در چند روز گذشته خبری تحت عنوان « افتخار آفرینی اسبداران کازرون در مسابقات جام ولایت» در رسانه هاي شهرستان منتشر شد که از کسب دو مقام اول و سوم توسط اسبداران کازرون در مسابقات زیبایی خبر می داد. سعید پرهیزکار و عباس شکری زاده دو مالکی هستند که اسب های آن ها در این مسابقات موجب اعتلاي نام کازرون شدند.
س. لطفا ضمن معرفی خود از سابقه ی خود در این حوزه بگویید؟
بنده سعید پرهیزکار هستم و تقریبا حدود سی سال است که به صورت حرفه ای در حوزه ی اسبداری و پرورش و تولید اسب مشغولم. فعالیت من بیشتر جنبه ی علاقه ای داشته و من واقعا از ته دل عاشق اسب بوده ام و شاید همین امر باعث شده که این همه سال در این رشته فعالیت کنم و دلزده و خسته نشوم.در طول این چند سال از سوارکاری و اسبداری به صورت تفریحی گرفته تا اصلاح نژاد و پرورش اسب انجام داده ام.
س:در طول این مدت که به صورت حرفه ای در این حوزه فعالیت داشته اید چه مقاماتی را کسب کرده اید؟
از آنجا که بنده تمرکز و تلاش خودم را در حوزه ی پرورش نژاد خالص دره شوری گذاشته ام در حدود 10 سال اخیر که تقریبا تلاش های من برای اصلاح نژاد موثر واقع شد و توانستم چند اسب تقریبا خالص داشته باشم در چند مسابقه زیبایی در استان های مختلف شرکت کردم که در تمامی مسابقات اسب های من که بجز سمند 1 بقه از فرزندان سمند 1 و تولیدات خودم بودند توانستند مقام های اول تا سوم را کسب کنند. تولیدات من در کارنامه ی خود از مقام سوم تا قهرمان قهرمانان را دارند.
س: در کل شما به عنوان یک پیشکسوت در حوزه ی سوارکاری و پرورش اسب پتانسیل های کازرون را در این حوزه چگونه ارزیابی می کنید؟
س: به نظر شما چه راهکاری برای بهبود و پیشرفت سوارکاری و پرورش اسب در کازرون دارید؟
در یک کلام می توان گفت گرایش دادن سوارکاران به سمت سوارکاری اصولی و علاقه مند سازی نونهالان و نوجوانان به این ورزش به صورت پایه ای و علمی. بنده در این راستا چند باری به آموزش و پرورش پیشنهاد دادم که دانش آموزان ممتاز و علاقه مند را به صورت هفتگی یا ماهیانه بیاورند اصطبل من و من به آن ها اصول اسب سواری و رفتار با اسب را آموزش دهم اما تا کنون از طرف آموزش و پرورش هیچ استقبالی نشده است. در این راستا می توان با تقویت نهادهایی همچون اداره ی ورزش و هیات سوارکاری سوارکاران و اسبداران را ساماندهی کرد و اسبداران اصولی را مورت تشویق و حمایت قرار داد تا دیگر اسبداران به سمت اصولی شدن گرایش پیدا کنند.
س: به عنوان حرف آخر هرچه گفتنی مانده را بفرمایید؟
از آنجا که مدتی است بیماری مشمشه شیوع پیدا کرده و من بنابر رعایت قانون و احتیاط امسال بنا را گذاشتم که در عزاداری ها با اسب شرکت نکنم و به نظر من سازمان دامپزشکی باید با شدت بیشتری برخورد کند که البته اقداماتی هم دارد صورت می گیرد.
مورد دیگری هم که به نظرم می رسد این است که اداره ی ورزش و جوانان باید از اسبداران و سوارکارانی که در مسابقات کشوری و استانی شرکت می کنند حمایت کند چراکه در این مسابقات بسیار ناداوری می شود و حق شهرستانی ها را می خورند مثلا در همین مسابقه ی زیبایی اخیر اسب اقای شکری زاده مقام دوم را داشت که متاسفانه به خاطر ناداوری ها این اسب را سوم کردند و اسب من را نیز که قرار بود به عنوان قهرمان قهرمانان معرفی شود در آخر مسابقه داوران از اعطای این عنوان امتناع کردند.
س: لطفا از سابقه ی خود درحوزه ی اسبداری و سوارکاری بگویید؟
گذشته از زمان های کودکی که به صورت تفریحی اسب سواری می کردیم بنده از حدود 10 سال پیش به صورت حرفهای در این حوزه به فعالیت پرداخته ام و در این مدت زیاد در حوزه ی پرورش کار نکرده ام و ترجیه می دادم که بیشتر اسب های مناسب مسابقات کورس نگهداری کنم.
س: در این مدت در چه حیطه ای از این ورزش تمرکز داشته اید و چه مقاماتی را در کارنامه ی خود دارید؟
بنده در این مدت مالکیت اسب های بسیاری را داشته ام که برخی از آن ها در مسابقات مختلف توانست مقاماتی را کسب کنند.از جمله اسبی به نام رخشان داشتم که توانست یک بار مقام اول و دو بار مقام دوم در استان کسب کند.آخرین مقام نیز کره اسب نریان لشکر در مسابقات زیبایی شیراز بوده که توانست مقام سوم را به خود اختصاص دهد.
س: به عنوان یک فعال در حوزه ی اسبداری وضعیت این ورزش صنعت گونه را در کازرون چگونه ارزیابی می کنید؟
در کازرون ما هم از نظر ورزش سوارکاری و هم از نظر صنعت اسبداری پتانسیل های خوبی وجود دارد و اما متاسفانه این ورزشکاران و اسبداران همواره در قالب سنتی و بدون سازماندهی فعالیت می کرده اند و به همین دلیل تا کنون بهره برداری و پیشرفت قابل ملاحظه ای در این حوزه رخ نداده است. البته یک سری فعالیت هایی مانند تشکیل هیات سوارکاری انجام شد که به سازماندهی و منظم شدن این ورزش کمک هایی کرد اما تا کنون فعالیت چشم گیری از جانب نهاد های دولتی انجام نشده است.
س: به عنوان یک اسبدار فعال و سرمایه گذار در این حوزه چه پیشنهاد هایی برای پیشرفت و توسعه ی ورزش سوارکاری و صنعت پرورش اسب در شهرستان کازرون دارید؟