|
به گزارش كازرون نما، محمدرضا معینی اظهار داشت: با توجه بهضرورت استحکامبخشی و به تأخیر انداختن روند فرسایش بخشهایی از آثار شهر تاریخی بیشاپور مرمت بخشهایی از آثار مجموعه هماکنون در حال انجام است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کازرون افزود: در ادامه مرمتهای پیشین و در نظر گرفتن این مهم که مرمت یکی از مهمترین راهکارها و شاخصههای اصلی در حفظ سلامت آثار تاریخی و به تأخیر انداختن روند فرسایش در آثار محسوب میشود مرمت اضطراری، استحکامی بناهای تاریخی شهر بیشاپور ازجمله بنای جنوبی پشت راهرو تالار تشریفات، بناهای جبهه شرقی ایوان موزاییک بهصورت مرمت اضطراری، استحکامبخشی دیوارها با توجه به اصول مرمتی و بهصورت موردی در بناهای تالار تشریفات و ایوان و حیاط موزاییک توسط استادکاران ماهر و مرمتگران و کارشناسان پایگاه پژوهشی بیشاپور در حال اجرا است.
معینی افزود: در این پروژه همچنین تزئینات وابسته به معماری شهر تاریخی بیشاپور ازجمله گچبریهای بهجای مانده بر روی دیوارههای بناهای ایوان موزاییک و تالار تشریفات بر اساس مانیتورینگ، آزمایشهای تخصصی آسیبشناسی، آسیبنگاری و طی طرحی از پیش تعیینشده با توجه به اصول پاکسازی، مرمت و تثبیت میشود.
شهر تاریخی بیشاپور بهعنوان یکی از شاخصترین آثار تاریخی استان فارس سالانه حجم بسزایی از آمار گردشگران را به خود اختصاص داده است.
این شهر تاریخی به وسعت تقریبی 200 هکتار دارای مجموعه بناهایی ازجمله ارگ شاهی، بافتهای خدمات شهری و مذهبی بوده که در سال 1310 به شماره 24 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده و با توجه به آثار تاریخی کمنظیر از دهه 30 توسط مستشرقان فرانسوی پروفسور گیریشمن، ژرژسال و از اواخر دهه 30 تا سال 1392 توسط هیئتهای حفاری ایرانی به سرپرستی دکتر سرفراز، مرحوم مهندس مهریار، دکتر چگینی و دکتر مصیب امیری مورد حفاری باستانشناسی قرارگرفته است.
باوجود اینکه گردشگران زیادی جذب منطقه گردشگری کازرون میشود متاسفانه محل مناسب موقت و یا دایم در خور کازرون با ان ابهت و اثار مهم تاریخی جهت اسکان موقت و یا دایمی و شب مانی گردشگران داخلی و خارجی برخوردار نیست . شایسته و ضروری است مسولان محترم در کنار خدمات حفاظت و تداوم خدمات گردشگری دیگر این مورد را مد نظر داشته باشند .ممنون