خبرگزاري فارس: كارشناس تغذيه دانشگاه علومپزشكي شيراز گفت: برخي افراد ميزان كالري و چربي فراوان غذاهاي فستفود را در بدن خود جاي ميدهند و در معرض بيماريهاي سرطاني و عروقي قرار ميگيرند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، مرضيه وكيلي گفت: تحقيقات نشان داده است كه در پژوهش سلامت كودكان كاليفرنيا از بين 500 هزار دانشآموز 55 درصد از آنهايي كه مدرسهاشان در نزديكي رستورانهاي فستفود قرار دارند، 28 درصد آنان دچار اضافه وزن و 12 درصد دچار چاقي مفرط هستند.
وي با بيان اينكه به جواناني كه مشتريان دائمي اين مراكز هستند، توصيه ميشود كه بهجاي سوسيس و كالباس يا همبرگرهايي كه در روغنهاي جامد سرخ ميشود، از مصرف آن بپرهيزند و پيتزاهاي گياهي مصرف كنند.
كارشناس تغذيه دانشگاه علومپزشكي شيراز افزود: وقتي كه بيرون از خانه غذا مصرف ميكنيد، سعي كنيد بهترين انتخاب را در رژيم غذايي انجام دهيد و همچنين اعضاي خانواده را تشويق به خوردن غذاي سالم كنيد.
مربي بهداشت آموزش و پرورش فارس نيز گفت: رسانه ملي نقش مهمي در اشاعه فرهنگ استفاده از مواد غذايي دارد، اما متاسفانه با پخش تبليغات جذاب مواد غذايي مضر زحمات مربيان بهداشت را بههدر ميدهند.
مقصود زارع افزود: در مدارس، برنامههاي آموزشي در جلسات مختلف با همكاري كارشناسان مراكز بهداشت براي دانشآموزان و اوليا آنان ترتيب داده ميشود.
وكيلي با بيان اينكه بسياري از مربيان بهداشت نياز به تخصصهاي ويژهاي دارند، گفت: هر آموزشگاه بايد يك مربي تماموقت در اختيار داشته باشد، اما متاسفانه براي هر 750 دانشآموز يك مربي در نظر گرفته شده است.
كارشناس سلامت آموزش و پرورش فارس نيز گفت: در طول سال مربي بهداشت با وقت اندك خود تنها ميتواند دانشآموزان را معاينه كند و ديگر زماني براي آموزش و برنامههاي خاص در طول سال باقي نميماند.
زارع شيباني افزود: سازمان آموزش و پرورش با ابتكاري كه انجام داده مربيان قراردادي را در ساعات معين در اين امر بهكار گرفته است تا اين مشكل به زودي حل شود.
معاون بهداشت و سلامت دانشگاه علومپزشكي شيراز نيز گفت: متاسفانه بهعلت عادات غلط غذايي در جامعه باعث شده است كه نوجوانان و جوانان از گروههاي گوشت و حبوبات و لبنيات كمتر استفاده كنند.
حسن جولايي افزود: روي آوردن نوجوانان و جوانان به سيري شكمي از گروههاي نان و غلات و روغن بهدليل سوبسيددار بودن اين دو گروه، منجر به كمبود پروتئين و سوتغذيه در كشور شده است.
وي با بيان اينكه اين امر باعث شده است كه در نوجوانان 11 درصد كوتاهي قد را شاهد باشيم، گفت: در سالهاي گذشته با اعتباري كه براي اين امر در اختيار داشتيم، قرص آهن در مدارس مقاطع مختلف توزيع شد.
معاون بهداشت و سلامت دانشگاه علومپزشكي شيراز گفت: در سال 87 بهدليل كمبود در بعضي از مقاطع تحصيلي توزيع قرصهاي آهن را كم كرديم.
معاون پژوهش يكي از دبستانهاي شيراز نيز گفت: يكي از مشكلات مهم تغذيه دانشآموزان در سنين راهنمايي و ابتدايي، سيري شكمي و ميل نداشتن به صبحانه به يك معضل تبديل شده است.
مهرنا كريمي افزود: شاغل بودن پدر و مادرها باعث شده است كه اهميت خوردن صبحانه در بين دانشآموزان از بين برود و غذاي سريع جاي خود را در مدارس باز كند.
كريمي اضافه كرد: اولياي دانشآموزان نسبت به محل زندگي خود، فرزندانشان را ثبتنام نميكنند و اين يكي از عمدهترين مشكلات بهشمار ميرود و به اين ترتيب فرزندانشان را از تغذيه سالم و كامل منزل دور ميكنند.
وي در ادامه گفت: اين امر باعث ميشود كه فرزندان، ساعات بيشتري در رفتوآمد مسير مدرسه تا محل زندگي قرار گيرند.
كريمي با اشاره به آموزشهاي مناسب در بحث تغذيه دانشآموزان گفت: به دانشآموزان آموزش داده ميشود كه از غذاهاي پرچرب و تنقلات استفاده نكنند و آنان را به غذاي سنتي تشويق ميكنيم.