|
به گزارش كازرون نما، نوید فرزین ،جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: سالانه از هر هکتار درخت انجیر یک ونیم تا دو تن انجیر بدست می آید.
وی گفت: روستای دوسیران در بخش کوهمره نودان یکی از قطب های مهم تولید انجیر در شهرستان کازرون است .
فرزین ادامه داد: در منطقه دوسیران با توجه به مناسب بودن آب وهوا و قرارداشتن باغ های این مناطق در کوهستان، محصولات به دور از هرگونه آفت هستند ونیازی به سمپاشی ندارد وعمدتا ارگانیک تولید می شود .
این کارشناس گفت: در دوسیران دو هزار و 600 هکتارباغ انجیر وجود دارد .
فرزین اضافه کرد: عمده ترین رقم انجیر منطقه پیوس است که با توجه به ارگانیک بودن آن به کشورهای جنوب خلیج فارس و کشورهای اروپایی صادر می شود.
چند نفراز کشاورزان بیان کردند: چون این منطقه از نظر تولید انجیر مثل استهبان شناخته نشده است عده ای پیله ور انجیر، به قیمت کم محصول را از کشاورز خریداری می کنند ودر بازاربه بالاترین قیمت در بازار عرضه می کنند .
آنها پیشنهاد کردند:اگر وزارت جهاد کشاورزی در این منطقه اقدام به تشکیل تعاونی انجیرکاران بکند وبا نرخ معینی از کشاورز خریداری کند سود مستقیم به کشاورز می رسد .
آنها عمده ترین مشکل شان را نبود راه دسترسی به باغ های منطق کوهستانی ذکر کردند که با زحمت زیاد محصولاتشان برداشت می شود .
بخش کوهمره در 50 کیلومتری شمال شرقی شهر کازرون و در مسیر محور تنگ ابوالحیات به قائمیه قرار گرفته است .