با گذشت بیش از هفت ماه از شیوع بیماری کرونا فعالیت بیشتر آموزشگاه های فنی حرفهای در کازرون در استان فارس متوقف شده و مدیران این موسسات آموزشی علاوه بر خسارت کرونا با افزایش هزینههای اجاره بها مواجهند،این در حالی است که از حمایتهای دولت هم بی بهرهاند.
به گزارش کازرون نما به نقل از ایلنا، بحران کرونا به اقشار و اصناف آسیب و خسارتهای زیادی وارد کرده، اما در برخی از گروهها و رشتههای شغلی این خسارت و آسیب به مراتب بیشتر و عمیقتر است. در دستهبندی که دولت در ارزیابی تأثیر شیوع کرونا بر مشاغل انجام داده است، آموزشگاههای آزاد در دسته دوم قرار گرفتهاند و فعالیت آنها کاملا متوقف شد. توقف فعالیت آموزشگاههای آزاد فنی و حرفه ای بر اثر شیوع کرونا، موجب قطع درآمد این صنف شده است.
این مراکز که بیشتر در مکانهای استیجاری مشغول به فعالیت هستند، با تعطیلی این چندماه مجبور به پرداخت اجاره بهای گزاف شده و از طرفی بسیاری از نیروی انسانی آنها خانهنشین شده و بدون حقوق ماندهاند.
هرچند تلاش شده با استفاده از امکانات فضای مجازی جریان آموزش آزاد را متوقف نکنند، اما کارشناسان بر این باورند که تفاوت عمدهای میان آموزش مجازی و آموزش حضوری وجود دارد.گذشته از این در مورد برخی از آموزشها مانند آموزشهای فنی و حرفهای نیاز به حضور در کارگاه و کار عملی وجود دارد.
خسارت سنگین کرونا به آموزشگاههای فنی حرفه ای
اسما مردانی پور مؤسس و مدیر و مربی آموزشگاه خیاطی با سابقه بیش از 17 سال در گفت وگو با خبرنگار ایلنا درکازرون با اشاره به تاثیر کرونا بر کار آموزشگاه اظهار کرد: تا قبل از شیوع بیماری کرونا درآمد آموزشگاه و جذب کارآموز بسیار خوب بود ولی متاسفانه دراین مدت اخیر خسارتهای زیادی به آموزشگاه وارد شده است.
وی با بیان اینکه ادامه روند آموزشی کاملا به تعویق افتاده، افزود: با وجود رعایت تمام پروتکل های بهداشتی همه کار آموزان از ادامه کلاس منصرف شدند و بیش از هفت ماه است که هیچ کارآموزی را پذیرش نکرده ایم.
حمایت نمی شویم
این مدیر آموزشگاه ضمن گلایه از عدم حمایتهای دولتی به آموزشگاه های فنی حرفهای اذعان کرد: متاسفانه در این مدت اداره فنی وحرفهای هیچگونه همکاری با آموزشگاهها نداشته و تسهیلاتی بابت خسارت کرونا به آموزشگاهها داده نشده است.
پذیرش کارآموز به صفر رسیده است
در ادامه الهه دهبان مدیر گروه آموزشی شیردال با بیان اینکه این مجموعه متشکل از دو مجتمع آموزشی پارس و سراج با سابقه بیش از 18 سال آموزش است،میگوید: اولین پیامد کرونا ادغام دو آموزشگاه با سابقه به منظور ماندگاری آموزشگاه ها وکاهش هزینه ها در این شرایط کرونایی بود.
این مدیر آموزشگاه فنی وحرفهای با اشاره به روند نزولی جذب کارآموز در سالهای اخیر میافزاید: پس ازشیوع بیماری کرونا و با توجه به تعطیلیهای مکرر پذیرش کار آموز نزدیک به صفر شده است.
آموزش مجازی هزینه های زیادی را به آموزشگاهها تحمیل می کند
وی با بیان این که به دلیل مشغله کاری، عدم اتلاف وقت و بخصوص پیشگیری از بیماری کرونا آموزشهای غیر حضوری و مجازی از سوی کارآموزان و خانواده هایشان مورد قبول و استقبال زیادی قرار گرفته ،تصریح کرد:برگزاری دوره های آموزشی به صورت غیر حضوری و مجازی هزینههای زیادی را به آموزشگاهها تحمیل می کند، که با توجه به کمبود کارآموز و عدم تامین مالی آموزشگاه ها تبدیل به مشکل شده است که مدیران آموزشگاه های فنی حرفه ای در حال دست و پنجه نرم کردن با آن هستند.
این مدیر آموزشگاه با اشاره به اینکه در وضعیت فعلی اقتصادی جامعه مهارت آموزی جزو نیازهای اولیه مردم است می افزاید: فراهم کردن بسترهای اشتغال در سطح شهرستان وعدم وجود مراکز صنعتی انگیزه عمومی برای آموزش بسیار کاهش یافته واین مسئله کاهش درآمدهای اموزشگاه های ازاد را به دنبال داشته است.
دهبان حمایت های دولتی را از اموزشگاه های فنی وحرفه ای ضروری دانسته ومی گوید: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با وجود حمایت های گذشته، در مدت بحران بیماری کرونا متاسفانه اقدام خاصی را تا کنون نتوانسته است انجام دهد.
کرونا فعالیت آموزشگاه های آرایشگری را هم تعطیل کرد
فریده بستانیان مدیر آموزشگاه
آرایش و پیرایش بانوان نسا نیز با بیان اینکه
بحران کرونا آسیب های جدی به آموزشگاه های آزاد فنی وحرفه ای وارد کرده، می افزاید:
آموزش مهارتهای رشته آرایش و پیرایش در فضای مجازی ممنوع است وحتما بایستی به صورت
عملی آموزش داده شود همچنین هراس از بیماری کرونا عملا باعث کاهش چشمگیر کارآموز و
تعطیلی آموزشگاه های آرایشگری و پیرایشگری شده است.
این مدیر آموزشگاه با اشاره به ابلاغ دستورالعملهای سختگیرانه بدون در نظر گرفتن افزایش هزینههای مدیران آموزشگاه در بحران کرونا می گوید: با وجود کاهش درآمد آموزشگاه های آزاد متاسفانه شاهد صدور دستورالعملهای بعضا غیر قابل اجرا در خصوص برگزاری کلاسهای آموزشی از سوی سازمان فنی حرفه ای هستیم که رنج مدیران آموزشگاه را دوچندان کرده است.
وی با گلایه از عدم تخصیص تسهیلات مناسب در بحران کرونا به آموزشگاههای فنی حرفهای می افزاید: پس از گذشت شش ماه از تعطیلی آموزشگاه ها حداقل میزان تسهیلات با سود بالای 18 درصد به برخی آموزشگاه ها تعلق گرفته است.
پرداخت تسهیلات حداقل خواسته مدیران آموزشگاه ها
بستانیان بااشاره به رشد
چشمگیر اجاره بهای آموزشگاهها از سال گذشته تا کنون اذعان کرد:پرداخت تسهیلات کرونایی
در قالب اجاره بها، حداقل خواسته مدیران آموزشگاه
های آزاد فنی حرفه ای از دولت است.