داریم ؟!!!
کاش یکصدم برادرش روی این رفته بود.
دلم میخواد بدونم چه هدفی از چنین نشست هایی دارید؟چقدر منافع شخصی وگروهی با این نشست ها تامین میشه؟چه اهدافی با این حرفها و جلسه ها دنبال می کنید؟
هر چندمیدونم کازرون نما این کامنت پخش نمیکنه.
شهروند کازرونی از بوشهر
اندكي صبر داشته باشيد
نظرات شما منتشر شده است
موفق باشيد
عزیزم حضرت آقا ده سال پیش هم نظارت کردن نتیجه اش شد گندی که خاتمی بالا اورد.
امام خمینی بعد از برکناری منتظری از قائم مقامی گفتن از ابتدابا این انتخاب منتظری موافق نبودم اما به تصمیم خبرگان احترام گذاشتم.
هوشیار باشید. اگر چشمتان به دهان رهبری باشد این همه غفلت نمی کنید. شما که بیشتر از ایشان به مصلحت مملکت آگاه نیستی.
رهبري فرمودند: كاري كه وزارت خارجه شروع كرده ادامه پيدا خواهد كرد و ايران نقض عهد نخواهد كرد.
اين حرف يعني از نظر ايشان توافق 5+1 مورد تاييد است.
http://vataneto.mihanblog.com/post/18