کشت برنج به روش خشکهکاری که روشی مناسب و توصیه شده در شرایط کمآبی است به وسعت یک هکتار در کازرون فارس انجام شد.
به گزارش کازرون نما، مسئول امور ترویج مدیریت جهاد کشاورزی کازرون گفت: کشت برنج به روش خشکه کاری موجب صرفه جویی ۵۰ درصدی در آب،کاهش مصرف بذر و کم شدن هزینه هایی همچون دستمزد،مبارزه با علفهای هرز می شود.
وحید نیاکان دوشنبه در بازدید از مزرعه ترویجی تحقیقی در کازرون افزود: پیش بینی می شود بیش از ۷ تن محصول شلتوک از این مزرعه ترویجی تحقیقی در بخش مرکزی کازرون برداشت شود.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز در بازدید از این مزرعه ترویجی تحقیقی گفت: با توجه به اینکه کشت برنج به روش غرقابی در استان فارس و مناطق خشک کشور ممنوع اعلام شده است کشاورزان می توانند به کشت برنج به روش خشکه کاری اقدام کنند.
سید ابراهیم دهقانیان افزود: در کشت برنج به روش خشکه کاری هم در مصرف آب صرفه جویی می شود و هم محصول بیشتری می توان برداشت کرد.
برنجکار بخش مرکزی کازرون که یک هکتار از اراضی خود را به کشت برنج به روش خشکه کاری اختصاص داده گفت: با توصیه کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی کازرون به روش خشکه کاری برنج کاشتم،در سالهای گذشته اقدام به کشت هندوانه و سایر محصولات پرآب بر می کردم که علاوه بر مصرف آب زیاد در عرضه به بازار هم از لحاظ قیمت دچار مشکل و ضرر می شدم.
در روش خشکه کاری برنج، بذر خشک در یک بستر خشک توسط انواع بذرکارها و یا به صورت دستی در عمق ۴-۳ سانتی متری خاک کشت میشود و پس از آن آبیاری تا رسیدن رطوبت خاک به حد اشباع صورت میگیرد.
این روند میتواند بسته به بافت خاک، شرایط منطقه و وضعیت تهیه زمین تا پایان دوره گیاهچه ای ۳۱ - ۲۵ روز پس از کاشت و ابتدای پنجه زنی ادامه پیدا کند.