پایگاه خبری کازرون نیوز | kazeroonnema.ir

کد خبر: ۱۲۰۸۷
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۳
استاندار فارس:
به گزارش کازرون نما، سید محمد احمدی در نخستین همایش ملی انجیر دیم، اظهار کرد: خداوند به چیزهای باارزشی که حکمت‌هایی در آن نهفته است قسم خورده و انجیر یکی از این موارد است.

استاندار فارس با اشاره به اینکه استان فارس بزرگ‌ترین تولید‌کننده انجیر خشک در کشور است، گفت: بیش از ۴ هزار تن انجیر از باغ‌های دیم کازرون برداشت شده که در این منطقه انجیر و انگور در شیب‌های تند دامنه کوه کاشته می‌شود.

به گزارش  کازرون نما، سید محمد احمدی  در نخستین همایش ملی انجیر دیم، اظهار کرد: خداوند به چیزهای باارزشی که حکمت‌هایی در آن نهفته است قسم خورده و انجیر یکی از این موارد است.

وی با بیان اینکه انجیر علاوه بر ارزش غذایی ارزش دارویی نیز دارد، افزود: انجیر دارای قندهای مفید بوده و استان فارس حدود 43 هزار هکتار سطح زیر کشت انجیر دیم در شهرستان‌های استهبان، نیریز، داراب، کازرون و فیروزآباد دارد که باید بهترین استفاده در بخش‌های داخلی و صادرات را داشته از این ظرفیت داشت.

استاندار فارس با اشاره به اینکه استان فارس بزرگ‌ترین تولید‌کننده انجیر خشک در کشور است، خاطرنشان کرد: بیش از 4 هزار تن انجیر از باغ‌های دیم کازرون برداشت شده که در این منطقه انجیر و انگور در شیب‌های تند دامنه کوه کاشته می‌شود.

احمدی با بیان اینکه کشاورزان برای کاشت برخی محصولات مجبورند آب را از اعماق زمین با استفاده از پمپ بیرون کشیده و برای کشاورزی استفاده کنند، تصریح کرد: کاشت انجیر چنین مشکلاتی را نداشته و باید کاشت چنین محصولاتی بین کشاورزان ترویج شود و تغییر الگوی مصرف آب اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های غنی استان فارس در زمینه‌های مختلف به ویژه کشاورزی، اظهار کرد: باید برای علمی شدن و به مرحله اجرایی در آمدن تحقیقات در زمینه کشاورزی بیشتر تلاش شود و با توجه به اینکه این روند مد نظر است اما حتی با قطره‌ای شدن آبیاری نیز مصرف آب بهینه نشده و در این زمینه باید کارشناسان و نخبگان با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند.

استاندار فارس با اشاره به سخنان خود در جمع اعضای جهاددانشگاهی استان، افزود: باید تمام مراکز تحقیقاتی استان در بخش‌های مختلف کشاورزی باهم ادغام شده و زیر نظر دانشگاه شیراز فعالیت‌های خود را انجام دهند.

احمدی با بیان اینکه در استان می‌توان در زمینه کاشت انگور دیم نیز تلاش کرد، خاطرنشان کرد: استان ظرفیت تولید خرما و دیگر محصولات را با کیفیت بسیار زیاد داشته و با استفاده از متفکران و نخبگان علمی استان می‌توان از نابودی نخیلات استان جلوگیری کرده و استان را به پویایی رساند.

وی با اشاره به وجود مراکز علمی متعدد در استان فارس که این فرصت را در اختیار بخش‌های مختلف تولیدی قرار می‌دهند که فعالیت‌های خود را با روش‌های علمی و پژوهشی انجام دهند، تصریح کرد: باید برای جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های استان تلاش شود و با توجه به اینکه در زمان کنونی استان با مشکلات بسیاری در بخش کشاورزی روبه‌روست، تنها راه رسیدن به این مهم استفاده از توان علمی و تحقیقاتی است.

استاندار فارس با بیان اینکه باید نتیجه تحقیقات در تمامی بخش‌های مربوطه در جامعه ملموس باشد، اظهار کرد: متأسفانه استان فارس با داشتن ظرفیت‌های بسیار بالا در بخش‌های مختلف تنها 4 و نیم درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده و باید با استفاده از توان تحقیقاتی استان فارس الگوی مصرف آب به‌گونه‌ای تغییر یابد که با کمترین میزان مصرف آب بیشترین تولید را داشته باشیم.

احمدی افزود: اگر تحقیقات به نتیجه عملی برسد برگزاری چنین همایش‌هایی سبب موفقیت و تسریع در رسیدن به هدف می‌شود و باید از جزیره‌ا‌‌ی عمل کردن در بخش تحقیقاتی و پژوهشی اجتناب شود.

نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
مخاطبین محترم؛
۱) کازرون نما، معتقد به آزادی بیان و لزوم نظارت مردم بر عملکرد مسئولان است؛ لذا انتشار حداکثری نظرات کاربران روش ماست. پیشاپیش از تحمل مسئولان امر تشکر می کنیم.
۲) طبیعی است، نظراتي كه در نگارش آنها، موازین قانونی، شرعی و اخلاقی رعایت نشده باشد، یا به اختلاف افكني‌هاي‌ قومي پرداخته شده باشد منتشر نخواهد شد. خواهشمندیم در هنگام نام بردن از اشخاص به موازین حقوقی و شرعی آن توجه داشته باشید.
۳) چنانچه با نظری برخورد کردید که در انتشار آن دقت کافی به عمل نیامده، ما را مطلع کنید.
۴) در صورت وارد کردن ایمیل خود، وضعیت انتشار نظر به اطلاع شما خواهد رسید.
۵) اگر قصد پاسخ گویی به نظر کاربری را دارید در بالای کادر مخصوص همان نظر، بر روی کلمه پاسخ کلیک کنید.
مشاركت
آب و هوا و اوقات شرعی کازرون
آب و هوای   
آخرين بروز رساني:-/۰۶/۰۲
وضعيت:
سرعت باد:
رطوبت:%
°
كمينه: °   بیشینه: °
فردا
وضعيت:
كمينه:°
بیشینه:°
کازرون
۱۴۰۳/۰۹/۰۵
اذان صبح
۰۵:۱۲:۴۶
طلوع افتاب
۰۶:۳۶:۲۱
اذان ظهر
۱۱:۵۱:۰۸
غروب آفتاب
۱۷:۰۴:۳۰
اذان مغرب
۱۷:۲۱:۴۸