دکتر شرافت، توصیهای جدی به شهروندان برای مراجعه زود هنگام بیماری های حاد تنفسی به مراکز درمانی، کرد.
به گزارش دریافتی کازرون نما، رئیس بیمارستان حضرت ولیعصر(عج) اعلام کرد در روزهای گذشته تعداد زیادی از بیماران حاد تنفسی مشکوک و یا مبتلا به بیماری کووید
با تاخیر فراوان به بیمارستان و یا مراکز درمانی مراجعه داشته اند و در مراجعات با تاخیرِ بیماران حاد تنفسی، درگیری ریه این بیماران زیاد بوده و
در این بیماران، طول دوره بستری طولانی تر و اثرات اقدامات درمانی کاهش می یابد.
دکتر شرافت گفت؛ تب، خستگی و سرفههای خشک رایجترین علائم ابتلا به بیماری کووید-19 هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گلودرد، اسهال و از دست دادن حس بویایی و چشایی داشته باشند.
وی در ادامه گفت؛ این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آنها تدریجی است. بیشتر مبتلایان (حدود 80 درصد) دارای علائم خفیف و یا بدون علامت هستند و بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا میکنند. شدت بیماری در 20 درصد از مبتلایان بیشتر بوده و نیاز به مداخلات درمانی دارند.
وی گفت این بیماری سه مرحله دارد:
مرحله اول مرحله تکثیر ویروس است و بیمار دچار تب، سردرد و دیگر علائم سرماخوردگی می شود.
مرحله دوم مرحله درگیری ریوی است که بطور همزمان عوامل التهابی در بدن شروع به فعالیت می کنند و بیمار دچار تنگی نفس، افزایش تعداد تنفس و ضربان قلب و تب می شود که این زمان فرصت طلایی برای مداخلات درمانی است.
مرحله سوم مرحله فوق التهابی حاد هست که با تشدید علائم فوق مواجهه خواهیم شد.
در سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای مثل فشار خون بالا، بیماریهای قلبی یا دیابت، زنان باردار، بیماران دارای نقص سیستم ایمنی، بیماران پیوندی و...، احتمال وخامت بیماری بیشتر است.
وی در پایان گفت در چند روز گذشته سه نفر از بیماران حاد تنفسی به حدی با تاخیر به بیمارستان مراجعه داشته اند که در بدو ورود به اورژانس بیمارستان با ایست کامل تنفسی مواجهه شدند و به علت وخامت حال این بیماران و مشکلات زمینه ای آنها، متاسفانه عملیات احیا این بیماران موفقیت آمیز نبود و این بیماران فوت کردند.