مسئول میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کازرون با اشاره به اینکه تهیه نقشه باستانشناسی از جمله مهمترین عوامل و ابزارهای شناخت آثار باستانی است، گفت: نقشه باستانشناسی این شهرستان در دست تهیه قرار دارد.
به گزارش كازرون نما به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان فارس، محمدرضا معینی اظهار داشت: شناخت آثار، موقعیت جغرافیایی، دورهبندی تاریخی، نحوه دسترسی، عکس و فیلم و بسیاری دیگر از این قبیل دستهبندیها اهمیت تهیه نقشه باستانشناسی را دوچندان کرده است.
وی گفت: با در نظر گرفتن مجموعه و محوطههای تاریخی شاخص کازرون، اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری این شهرستان با همکاری معاونت حفظ و احیاء اداره کل، پایگاه پژوهشی بیشاپور و بخش کارشناسی ارشد باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به تهیه نقشه باستانشناسی کازرون کرده است.
معینی افزود: این پروژه توسط تیم پژوهشی باستانشناسی اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان کازرون در حال انجام است و تاکنون بیش از 60 درصد از برنامه عملیاتی و طبق برنامهریزی صورت گرفته تا اواسط آبان ماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
وی گفت: در این پروژه که تمام بخشهای این شهرستان را شامل میشود، تیم پژوهشی با بررسی جزییات آثار ثبت شده و شناسایی شده و با هدف کلان که شامل مرجع مناسب برای فعالیتهای پژوهشی مطالعاتی، دستیابی به بهترین روش حفاظتی از آثار با در نظر گرفتن موقعیتهای خاص جغرافیایی، مسیرهای دسترسی و روش حفاظت از آنها است اقدام به بررسی، تحلیل و تکمیل مطالعات و تدوین و مستندنگاری آنها میکند.
وی جمعآوری دادهها از جمله برداشت پلان، موقعیتیابی جهانی مکان، برداشت سفال، دورهبندی، مستندنگاری آثار معماری، مشخص کردن وضعیت مالکیت و ... را طی برنامهای هدفمند برای ترسیم نقشه پراکنش آثار تاریخی این شهرستان به تفکیک دورهبندی پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی و نقشه ارتباطی مکانی آثار تاریخی مهم دوره را بخشهایی از این پروژه برشمرد.